Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 6 juni 2014

Zonnig Pinksterweekend...


Gisteren was het al verrukkelijk weer, vooral het late avondzonnetje. Denk... een graadje of 20, wat zon, beetje wind. Erg prima vol te houden.
Beide foto's zijn tegen een uur of zeven 's avonds gemaakt. Helaas krijg ik het niet zo mooi op de foto als dat het in het echt lijkt. Als je de foto aanklikt zie je wat witte stipjes in de lucht, dat zijn allemaal kleine mugjes. Zo in het avondzonnetje stikt het in de lucht van kleine mugjes. Op zich wel een mooi gezicht, vooral als er van die mooie grote libellen (helikopters) achter de mugjes aanzitten. Tegen de tijd dat het begint te schemeren komen de vleermuizen in actie... erg mooi.

Zo maar even :  momenteel is er weer een vogeltje druk bezig een nestje te bouwen in onze wingerd. Hij, of zij, vliegt onder veel gekwetter af en aan.

Ook nog even :  de eerste dode aangevreten relmuis lag alweer in huis... zielig ;-(  Ook hebben we al verscheidene dode kleine muisjes gevonden. De katten hebben het hier PRIMA naar hun zin ;-)
Vandaag is het echt korte broeken weer, momenteel zit ik even in de koelte van het huis achter de laptop. Net een tijd met een vriend van ons in de zon gezeten, vandaar nu aan het afkoelen ;-)

Henk is druk in de weer geweest met onze geiser, deze begon gisteren wat gekke kuren te vertonen. Hij moest blijkbaar schoon gemaakt worden, een aardige klus... pfff. Henk kwam net om het hoekje kijken om te vermelden dat de klus geklaard is... dus kunnen we ons weer douchen, hahaha...

Zo... ik ben weer wat afgekoeld en ga me weer naar buiten begeven.

Wens jullie allemaal een heel zonnig en fijn Pinksterweekend vanaf hier, gaat vast gelukken...

Misschien een BBQ???

2 opmerkingen:

 1. YEP......ik zie ze vliegen;-)
  uuuuuh.....die dansende mugjes in het strijklicht van de avond.
  Leuk om dat vanuit de luie stoel waar te nemen....VAKANTIE!!!

  Dat van die muizen vind ik minder....:-(

  Hier was het vandaag bloedje heet met 32 graden,
  en zeker in mijn keukentje toen ik een lekkere Thaise laab moo bereide voor zoon en schoondochter die 2 weken verbleven in Bilbao,Sant Sebastian en Zaragoza,Harry haalde ze op vanaf Brussel Airport.
  Schone dochter had heerlijk gegeten bij de vele restaurantjes en had zich tegoed gedaan aan de lekkere pinchos maar ze was maar wat blij weer eens rijst te eten bij ''restaurant mama''
  Zat net nog buiten en nu is het heerlijk.....ik ruik de bloemen van de grote hangingbasket die buiten voor het serreraam hangt zodat ik er binnen en buiten van kan genieten.

  Lieve Cilia en Henk wij wensen jullie fijne Pinksterdagen lekker fris onder de douche vandaan!!!!
  Liefs,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Gisteren (zaterdag) was het hier behoorlijk warm en stond de luie stoel in de schaduw ;-)
   Van vrienden hoorde ik dat het in Wedde ook erg warm geweest is, met stevige onweersbuien. Hier is het gelukkig droog gebleven, zodoende laat op de middag een bbq.
   Het is momenteel alweer stralend weer. Mij haast ietwat te warm, pfff... zweten ;-)

   Kan me voorstellen dat je schone dochter het heerlijk vindt om bij jou aan te schuiven. Want ik heb een heel sterk vermoeden dat jij super heerlijk kunt koken. Erg gezellig...

   Zo, nu eerst even onder de frisse douche om vervolgens mij weer naar buiten te begeven. Ik denk dat het vandaag een dag wordt om ons niet teveel te bewegen.

   Jullie allebei ook nog een fijne voortzetting van het Pinksterweekend.

   Lieve groetjes,
   Cilia

   P.s. Vannacht heeft er een kat een pot met zwarte verf (waar de kwasten in staan) omgegooid, bijna door het hele huis zwarte pootafdrukken. Dat wordt boenen met terpentine ;-(

   Verwijderen