Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 23 juni 2014

2014... week 4...


De derde week zit er op, ondertussen zijn we de vierde week ingegaan.

Zomer, volop zomer het afgelopen weekend hier.
Stralend weer, veel buiten, veel vlinders...


Zoals de Sint jansvlinder... ook wel bloeddropje genoemd.
Hier op duifkruid, waar momenteel de tuin mee vol staat.

Ook zat de vlinder even op een wilgenroosje...


Die staan momenteel ook volop te bloeien in de tuin.
Voor beide soorten planten hoeven we niets te doen, ze komen vanzelf in grote getale op.Henk is vrijdagmiddag deze kant opgekomen, zo rond een uurtje of twaalf 's nachts was hij weer 'thuis'.
Hij had de auto vol met spullen, spullen die we de vorige keer niet mee konden nemen.
Altijd een heerlijk rijk gevoel... véél spullen ;-)

O.a. vele bloemen... voor in huis en voor buiten.
Vandaag bezig geweest om een leuk pottenhoekje met bloemen buiten te maken...


Enkele overblijvers van vorig jaar en enkele nieuwe plantjes...


Ons tuttie-tuintje met tevens enkele kruiden ertussen... die we gebruiken voor in de keuken.
Het liefst had ik honderden potten (nou ja... bij wijze van spreken) met planten... 

Ook had Henk onze linnenkast meegenomen. Deze hadden we in Nederland al wat opgeknapt, maar nog niet geverfd. Dat wilden wij hier ter plekke doen.
Zodoende afgelopen middag een beginnetje gemaakt...


De eerste laag verf zit erop... de zijkant bevalt me niet, zodoende ga ik dit nog aanpassen. Maar... er is een beginnetje :-)


Gezellige franjes aan de legplanken, zodat het ook een beetje feest is als we de kast openen ;-)


Al met al beginnen we zo de eerste zomerweek met een rijk gevoel, zo tussen al die vele spullen.
Ah... en niet te vergeten, Henk had tevens kroketten meegenomen. Aangezien ik dol op vette kroketten ben en wij deze hier niet kunnen krijgen... was het hier dubbelop een feestelijk begin van de zomer.
Zo... ik hoop dat het gelukt is om jullie eventjes flink de ogen uit te steken met al die pret hier... we hadden ook nog heerlijk ijs na, met vruchten uit eigen tuin... smikkel smul smul.

Zijn er dan helemaal geen tegenvallers? Jawel hoor... VOETBAL. Henk zit 's avonds voor de Duitse TV voetbal te kijken (Op BVN is geen voetbal), iets waar ik totaal niets mee heb. Zodoende verpoos ik elders in huis, of... buiten. Volgens mij gaat dat nog weken door... GRAPJE ;-) ;-) ;-)
Nog één, om de haverklap lopen we met een muizen lijkje naar buiten. De katten vangen vaak buiten muisjes en nemen ze dan mee naar binnen. Soms gaan ze er binnen even mee spelen... rent zo'n muisje af en toe onder m'n stoel door, kat er achter aan, daar weer de hond achter aan... FEEST, maar niet heus.
Ah... nog één, aangezien het hier van dat prachtige weer is lopen we regelmatig in korte broek met sandalen. Leuk zou je wellicht denken, zo wat... Maar de muggen vinden het ook schitterend... al dat bloot. Ze prikken en bijten er lustig op los. Met als gevolg... dat wij... onder het smikkelen van al dat lekkers (kroketten en ijs) en tijdens de super leuke bezigheden... druk doende zijn met het krabben van de vervelende bulten die her en der spontaan op onze lichamen terecht zijn gekomen. Doffe ellende, zeg maar gerust...4 opmerkingen:

 1. Ah jullie hebben het heerlijk naar je zin, het is ook fantastisch, zo'n'huis in de natuur, de bloemenpotten voor het huis vind ik enig en op en top frans. In onze streek is het vreselijk droog en de zon verschroeid alles, moet 2 a 3 keer per dag water geven aan de potten met bloemen en de rozen beginnen al weer aan een 2e bloei. Geniet nog heerlijk van jullie verblijf. Vive La France, Maar vanavond Vive La Hollande, ook leuk!
  Groeten Janny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Janny,

   Leuk hè, die potten met planten... nog geen rozen, wie weet komt dat nog een keer.
   Daar waar jij zit is een stuk zuidelijker/warmer als hier. Komt bij dat we ook nog op zo'n 650 meter hoogte zitten. Hier blijft het gras zomers groen. Wat wel een kleine nadeel is hier, is dat niet alle planten het goed doen op deze hoogte. Geen mooie palmbomen e.d., klaprozen doen het hier ook niet.
   Dat is daar bij jou waarschijnlijk heel anders.
   Zelf ben ik niet dol op voetbal... waarschijnlijk zit jij nu voor de buis (Henk ook...). Hoop voor de Nederlandse voetballiefhebbers dat ze gaan winnen, maar het zegt mij totaal niets.

   Fijne dag nog en een hele vriendelijke groet,
   Cilia

   Verwijderen
 2. Hoi Cilia,

  Wat jammer nou dat jij zo ver bij mij vandaan woont anders konden we ruilen, bakte ik voor jou zo'n lekkere hartige cake en hoopte ik van jou een bosje van dat prachtige blauwe duifkruid te krijgen;-)
  Moest wel lachen om die restjes voor de honden,staat een moeder met dochtertje bij de slager vraagt ze aan de slager;hebt u wat kontjes van worst of ham voor de hond?
  springt dat kind een gat in de lucht met de woorden: hoi,hoi we krijgen een hond!!!

  Ik lees dat jij niet te klagen hebt wat lekkers betreft,hoor de kroketten bijna spetteren in de frituur,geniet er maar lekker van,geen beter leven dan 'n goei!!!

  Maar alle gekheid op het bekende stokje Henk heeft jou goed in de bloemetjes gezet,staat zó gezellig al die potten aan het huis.
  En die linnenkast ook al zo'n juweeltje in de nieuwe kleur.

  Wens jullie nog zomerse dagen met veel vlinders maar zonder stekende:-(( muggen!!!

  Lieve groet,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Voor zo'n heerlijk uitziende hartige cake had ik wel TWEE GROTE bossen duifkruid over ;-)

   Tja... ik zag het helemaal voor me. Jij, als buurvrouw, ons zo af en toe de restantjes geven voor de honden... wij, met de gordijnen dicht lekker zitten smullen. Volgende dag zeggen : dat de honden het HEERLIJK vonden ;-)

   Ach wat, de kroketten waren ook heerlijk, in zo'n ouderwetse frituurpan... worden ze heerlijk krokant.
   En... aan mijn buik te zien kom ik niets te kort, hahaha...

   We hebben er wel even tegen aan gehikt, om de kast te verven. Ik had hem eerst gebeitst, maar uiteindelijk toch besloten om er wat kleur aan te geven. De zijkanten zijn nu rood en misschien wil ik er nog wat bloemen o.d. op schilderen.
   Staat nu al erg vrolijk...

   Afgelopen avond zijn we tijdens een lange wandeling kledder nat geworden, we konden onze truien en broeken uitwringen bij thuiskomst.
   Maar... morgen zou het weer mooi weer worden.
   Hoop daar bij jullie ook...

   Lekker slapen en morgen gezond weer op.
   Lieve groetjes en een fijne dag,
   Cilia

   Verwijderen