Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 9 juni 2014

Fête Médiévale...


De afgelopen dagen was het hier BEHOORLIJK warm.
Echt van die dagen dat we niet erg veel ondernemen... ja... huppelen van de éne stoel naar de andere, eten en drinken, beetje puffen tussendoor. Helemaal niets te klagen hoor! Bbq-tje, heel uitgebreid lunchen, beetje lezen, de aardappelen en de bloemen van water voorzien... alles in slow motion tempo.

Natuurlijk gaat dat ook eens vervelen, het was nog niet zo ver... maar voor het geval dat het zo ver zou komen besloten we vanmiddag om even een toertje te gaan maken. We hebben de visite weggebonjourd en zijn in de sauna... ik bedoel auto gaan zitten. Op naar... tja... daar hadden we nog geen flauw idee van. Het zuiden dan maar.
Ramen van de auto ver open, aangezien onze airco het momenteel niet al te best doet... moet bijgevuld worden... en tuffen maar.

Plots zagen we ergens op een bord dat er een middeleeuws feestje was bij Sail sous Couzan. Bij een kasteel waar we al eens eerder geweest zijn.

Een 'Grand Spectacle'... nou ja..., toch maar even kijken dus.


Het kasteel ligt op een erg mooie plek, zoals vele kastelen ;-)


Mensen in leuke pakjes, leuke tentjes e.d. Denk dat het behoorlijk zweten voor ze was, de temperatuur zat dik boven de 30 graden.Hij deed even zijn bril af voor de foto... Hoe lief toch hè!!!Sommige mannen droegen van deze metalen pakken, wat een heel gedoe was om ze aan en uit te krijgen.Het feest was twee dagen, velen bleven er overnachten in tentjes.Tegen 17.30 uur was er een grote voorstelling met dans, gevechten, kanonsschoten e.d.
Wij zaten met de honden op een afstandje, met een plastiek beker gevuld met overheerlijke koude bier, in de schaduw van de bomen.Nog een erg lieve vriendelijke 'middeleeuwse' man die ons uitzwaaide.

Maar om eerlijk te zijn hebben wij geen van beiden erg veel op met dit soort feesten, eventjes leuk... maar de eerstkomende tijden hoeven we niet meer. Al smaakte het koude bier in het plastiek bekertje prima.

Weer een fijne rit door de schitterende natuur terug naar ons huis, om daar aangekomen nog voldaan na te genieten van ons zondagsuitje... lekker in een luie stoel op ons eigen terras met een koud biertje uit glas.

Morgen nog een vrije dag...2 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Val van het ene feest in het andere.....
  bij jou in de riddertijd en kom net van een Keltich feest bij Mirjam( http://handhaveaniceday.blogspot.nl/2014/06/keltfest.html )
  vandaan.
  Maar zie wel aan de foto's dat ze veel gemeen hebben,cultuur,eten,drinken,roofvogels,ambachten,kostuums etc. bij jou lopen de mannen in maliënkolder wat mij echt geen pretje lijkt bij meer dan 30 graden,nee dan liepen de mannen er tijdens het Keltfest iets luchtiger bij in kilt.....en dan zit ik toch ff een partij te gniffelen achter mijn pee-ceetje als ik al die reacties daar lees van dames die erg nieuwsgierig zijn naar wat er onder die kilt verborgen zit;-))
  Poeh,poeh.....denk ik dan;laat maar hangen die plooienrokjes en alles wat eronder zit bij deze temperaturen.....
  Volgens mij is het overal heet,alleen hoef ik de planten niet te begieten want het was vandaag op veel plaatsen ook bij ons noodweer en viel de regen met bakken uit de lucht,windstoten,donder en bliksem die door heel de zuidelijke provincies veel schade aanrichten.

  Maar eerlijk is eerlijk zo'n ridderfeest bij kasteel in zo'n prachtige omgeving heeft wel heel iets speciaals,met minpuntje bier uit plastic bekertje,had eigenlijk in tinnen of aardewerkbeker gemoeten.
  Lekker hé, dan thuis aan een koud biertje in glas......je kreeg er zelfs rijm inspiratie van☺☺.

  Geniet van je vrije dag en lieve groet!!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Heb net even gekeken op de blog waarnaar jij verwees.
   Mooie stoere mannen die 'Kelten', al boeit het me niet wat er onder die rokjes zit ;-)
   Zo'n Keltisch feest is toch wel heel wat leuker als zo'n middeleeuws feest... althans dat vind ik.
   Zelf heb ik vele jaren in Nieuweschans gewoond, Henk is een Schansker evenals mijn zoon. Daar in Nieuweschans hebben ze ook al vele jaren jaarlijks een Keltisch Midzomer Festival, erg groots en erg leuk. Dit jaar is het feest op 4, 5 en 6 juli. Dan zitten wij hier in Le Pre Bonnet ;-(
   Hier op het feest in Frankrijk was enkel wat trommelgeroffel, beetje zang en enkele dansjes. Weinig keuze aan hapjes. Geen leuke roofvogelshow, geen varken aan het spit. Wel een opgevoerd stukje toneel, wat mij niet echt kon bekoren... ook al hebben we wel vreselijk gelachen en... daar gaat het uiteindelijk toch om (kwam misschien wel van het biertje, hahaha...).

   Hier is de afgelopen dagen nog geen spatje regen gevallen en bij ons huis hebben we ook bijna geen wind. Boven bij de doorgaande weg stond wel aardig wat wind, maar ons huis ligt behoorlijk beschut.
   Hoop dat jullie geen schade opgelopen hebben, onweer ben ik niet echt dol op en dan ook nog eens van die enorme windstoten... brrr...

   Morgen zou het n.a.w. iets koeler worden hier, een graadje of 25. Hèhè... want het was best zweten de afgelopen dagen.

   De vrije dag zit er ondertussen alweer op, ik had de blog afgelopen nacht geplaatst. Morgen weer vrolijk aan het werk, een kort werkweekje ;-)

   Hele vriendelijke groetjes en veel liefs,
   Cilia

   Verwijderen