Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

woensdag 11 juni 2014

2014... week 2...


Reeds begonnen aan de tweede week... nog even een terugblik op de eerste week.

Een week die onder andere in het teken stond van de papavers. Bij aankomst stonden er al enkele te bloeien, later in de week sprongen er vele knoppen open...


Prachtige bloemen die fel afsteken tegen het vele groen...


Alleen, helaas, zijn ze al wat op hun retour. Afgelopen avond begon het wat te regenen en vaak betekend dat een langzame dood voor de papavers.
Ze bloeien uitbundig maar kort...  komen nu al vele jaren telkens weer terug.


Verder stond de eerste week in het teken van de moestuin. Dagelijks water geven, stokken bij de peultjes geplaatst en kijken of de aardappels, peultjes en het sla al wat groeide. En...


Daadwerkelijk, je ziet het met de dag groeien ;-)

Uiteraard niet één en al jubel... De dikke aardbei die ik afgelopen week op de blog geplaatst had en mijzelf had toebedacht, was gisteren al redelijk mooi rood. Zodoende begaf ik mij vandaag naar de aardbei... om hem te plukken. Ik had er al over gedroomd : hoe ontzettend heerlijk die hele grote aardbei zou zijn. Helaas vrees ik dat het de komende nacht een nachtmerrie gaat worden, want... DE AARDBEI WAS WEG. Gewoon verdwenen, foetsie... Er hangen nog wel meer aardbeitjes aan, maar die zijn kleiner ;-(


WARM, afgelopen week waren er zeer warme dagen bij. Hadden we de eerste dagen de houtkachels nog aan, de afgelopen dagen liepen we in onderbroek te zweten. LITERS zweet vergoten... pfff warm.

Thuiswerk : de eerste week zou Henk 36 uur werken. GELUKT ;-)

Klussen : daar heb ik nog niet veel over geblogd. Toch zijn we wel wat bezig geweest. Allemaal van die niet echt veelzeggende klussen. Voornamelijk beitsen in de voormalige schuur. Daar willen we erg veel hout beitsen... ik kan al verklappen dat het er voor ons gevoel al wat warmer en huiselijker uit gaat zien.
Nog zo'n nietszeggend klusje : gisteren bezig geweest om een aards lelijk bankje ietwat op te pimpen...Het hondenbankje...

In onze vorige auto hadden wij voor de honden een zelfgemaakt lelijk, maar wel erg stevig, hondenbankje. Op het moment, wat jaren terug, dat onze auto hier in Frankrijk zijn laatste rit gemaakt had en op transport naar Nederland terugging... stond het bankje hier nog in huis.
Het ontzettend lelijk bankje is destijds even in onze keuken beland en de honden maken er bijna dagelijks wel gebruik van. Tsja... dan doe je hem ook niet zomaar eventjes weg.
Toch stoorde dat ding ons eigenlijks al jaren en zijn we ook al even vele jaren op zoek naar een mooiere geschikte hondenbank... helaas tot nu toe zonder resultaat.
Zodoende heb ik gisteren het bankje eindelijk een beetje opgepimpt.
De voorkant was helemaal dicht, hier heb ik een stuk uitgezaagd, zodat het lijkt alsof de bank nu op poten staat. Verder heb ik met hout een boogje op de rugleuning gemaakt, ook zit er een leuke houten stok op de voorkant onder de franjes (is op de onduidelijke foto niet goed te zien). Alles in de donkere beits gezet en het bankje oogt nu ietwat minder lelijk... nog wel lelijk... maar ietwat minder storend.
Nog een keer een nieuw stofje erop... En dan... een ander bankje kopen ;-)

En... natuurlijk stond de eerste week volop in het teken van de tuin. Dit neemt vaak veel tijd in beslag, gelukkig vinden wij dat erg leuk om te doen. De tuin hier zijn we jaartje rond zoet mee, er is altijd wel wat te doen. Afgelopen week hebben we veel omgevallen bomen langs het pad, in het bos, wat opgeruimd. Weer veel hout, eiken- en beukenhout, voor in de kachel, naar huis gesjord.

Verder was het over het algemeen een rustige relaxte week.

Week 2 is alweer in volle gang. Henk is weer aan het thuiswerken overdag. Nog even over die 36 urige werkweek. Maandags, dinsdags en donderdags werkt Henk zo'n 8 uur op een dag. Woensdags en vrijdags zo'n 6 uur, dan is hij wat eerder vrij. Dit beviel uitstekend de eerste week, dat gaan we de komende weken ook proberen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten