Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zaterdag 28 juni 2014

BLOG 1 en BLOG 2...

BLOG 1...

Het weekend is hier alweer in volle gang...Momenteel zijn  we onder andere bezig met voorbereidingen te treffen voor het te bouwen afdakje, wat ik in vlagen van grootheidswaanzin wel eens VERANDA wil noemen.
Nou vooruit... we willen het afdakje wel dusdanig groot maken dat er ook nog twee stoelen plus tafeltje onder passen. Misschien maken we er zelfs een vlonder in...Maar goed... eerst de voorbereidingen. De plek waar het afdakje komen moet moest allereerst vrij gemaakt worden.
Er lagen enorm veel dikke stenen, hout en erg veel andere rommeltjes.
Dat is onder tussen gebeurd. De plek is vrij en we zijn al iets aan het egaliseren van de grond geweest, aangezien het er behoorlijk schuin afloopt...Verder hebben we het hout besteld en opgehaald. Dit moest geschuurd worden en behandeld tegen houtworm/boktor. Dit is deels gebeurd, daar gaan we waarschijnlijk de komende dagen mee verder...Een vriend van ons had nog veel mooie oude dakpannen liggen, die wij van hem mochten hebben.
Afgelopen middag 4 keer heen en weer gereden, waarschijnlijk moeten we nog zo'n 2 a 3 keer heen en weer om de laatste pannen op te halen.
Dat heen en weer rijden is niet zo'n probleem, onze vriend woont niet erg ver bij ons vandaan en de auto doet de rest... Maar het gesjouw met de dakpannen, pfff... zweten geblazen.Tussentijds op onze luie stoelen bijkomen op ons terras, tussen de vele wilgenroosjes, die momenteel in grote getale beginnen te bloeien.
Erg grappig is dat, de tuin veranderd bijna iedere week. Ik zag dat de vlinderstruiken ook al een beetje zitten te dringen om te gaan bloeien. Prachtig mooi altijd, althans dat vind ik... al die bloemen, vlinders, bijen, hommels, vogels e.d.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

BLOG 2...

De aardappel...
Je zou hem haast inlijsten hè!!! Zo ontzettend mooi ;-)
Onze eerste aardappel uit eigen tuin...
Hij verdient eigenlijk een eigen blog, zo mooi...


Er is maar één kleine maar...Hij is nog piep klein. We kunnen er nog niet eens een patatje uit halen... zo klein.

Dus... het komende weekend gaan we ons eens stevig bezig houden met de aardappels, een flinke conversatie, misschien even een liedje voor ze zingen.
Ik denk dat het dan wel goed met ze gaat komen.
Zo gauw ik een fatsoenlijk maaltje bij elkaar heb, krijgen ze een eigen blogje ;-)
Kan natuurlijk nog weken duren...


Voor nu wens ik jullie allen een heel fijn en goed weekend...
En wie weet... tot de volgende blog.
8 opmerkingen:

 1. Goed bezig daar ! We komen het even inspecteren, misschien op woensdag 9 juli? Tot gauw. Gr. Michel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Michel.

   Zo... dus jullie staan al in de startblokken. Wanneer gaan jullie ?
   Woensdag 9 juli krijgen wij vrienden te logeren.
   Misschien past het op zondag 6 juli of maandag 7 juli. Als dat niet goed uitkomt kunnen wij eventueel ook nog wel op zaterdag 12 juli.
   Zondags 13 juli vertrekken wij voor twee weken naar Nederland.
   Laat maar even weten.

   Groetjes, Cilia

   Verwijderen
 2. Hoi, het wordt maandag het zal dan denk ik rond een uur of 13.00 worden. Tot dan. Gr. Michel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Michel,

   Super gezellig... misschien samen brunchen? Moet je je niet van tevoren zat eten ;-) Kunnen we na de brunch (met dik gevulde buiken) jullie het leuke stukje bos even laten zien.

   Tot volgende week en alvast een hele goede reis.
   Groetjes, Cilia

   Verwijderen
 3. Hoi Cilia

  Altijd weer lekker bezig met het bouwen.verbouwen en verfraaien in en om het huis,zo ook dit afdak/veranda waar jullie zowel in warme als koudere dagen veel plezier aan zullen beleven.
  En wat 'n mazzel om op deze manier aan die mooie oude dakpannen te komen,het geheel zal daardoor straks een authentieke uitstraling krijgen.
  Alleen de stapel dakpannen zorgt al voor een mooi plaatje.

  En de pieper:klein maar fijn!
  De vraag is of het al de tijd is om te rooien of het een vroege ,middelvroege of late soort is,als mijn grijze cellen me niet in de steek laten herinner ik mij uit de tijd dat wij een volkstuin hadden dat we rooiden wanneer de planten in volle bloei stonden, niet allemaal tegelijk maar naar behoefte.
  Normaal gesproken mag je bij een goede oogst toch rekenen op een opbrengst van zo'n zes kilo per rij van ongeveer drie meter.

  Hier begint het al donker te worden,de eerste donderslag was net te horen,code geel is afgegeven voor deze middag,dat wordt dan niet buiten zitten omdat wij niet de gelukkige bezitters zijn van een afdak:-(
  Maar wel van zulke mooie oude dakpannen, gekocht in Toscane zo'n 17 jaar geleden,en wel vier stuks........,hahaha....nou jij weer;-)

  Fijne zondag en liefs,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Er staat nog geen afdak, we vinden het nog veelste spannend om te beginnen ;-) Hebben zo iets nog nooit eerder gedaan. Maar... zijn zeker van plan om het deze zomer af te krijgen. Het begin van de voorwerkzaamheden is er...
   Ja... we zijn ook behoorlijke bofkonten met die dakpannen, al is het nog wel afwachten of er genoeg zijn (denk ik wel...).

   Dat hele kleine aardappeltje lag boven de grond, wij al helemaal blij om te zien dat er daadwerkelijk wat gebeurt daar onder de grond.
   Geen flauw idee of het vroege, late of middelvroege zijn. Ook niet wanneer we ze rooien moeten... dus volgens jou als ze in volle bloei staan.
   Die 6 kilo ga ik maar niet op rekenen, ik zou het al prachtig vinden als we een maaltje eruit halen. Dan gaan we ons vast en zeker er wat meer in verdiepen, om zo volgend jaar vol goede moed de tuin nog wat beter/mooier/groter te maken.
   Dit is eigenlijk een beetje een probeersel om te kijken of het wel wil hier.

   Hier valt ook zo af en toe wat regen, tevens wat donder en hagel... tussentijds kunnen we wel buiten in het zonnetje zitten.

   Tja... dakpannen uit de Toscane... en nog wel 4 stuks. Nee... daar heb ik niets op te zeggen, daar kan ik niet overheen...

   Zo... ik ga me even bezig houden met zelfgemaakte Lasagne te maken... Henk zit voor de buis (voetbal), mijn buik begint al wat te knorren.

   Nog een fijne zondagavond en veel liefs,
   Cilia

   Verwijderen
 4. Hoi Cilia, we krijgen nog meer zin in de vakantie! Gr. Michel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk die voorpret en tot zeer binnenkort.

   Groetjes van ons beiden...

   Verwijderen