Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 3 juni 2014

Ergens in de 1ste week...


                                                        Het ziet er al veelbelovend uit...Die hele dikke aardbei op de voorgrond heb ik mijzelf al toebedacht... Nog een beetje zon erop, zodat ze wat kleur krijgen, wat ijs en slagroom erbij... dat wordt smullen.
Jammer dat de zon het vandaag niet zo nodig vond om zich te tonen... heel af en toe piepte hij een beetje door het dikke wolkendek heen. Daar wordt mijn aardbei niet rood van... dus nog even een beetje geduld.Aardappelen, peultjes en sla, het is allemaal opgekomen. Nu nog wat zon erbij... dan dagelijks aardappelen met peultjes eten, kropje sla vooraf. Als toetje... jawel... aardbeien.
Grapje natuurlijk... maar het lijkt me wel erg leuk als het gelukt. Dan gaan we zeker weten de tuin uitbreiden, met meerdere soorten groenten e.d.

Vandaag is Henk aan het thuiswerken geweest, gewoon 8 uur achter zijn bureau.
Als Henk in Nederland van zijn werk thuis komt is al jarenlang het eerste wat ik zeg : Alweer thuis? Waarop Henk steevast zegt : Nee, ik ben nog onderweg.
Tsja, dat zijn zo van die gekke terugkerende dingen...
Hier gaat dat niet op, zodoende hebben we hier wat anders erop gevonden.
Mijn vraag, tegen een uur of vier : Klaar met werken?

Henk op zijn beurt : VAKANTIE...
Heerlijk toch, iedere doordeweekse dag om een uurtje of vier... VAKANTIE.

2 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Hahaha......de een geeft het voorzetje en de ander kopt hem er in.......

  Jullie moestuin staat er goed op en de rijtjes worden steeds groener en hoger. Mmmmmm....nieuwe piepertje met kropsla.....mogen ze mij midden in de nacht voor wakker maken, maar dat komt er al jaren niet meer van omdat ik in de winkel alleen nog maar van die in kas op watten gekweekte schone kropjes sla tegen kom die geen smaak hebben en die je moet behandelen tijdens het wassen als een baby omdat anders de blaadjes kneuzen al voor ik ze in de slabak deponeer,goh......waar is de tijd gebleven dat ik een dikke volle krop sla in handen had,al het buitenste blad weg kon plukken en het vaste gele knapperige slahart tegen kwam wat niet meer nodig had dan een licht zoet-zure vinaigrette,slapijpjes en half zacht gekookte door midden gesneden eitjes.........zucht...;-)

  Ben er haast zeker van dat jij straks zulke smakelijke dikke kropsla gaat afsnijden in de vroege ochtend wanneer er nog wat dauw op de zanderige bladeren ligt.

  Lieve groet en ik denk dat de zon nu bij jullie is....
  hier was hij vanmorgen vroeg al maar nou zie ik hem niet meer.

  Groetjes,Ger  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Nog één... In Nederland komen we soms, met de auto, langs het huis van een nicht van mij, een nicht die ik al zeker 30 jaar niet meer gezien heb... ook geen behoefte aan.
   Al meer dan 20 jaar zeg ik dan tegen Henk : Hier woont een nicht van mij. Waarop Henk al meer dan 20 jaar op antwoord : Oo ja, waar dan? Dan wijs ik het huis even aan. STOM... misschien woont ze er al lang niet meer ;-)

   Het zou wel fijn zijn als we daadwerkelijk aardappels, peultjes en kroppen sla uit eigen tuin kunnen eten. We geven ze dagelijks water, dus...
   Ik kan me het nog niet echt voorstellen dat het wat wordt... we zullen zien.

   Afgelopen dag was het hier redelijk weer met regelmatig een zonnetje... morgen waarschijnlijk wat regen om vervolgens weer zonnige warme dagen te krijgen.

   Hele vriendelijke groetjes,
   Cilia

   Verwijderen