Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

donderdag 5 juni 2014

Wat eten we vanavond...


ESCARGOTS...

slakken...
Een heerlijk pannetje vol...Paddestoelen uit eigen tuin erbij...


En... smullen maar...


Verhongeren hoeven wij hier echt niet, een tuin vol delicatessen... Zelfvoorzienend zouden wij er HAAST bij worden. HAAST met hoofdletters, daar compleet zelfvoorzienend echt niets voor ons is. Wij zijn beiden vleeseters, het liefst wel scharrelvlees van beesten die daadwerkelijk in hun leefzame leventje gescharreld hebben. Dus voor ons geen 'plofkip'. Maar eigen kippen slachten, of andere eigen beesten slachten... dat zou ik niet kunnen. Beetje hypocriet... maar ik hoef geen vlees van een beest die ik voor zijn dood aangekeken heb. Denk dat ik dan vegetariër ga worden ;-)
Zelfs een slak uit eigen tuin hoef ik niet...Want... in gedachten zie ik de pan met slakken al op een vuurtje staan, zo af en toe een onwillige slak terugduwen in de pan. Sissend en piepend staan zij daar op het vuurtje om daarna door mij heerlijk verorbert te worden...Bovenstaande slakmodellen heb ik weer keurig in onze tuin uitgezet, zodat ze weer heerlijk kunnen genieten van het vele groen.

En wij... wij hebben een PIZZA gegeten.


8 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  uuuuuuh........doe mij ook maar 'n pizza;-)

  of heul veul ander lekkers waar ik dol op ben en mijn vingers bij aflik.....
  maar escargots heb ik nog nooit gegeten en denk ook niet dat het ooit gaat gebeuren.
  Bij mij heeft het niks te maken met of ik het dier wel of niet in de ogen gekeken heb,maar de gedachte dat ik zo'n glibberig beest moet eten werkt bij mij ''enige'' walging op.
  Heb wel een keer in mijn leventje het lef gehad om één oester naar binnen te slurpen,snap niet dat men daar zó lyrisch over kan doen,ik proefde wat zoutigs en citroen......miste de slok champagne die je er achteraan moet nemen terwijl dat glibberige ding nog ergens tegen je huig aan ligt en ik dacht.....nou Ger wat doe je ermee:slik je hem door of spuug je hem uit....
  niks voor mij op op deze manier te eten.......
  enne.....het smeuïge kruidenbotertje van knoflook,peterselie,dragon en salie wat je normaliter in de holte van escargot smeert smaakt ook heerlijk bij andere gerechten, o.a. over eenvoudige piepertjes van eigen grond;-)

  Nou is er in jullie tuin veel,heel veel te eten voor de slakken en is het te hopen dat ze de moestuin niet ontdekken,want dan zouden de jonge groene blaadjes er wel eens als gatenkazen uit kunnen gaan zien.....net als mijn hostaplanten:-((

  Fijn weekeind en liefs,
  Ger


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Dat jij, als echte lekkerbek, geen escargots lust. Nog erger, ze niet eens even gaat proeven... valt me een klein beetje tegen, hahaha... Om je de waarheid te zeggen... ik heb ze ook nog nooit gehad, zelfs geen oesters. Bah... ik ben meer het type : wat de boer niet kent.... Ook al valt dat ook nog wel mee, zoet en hartig gaat er vaak wel in. Vele dingen ben ik wel voor te porren, behalve vis, garnalen e.d.

   Het zit hier in de tuin vol met van die enorme slakken, maar ik heb ze nog niet in de moestuin gezien.
   Ook niet op onze hosta's. Ik heb 5 grote hosta's in potten, alle 5 zien ze er geweldig uit... bijna niet aangevreten. Mooie planten, die ik in het najaar in de schuur weg zet, om ze vervolgens in het voorjaar weer tevoorschijn te halen. Al hele vele jaren gaan ze mee en bloeien ze schitterend.
   Trouwens, toen ik ze nog in Nederland had zat er vaker vreterij bij.

   Jij ook alvast een fijn zonnig weekend gewenst en hele lieve groetjes,
   Cilia

   Verwijderen
 2. Haha, ik trapte er even in..maar vermoedde al dat het een grapje was...ai, dan zou je die stumperds levend in het kokende water moeten gooien! Daar ben ik echt te 'laf' voor, want ik heb ze wel ooit gegeten. Smaakt naar niks, je moet het van de kruidenboter en het stokbrood hebben...
  Ik wens jullie mooie Pinksterdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Walter,

   Dus... ik hoef ze niet te proberen als ik jou mag geloven. Lijkt me ook HELEMAAL niets, brrr... ze levend in kokend water gooien. Niets voor mij ;-)
   Jij ook hele fijne zonnige dagen toegewenst, gaat vast gelukken met zo'n 30 graden. De handdoeken en zonnebrandcrème alweer klaar liggen in je gezellige tuin? Ik zoek hier wel een heerlijk schaduwplekje op :-)

   Ik had je een reactie op je blog willen geven, maar het gelukte me niet. Momenteel hebben we een maand lang gratis internet... maar zeer traag. Ik blijf proberen, lees je verhalen wel hoor.

   Lieve groetjes,
   Cilia

   Verwijderen
  2. Dus kom ik hier even je reactie lezen.. :-)
   En ja, alles ligt hier klaar en wordt al volop gebruikt..

   Verwijderen
  3. Dat is erg lief, hahaha...

   Nogmaals fijne Pinksterdagen en een ZONNIGE groet,
   Cilia

   Verwijderen
 3. ha Cilia, een prachtig verhaaltje wat jij ons weer voorschotelt! Bijna letterleijk . . . . maaruh ik vind het wel een supermooie close up foto van die slak!
  En, we komen je zéker een keer opzoeken met ons hele spulletje hoor!
  liefs van mij

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Yvonne,

   Wat een leuke foto hè! Ze zien er ook best heel leuk uit en ik sta er altijd versteld van hoe ze hun huisjes met zich mee nemen.

   Lieve Yvonne, vaak kijk ik even op je mooie website, houd natuurlijk alles in de gaten... maar aangezien onze laptop momenteel erg traag is ga ik gelijk naar je krabbels en reageer bijna niet... omdat het ERG lang duurt allemaal.
   Trouwens, wat een schitterend veulentje... die van je dochter... erg mooi :-)

   Jullie zijn van harte welkom, HEERLIJK al die honden.

   Het gaat waarschijnlijk erg warm worden, maar ondanks dat jij daar niet zo weg van bent wens ik jou en de familie een heel FIJN weekend.

   Lieve groetjes,
   Cilia

   Verwijderen