Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Over onsWij zijn Henk en Cilia, dol op Frankrijk en sinds 2008 in het bezit van een eigen stulpje in de Montagne Bourbonnaise. Wij wonen in Noord-Oost-Nederland in een oude schoolmeesterswoning, tesamen met onze twee honden (Vidor en Mitsie), drie katten (Bulletje, Femke en Morris) , kippen en Pierre de haan. Wij zijn allebei begin vijftig, hebben een zoon die al menig jaar opzichzelf woont. Houden van oude huizen, natuur, beesten, klussen, lopen, schilderen, muziek, antiek, lekker eten en drinken en nog ontzettend veel meer.

Wij hebben ons huis in Frankrijk als tweede huis. Waarom als tweede huis? Omdat wij het tot nog toe nog niet aandurfden om ons voorgoed in Frankrijk te vestigen, voornamelijk vanwege onze angst dat we daar geen 'normaal' inkomen kunnen genereren. Veel Nederlanders die de sprong wel gemaakt hebben zitten in het toerisme, helaas zijn wij geen van beiden zo sociaal dat ons dit iets lijkt, zodoende wordt het dan ietwat moeizamer om daar werk te vinden, althans dat denken wij. Dus... petje af voor die Nederlanders die de stap wel durfden te zetten, maar voor ons eerst een tweede huis.
De laatste jaren verblijven we er de gehele zomers en gaan er de rest van het jaar ook regelmatig heen. Aangezien onze vakantiedagen beperkt zijn, werkt Henk met regelmaat thuis in Frankrijk voor een bedrijf in Nederland.

In deze blog, die ik (Cilia) voornamelijk schrijf, beschrijf ik zoveel mogelijk hoe wij het ervaren om een tweede huis te hebben, de werkzaamheden, het reizen op en neer, de voor- en nadelen van een tweede huis en alles wat erbij komt te kijken. Alles wel met een knipoog ;-)

Heel veel plezier met het lezen van de blog of met het bekijken van de foto's.
Aangepast op 10 september 2014...