Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 28 maart 2014

We gaan nog niet naar huis...


Even een leuk inkomertje... we beginnen met een aardige zonnige foto. Het word weer wat zonniger. Niet dat deze foto ook maar iets van doen heeft met het verhaaltje... maar hij staat er toch maar eventjes mooi te staan ;-)
Vandaag kwam iemand langs om ons alvast een 'bon retour' te wensen.
Bah... dan besef je gelijk dat we over een paar dagen alweer terug naar Nederland gaan. Dat... terwijl we hier nog zoveel zouden kunnen doen.
De tuin bijvoorbeeld, daar is het nu echt de tijd voor... om er weken lang in te ploeteren. Er staan nog vele bomen die eigenlijks gesnoeid zouden moeten worden, omdat ze afgelopen november zo beschadigd zijn door de zware sneeuwval. Helaas ontbreekt het ons aan de tijd om alles aan te pakken. Zo ook vele andere werkzaamheden in de tuin die we wel graag hadden willen doen... maar waar het gewoon domweg aan tijd ontbreekt.
ERG!!! Welnee, dat vinden we op zich helemaal niet erg, zo blijft er altijd wat te doen en... komt bij dat het, zonder er iets aan te doen, altijd al erg mooi is.

Binnen hebben we bijna helemaal niets gedaan... plankje aan de muur gemaakt, wat overigens best een heel karwij was om gaten in de muur te boren en dan ook nog eens op de goede hoogte... uren zoet ;-)
Ah... en nog even met de achterwand bezig geweest.De achterwand is heel erg ruig aangesmeerd. Dit was al zo toen wij het huis kochten. In het echt valt het niet zo erg op als dat het op de foto lijkt, de foto is met flitser genomen. Maar het ziet er niet uit, zodoende zitten we er al jaren tegen aan te hikken om er wat mee te doen.De hele muur aansmeren vinden we niet zo mooi, zodoende proberen we het nu op deze manier. De ergste stukken pakken we aan. Wat halve stammetjes op de muur, smeren het wat aan met cement om het wat te egaliseren, om er vervolgens crépi op aan te brengen. We weten nog niet of we het een kleurtje gaan geven, dit bekijken we pas als de hele muur zover is. Rondom de ramen gaan we het ook nog wat verder opleuken.

Tsja... ook tijd tekort om het allemaal af te krijgen. Maar... goede hoop dat we de achterwand dit jaar af krijgen, althans naar onze zin krijgen.

Heerlijk... nog een paar dagen te gaan, morgen is ons mooi weer beloofd... dus... dat wordt vast genieten en... als alles meezit gaan we over een weekje of vier alweer deze kant op.

Voor nu, alvast een heel FIJN WEEKEND en tot de volgende blog.

P.s. even voor Cris, je had gelijk... de kleine aggregaat die we ons voor nood aangeschaft hebben is een miskoop. We redden ons ermee, maar vraag niet hoe... ;-(


4 opmerkingen:

 1. een raad van een wijs man nooit in de wind slaan gr c

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Cris,
   We zijn nogal eigenwijs... nee hoor, valt best mee. Alleen we hadden het kleine nood-aggregaatje al gekocht voordat ik jou reactie las.
   Tsja... helaas, ook al hebben we wel al baat erbij gehad... het is gewoon geen goede aggregaat.

   Groetjes, Cilia

   Verwijderen
 2. hallo cilia even over dat agrgaatje als je een niewe gaat kopen moet je eerst weten wat ga ik gebruiken als je bv max 3000 watt =3kva dan moet je een aggregaat kopen 4 kva dan heb je wat overwaarde en dan blijft hij goed even terzijde een diesel aggregaat geeft veel meer lawaai maar is minder storings gevoelig het is maar een weet gr cris

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Cris,
   Bedankt voor je adviezen :-)
   Wij gaan zeker rekening houden met het verbruik.
   Een hele fijne zondag gewenst.
   Groeten, Cilia

   Verwijderen