Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 2 juni 2014

2014...week 1, dag 1...


De eerste dag hier zit er alweer op. De kop is er af...

Gisteren eerst even een half uur zoeken naar Bulletje, voor vertrek... daarna verliep de reis zonder oponthoud. Heerlijk weertje onderweg, zodoende lekker lang gepauzeerd... op een kleedje in de zon, zonder koffie... omdat we de thermoskan vergeten waren, grrr...


Afscheid genomen van ons huis in Nederland... daar waar momenteel de klimhortensia's in volle bloei staan.Onderweg een prachtig kerkje gezien, deze heb ik al eens eerder op de blog gezet. Maar aangezien ik hem zo leuk vind heb ik er gisteren nogmaals een foto van genomen. Het kerkje staat in een klein dorpje... Villeneuve-au-Chemin.


Vandaag ons hier verder geinstalleerd en daarna zo'n beetje de gehele dag buiten bezig geweest. Buiten gegeten, buiten in de tuin aan het werk geweest, buiten met een vriend koffie gedronken, buiten gelopen met de honden. Tot plotsklaps tegen een uur of acht, 's avonds, de kleine mugjes aktief werden. Piepkleine akelige mugjes, die in je gezicht en over het hele lijf gaan 'kriebelen'. De hele tijd zit je dan op je hoofd te krabbelen en in je gezicht te vegen, erg vervelend. Van voorgaande jaren weten we dat het maar een paar weken duurt, gelukkig wel. Want ik kan vertellen dat het dan geen pretje meer is om lekker buiten te zitten.Er staan alweer enkele mooie papavers te bloeien en tevens nog vele dikke veelbelovende knoppen. Prachtige bloemen, alleen jammer dat ze vaak maar kort bloeien.Foto hierboven is van een pad wat we altijd maaien. Nu nog even niet uiteraard, want het pad staat momenteel vol met margrieten en wilde akeleien. De bloemvazen in huis zijn ondertussen gevuld met grote volle boeketten...met wilde akeleien, margrieten, boterbloemen en koekoeksbloemen. Staat weer erg fleurig en vrolijk.


Hieronder twee foto's van hetzelfde plekje...


Eén foto voor de pluk...


En... één foto na de pluk...

Na de pluk, met de hand, komen er allemaal bosaardbeien tevoorschijn. Als we dit gaan maaien kunnen we de bosaardbeien wel vergeten. Zodoende pluk ik grote stukken volledig met de hand... vaak laat ik dan de leuke kleine bloemetjes en de boterbloemen staan en pluk het hoge gras, de kweek, brandnetels en andere planten die ik niet zo mooi vind ertussen uit. Veel werk, maar wel leuk werk en vaak een mooi resultaat.
Gif is bij ons uit den boze, dat gebruiken we ABSOLUUT niet.4 opmerkingen:

 1. Bonjour, wij wensen jullie weer heel veel plezier op jullie mooie plekkie en als het uitkomt dan komen wij "even" langs begin juli.
  Groetjes,
  fam. Croon

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bonjour Michel en familie,

   Bedankt, we gaan onze best doen om er wat van te maken ;-)
   Tuurlijk komt het uit en anders maken we er toch tijd voor... gezellig. Ik zit te denken aan een bbq... of een stokbroodje.

   Groetjes van ons beiden,
   Henk en Cilia

   Verwijderen
 2. Hoi Cilia,

  Jullie zijn weer heerlijk geïnstalleerd en wat is er dan fijner om te beginnen met vazen vol veldboeketten plukken voor binnen en dan lijkt het me absoluut geen straf om voor paar uurtjes het huis in te vluchten om geen last te hebben van vervelende mugjes.
  Een groen met rood gespikkeld tapijt van bosaardbeitjes aan je voeten klinkt als een verhaal uit een sprookjesboek;-)
  maar voor jou is het geen sprookje maar werkelijkheid☺☺

  Geniet van het buitenleven in een prachtige omgeving!!!
  Liefs,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Vele jaren geleden zag ik eens op de tv een documentaire over Italië. O.a. over een oude vrouw die heel erg afgelegen woonde. Zij leefde in behoorlijke armoede, haar huisje was vervallen en de inrichting liet veel te wensen over. Dagelijks ging zij met een mand de bossen in om van alles te zoeken, waaronder wilde bloemen.
   In haar vervallen huisje stonden werkelijk de meest schitterende gevulde vazen met enorme grote, mooie boeketten wilde bloemen... daar waar gekochte bloemen absoluut niet tegen op kunnen. Dat is mij altijd bijgebleven.
   Tsja... mijn bosjes kunnen daar bij lange na niet aan tippen, maar leuk zijn ze wel ;-)

   Lieve groetjes,
   Cilia

   Verwijderen