Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zaterdag 21 juni 2014

Weekend in aantocht...


Bijna weekend... maar nog even...


Gisteren had Ger het er over, dat het vast lekker rook dat klaverveld. Waarop ik als antwoord gaf : dat het hier vaak erg lekker ruikt... alleen maar natuurlijke geuren. 
Maar niet alle natuurlijke geuren zijn lekker... want zo af en toe stinkt het naar een kadaverluchtje.Dit is de grote boosdoener : een Grote Stinkzwam (Phallus impudicus). De wetenschappelijke naam betekent : onbeschaamde penis. Hij staat niet ver van ons huis vandaan... bah...
Staan leuke verhalen op het internet over de stinkzwam.
Deze komt uit de Trouw...
'Het verhaal gaat dat een directrice van een Engelse meisjeskostschool de tuinman opdracht gaf de opgekomen stinkzwammen uit de tuin te verwijderen om de leerlingen niet op verkeerde gedachten te brengen. Wat ze zelf met de ingeleverde zwammen deed, vermeldt het verhaal niet'.Hierboven nog even een doorkijkje over het klaverveld. Toen we er vanmorgen  heen liepen had ik mijn fototoestel bij me, vanwege die stinkzwam, zodoende het hertje wat op het klaverveld liep er ook op gezet. Als je inzoomt zie je een klein bruin puntje ;-)
Vaak zie je hier op open stukken land herten of vossen lopen, gisteren zat er een vos op zo'n 5 meter afstand van ons... had ons in het begin totaal niet in de gaten. Mooi gezicht, alleen helaas geen fototoestel bij me.Vandaag even flink aan de opruim geweest, zodat alles er weer toonbaar uitziet als Henk arriveert.


De welkomsthal ziet er weer picobello uit... alle verfpotten aan de kant, trappen opgeruimd, onbestendige 'doeken' weg... Zodat we morgen weer nieuwe rommel kunnen maken.
Nog even en dan komt de auto er weer aan...Voor nu, allen een fijn relaxed weekend toegewenst en wie weet tot de volgende blog.

Grr... had ik de kachel aangezet om Henk in een warm huis te ontvangen... is de kachel tijdens het maken van deze blog uit gegaan. Dus... snel snel... opnieuw de kachel aan steken.

Nogmaals FIJN WEEKEND...


2 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Nou,die onbeschaamde penis is vast niet van kabouter spillebeen....,
  Niet vreemd hé al die verhalen met dit model stinkzwam die haalt het duiveltje in de mens naar boven;-))
  Wat fantastisch dat je tijdens de dagelijkse wandelingen herten(ik zie hem)en vossen tegenkomt, niet dat er aan jullie een luchtje hangt maar ik denk dat die vos jullie al op kilometers afstand geroken heeft:-))

  Wens jullie zo saampjes een héél,héél fijn weekeind in een gezellig huis waar buiten de zon zich laat zien en binnen de kachel brand wanneer het kil is!!!
  Zal jullie verder niet meer storen;-)

  Liefs,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Jij stoort ons nooit... altijd fijn die lieve leuke reacties van jou :-) :-) :-)

   Er zijn echt hele vele verhalen over de stinkzwam, de één nog leuker als de ander.
   Maar... heb je ze wel eens geroken? Echt een vreselijke vieze geur kunnen ze verspreiden.

   Bijna dagelijks zien we hier wel herten lopen, sowieso horen we ze dagelijks. Als je niet beter weet is het net of er een hond loopt te blaffen, vaak behoorlijk luid. Erg mooi...
   Vossen zien we zo af en toe eens.
   Roofvogels bijna dagelijks en tegen de avond de vleermuizen. Ook uilen horen we hier erg vaak.
   Dat verveelt nooit kan ik je vertellen, iedere keer weer even leuk.

   Wens jullie ook nog een hele fijne zondag, hoop dat het daar bij jullie ook van dat prachtige weer is... hier was het vandaag stralend weer, met een strak blauwe lucht.

   Hele lieve groetjes,
   Cilia

   Verwijderen