Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

woensdag 24 april 2013

Datums prikken...


De volgende datum is reeds weer geprikt. Over ongeveer 1 1/2 week gaan we weer voor een week die kant op. Nieuwsgierig of het dan al wat groener is. Dat vind ik altijd prachtig aan het voorjaar en aan de zomer. Iedere keer als we dan daar weer komen, ziet de natuur er anders uit. De kans is groot dat de vele narcissen uitgebloeid zijn, maar dat de bomen en struiken weer wat blad hebben.

Hieronder enkele foto's van de afgelopen keer. Deze zijn genomen op de laatste zaterdag voor vertrek, tijdens een wandeling.
Her en der zie je leuke kleine gehuchtjes, zo ook deze die op enkele kilometers bij ons huis vandaan ligt. Van die kleine gehuchten waar alleen maar wat huizen en schuurtjes staan, geen winkeltjes, café's of dergelijke. Wat wel grappig is, is dat in bijna elk redelijk gehucht wel een Nederlander een huis bezit. Hetzij om te wonen, hetzij als tweede huis. Althans daar bij ons in de buurt. Sowieso in de wat grotere plaatsen is altijd wel een Nederlander die een huis bezit. Tja...je bent DUS nooit de enigste ;-)

De zaterdag voordat wij vertrokken was het in de ochtend behoorlijk mistig. Later op de dag trok de mist wat op.
Gelukkig op de dag van vertrek niet, was het heerlijk helder weer. Twee dingen waar ik een gruwelijke pest aan heb om te rijden zijn : Mist en IJzel. Helaas hebben we dat niet voor het zeggen, zodoende gebeurd het wel eens tijdens de reis dat het plotsklaps potdicht van de mist zit, ook ijzel hebben we wel eens last van gehad.

 
Op de foto hierboven zie je onze auto staan. Op de eerste dag na, hadden wij de auto de gehele week 'boven' staan, zo'n 500 meter van ons huis vandaan. Het pad naar ons huis was behoorlijk nat, waarschijnlijk had het de weken voordat wij er waren veel geregend. Dan is het altijd spannend of we boven komen met de auto, zodoende laten wij hem dan vaak voor de zekerheid boven staan. Daar hebben we een mooie plek waar ie prima kan staan, een leuk wandelingetje en we zijn zo bij ons huis. Met een 4 x 4 zou het geen probleem zijn, maar ja... die hebben we niet. Wel kunnen we onze auto in een hogere stand zetten, wat vaak wel handig is... want met een Ferrari of andere lage auto red je het zelfs bij mooi weer niet om bij ons huis te komen. Ferrari hebben we overigens ook NIET.

Dus... yep, over anderhalve week weer die kant op. Alweer veel zin in.

Daarna ligt het is onze bedoeling om er nog een lang weekend met aanhanger heen te gaan om vervolgens voor langere tijd, 3 a 4 maanden, die kant op te gaan. Hoe en wat we precies doen deze zomer zijn we nog niet geheel uit, dat zijn we nog druk aan het bekijken. Kan zijn dat ik, de honden en de katten zo af en toe even mee terug gaan naar Nederland... wat wel inhoudt dat de kippen dan dit jaar nog niet meegaan :-(
We gaan weer roosteren en zullen zien... 

2 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia, Zo te lezen ligt jullie huis behoorlijk afgelegen. Ik denk dat je niet weet wat je ziet als je thuiskomt, want jullie wonen veel zuidelijker dan wij en hier zie je elke dag meer blad aan de bomen en de eerste bloesems zijn al weer uitgebloeid. Vandaag was het hier 26 graden en we waren zo onverstandig een paar uur in de auto rond te rijden, maar dat was al gepland. Zonde. Gelukkig konden we tot acht uur buiten zitten. Morgen weer een werkdag en volgende week komt het eerste bezoek al weer. Dit is een mooie tijd voor brocantes. Op de zondagen, 1 mei, 8 mei en Pinksteren kunnen onze gasten hun hart ophalen en wij ook natuurlijk.
  We hebben mooie dallen gevonden voor een buitenterras en hebben afgesproken dat we ze alleen afnemen als we iemand vinden die ze kan leggen. Dat vond de brocanteur geen probleem. Hij gaat er voor zorgen! Waar maak je dat nog mee? Nu kennen we Claude al een lange tijd en hij is altijd even vriendelijk. Ook hebben we iemand gevonden die een pijp in onze oude schoorsteen maakt. Op een enorme hoogte. (Die pijp heeft zo'n lange voorgeschiedenis, dat zal ik je besparen!). Groeten en succes met de planning. Ik hoop dat de dieren zich goed houden op de lange reizen. Dag, Lilian

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Lilian,

   Ja, ons huis ligt vrij afgelegen. De dichtstbijzijnde buren wonen op zo'n kilometer afstand. Een echt 'boshuis' zeg maar... dat heeft zo zijn voor en nadelen. Eén van de voordelen is : dat het er echt super stil kan zijn. Eén van de nadelen is : dat we niet zo gemakkelijk even een kletspraatje met de buurtjes kunnen maken.

   Heerlijk weer daar bij jullie zeg... dus, lekker veel buiten (op de lange autotocht na...)!!! Heb er alweer zin in ;-)

   Visite, visite... hahaha, nou zo te lezen heb jij daar vaak wel veel zin in.

   Tja... en dan ook nog eens een paar mooie dallen (Bourgondische?) gevonden.

   Onze honden en katten zijn het ondertussen redelijk gewent om lang in de auto te zitten ;-)

   Zo te lezen heb je er erg veel plezier in, ik wens je daar heel veel goeds en een fijne tijd met het bezoek.

   Lieve groetjes,
   Cilia

   Verwijderen