Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zondag 21 februari 2010

Vuursalamander

Het voorjaar zorgde ervoor dat sommige dieren weer wat meer in actie kwamen. 's Avonds zagen we heel vaak dat de vuursalamanders tergend langzaam naar een stroompje bij ons huis gingen. De ene helft van de nacht 25 meter heen, even een kwartiertje genieten en dan de andere helft van de nacht in slakkentempo weer dezelfde 25 meter terug. Dit ritueel herhaalde zich telkens, erg mooi om te zien. Binnen in de kelder werd het ook wat levendiger, wij weten niet precies wat voor beesten het waren, denken dat het baby salamanders zijn ( zie foto), ze kropen een beetje door de kelder heen. De vleermuizen waren nog niet wakker maar we ontdekten dat er zich enkele ophielden in de kelder.

2 opmerkingen:

  1. Leuke blog, alles zeer herkenbaar,we hebben zelf een vakantiehuisje in de buurt van Commentry. Ook wij kunnen helaas maar een paar maal per jaar naar La Douce France. In april mogen we weer!!!Succes met het opknappen .

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Marja, Bedankt voor je reactie.
    Dat is best een nadeel met een tweede huis, dat je maar een beperkt aantal snipperdagen hebt. Maar ook wij verheugen ons al weer op het volgende bezoek in april (pasen) en zijn de dagen alweer aan het aftellen.
    Groetjes Cilia.

    BeantwoordenVerwijderen