Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 5 februari 2010

Bezichtiging

Wij kregen vrij snel (wat heet, iedere minuut telt) een mail terug van de betreffende makelaar die ons doorverwees naar de makelaar die het huis te koop aanbood. Na enkele telefoongesprekken hebben wij een afspraak gemaakt om het huis te bezichtigen. Eigenlijk wilden wij het huis wel ongezien kopen maar daar wou de makelaar niets van weten.De makelaar sprak trouwens gelukkig Nederlands, wat voor ons wel erg prettig was daar wij alleen een beetje schoolFrans en vakantieFrans spraken.
De afspraak was op een zaterdag in februari. Vrijdags daarvoor zijn wij met onze beide honden die kant op getuft.Een kamer geboekt bij Nederlanders die daar een auberge runnen.Vlak voordat we bij de auberge aankwamen zagen wij nog een das over de weg lopen,hadden we nog nooit eerder in het wild gespot.
Zaterdag ochtend zijn wij samen met de makelaar naar het huis geweest te kijken. Super werkelijk super alleen wel twee maartjes,de ene maar;het huis zag er in het echt veel groter uit als dat wij dachten en de tweede maar;de vloer in de keuken/kamer was verzakt, voor de rest was het precies als dat wij verwachtten. Nadat wij enorm veel foto's genomen hadden zijn we met de makelaar meegegaan naar zijn kantoor. Hij wist wel iemand die voor ons een nieuwe vloer kon storten en die eventueel wat meerdere klussen kon klaren(uiteraard tegen betaling). Wij moesten er nog even over nadenken en zijn weer terug naar de auberge gegaan. De zelfde middag hebben wij direkt een bod gedaan en een uurtje later hebben wij het huis mondeling gekocht(hoe zo,impulsief!). Zondags zijn we nog even zonder de makelaar naar het huis geweest om toch nog maar even te kijken wat we nou gekocht hadden,viel niet tegen,wel een gek gevoel daar we twee weken daarvoor absoluut nog niet bezig waren met het idee om een huis in Frankrijk te kopen, zelfs onze vrienden en familie wisten van niets. We hebben onze zoon vanuit Frankrijk een kaartje gestuurd met de mededeling dat wij in Frankrijk zaten en ons even een huis gekocht hadden(best wel snobbig toch! wel erg grappig,hij wist echt van niets zelfs niet dat we naar Frankrijk waren). Maandags zijn we weer naar Nederland vertrokken, een huis rijker.

3 opmerkingen:

 1. Dat kaartje was echt uitermate fantastisch! Mijn ouders die even out of the blue een huisje in Frankrijk aanschaffen en dan maar even een snobbig kaartje aan mij sturen. Dat beloofde een lang telefoongesprek over hun kennelijk nieuwe huis! Was een mooie verrassing.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Cilia,

  Prachtig huisje, eigenlijk wat ik ook zoek... zou je mij het adres of site van die makelaar kunnen mailen, snuffel ik ook eens in hun aanbod!

  Leuke blog, lees hem altijd met veel plezier!

  Groet, Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Martine,

  Soms heeft onze makelaar er wel leuke betaalbare huisjes tussen. In de zijlijn onder links staat een verwijzing naar hun site. www.fransemakelaar.nl

  Een vriendelijke groet,Cilia

  BeantwoordenVerwijderen