Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zondag 7 februari 2010

De overdracht

Na voor ons gevoel vrij lang wachten ging opeens alles in een stroomversnelling, vrij kort(maandag) voor de overdracht kregen we een bericht van onze makelaar dat het geld overgemaakt moest worden naar de notaris in Frankrijk omdat de overdracht vrijdag zal zijn. Wij hadden eigenlijk alles al zover voorbereid, notaris hier in Nederland en de bank, alleen de afspraak die we met onze overbuurman, de notaris, hadden was gepland voor een paar weken later. Wat inhield dat het geld niet overgemaakt kon worden. Hectisch allemaal, heel veel gebeld met onze contactpersoon bij de bank, die ons gelukkig wel geruststelde en ons mededeelde dat hij voor een tussenoplossing zou zorgen zodat het geld alsnog vrijdags bij de notaris in Frankrijk zou zijn.
Donderdags zijn we met een aanhanger vol spullen naar Frankrijk vertrokken. In de Champagne hebben we overnacht in een prachtig mooi kasteeltje( een plek waar we wel vaker overnacht hebben, een oud kasteeltje met wat vergane glorie, lekker rustig en waar we met onze honden zalig door het bijbehorende park kunnen slenteren), dit doen we dus de komende jaren niet weer ! Bezuinigen.
Vrijdags 20 juni 2008 het was zo ver, onze makelaar met een leerling makelaar, de eigenaar waar wij het huis van kochten, de notaris, onze beide honden en wijzelf waren allen present. Het ging voor ons gevoel wel vrij vlot en prettig toe, we hadden er twee tolken bij ( onze makelaar en de verkoper) wat het allemaal een stuk gemakkelijker maakte. Na het hele gebeuren werden er handjes geschud en gezoend ook door de notaris, wat bij ons in Nederland toch echt wel vreemd zal zijn. Wij hebben het een paar weken later er nog uitgebreid met onze eigen notaris over gehad, ik zag hem al een beetje glimmen volgens mij zag hij dat wel zitten( althans met mooie jonge dames).
En daar was hij dan: de sleutel. Op naar Pre Bonnet kijken of ons huis er nog wel staat. We hebben uiteraard het huis in de tussentijd niet weer gezien. Donc, wie weet valt het wel tegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten