Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

woensdag 17 februari 2010

Kerst 2008

Natuurlijk hebben wij de eerste dag dat we er waren een boom in huis geplaatst en versierd met allerlei prulletjes en lampjes. Werd het huis direct wat voller van. Ook verder wat kerststukjes (dennentakken met kaarsen) neergezet en opgehangen. Wat wel gemakkelijk is, is dat er op ons eigen stuk grond voor de eerst komende 50 jaar wel sparren staan in alle formaten. Dus gewoon even de leukste uitzoeken, kappen en in de emmer. Het zijn trouwens wel andere sparren als die we in Nederland gebruiken tijdens de Kerst, ze zijn wat minder compact (m.a.w. wat dunner), wel over het algemeen een mooie vorm en wat zeker ook een voordeel is is dat ze bijna geen naalden laten vallen en dat de naalden niet zo prikken. Maakt ons allemaal niet uit als er maar een boom staat ook al zal het een hazelaar zijn, waar het hier ook vol mee staat. Tijdens de Kerst hebben we een enorme grote wandeling gemaakt, heerlijk gegeten (o.a. Hollandse rozijnenbrood met spijs), gelezen, gepuzzeld, Kerstliederen gezongen (grapje) en veel spelletjes gespeeld.
Trouwens zo tijdens die lange winteravonden is het wel even flink wennen dat we geen tv of computer hebben. Je bent helemaal op mekaar aangewezen, wat vaak wel goed gaat maar zo af en toe vlieg je elkaar wel eens in de haren. Ook omdat je de godganse dag op mekaars lip zit en naar een andere kamer gaan is geen optie, want daar is het ijskoud. Ach dat houd de relatie ook wat levendig zalk maar zeggen.

2 opmerkingen:

  1. Mijn zoon heeft met zijn nieuwe vriendinnetje afgelopen kerstweek ingesneeuwd gezeten in ons Franse huis.... Het was buiten - 17 gr. Ze vinden elkaar nog steeds lief.
    De ultieme relatietest.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Meestal zijn jongeren wat flexibeler, wij eind veertigers zijn al een beetje belegener. Hahaha

    BeantwoordenVerwijderen