Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 9 februari 2010

Foto Eerste dag

Slapen tussen de rommel

5 opmerkingen:

 1. Dag Henk en Cilia,

  Ik kwam via www.infofrankrijk.nl op jullie blog terecht. Ik was heel verrast toen ik de foto's van jullie huisje zag! Wij hebben in mei 2007 hetzelfde huisje samen met een makelaar bekeken. En prachtig plekje! Op de foto's ziet alles er nog net zo uit als nu bijna 3 jaren geleden! We hebben uiteindelijk in diezelfde week een schuur in de gemeente St. Clement gekocht, aan de andere kant van "jullie" dal, zeg maar. Ik denk dat we hemelsbreed 5 kilometer van elkaar zitten. Inmiddels zijn we aardig op weg met verbouwen, en is de schuur al een beetje een
  (t)huis aan het worden...
  Wat zijn jullie plannen met het pand? Gaan jullie electriciteit aanleggen, of wordt het een alternatief? We hebben een tip voor een heel goede electricien, mocht dat aan de orde zijn! Zijn naam is Peter Put, hij woont vlak bij Cusset, een halfuurtje van jullie huis. Hij is belgisch dus er is geen taalbarriere, hetgeen bij technische zaken wel een voordeel is! Hij heeft bij ons de hele installatie aangelegd, en we zijn er erg tevreden over.Mocht je zijn telefoonnummer willen, dan mail ik dat graag.
  Wij hebben ons huis ook als vakantiehuis gekocht, maar willen er zodra dat kan permanent gaan wonen.
  In ieder geval veel geluk gewenst met de aankoop, ik zal jullie blog met belangstelling volgen!
  Vriendelijke groeten, Desiree Poeteray

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Desiree,allereerst bedankt voor je reaktie.
  Wat een toeval zeg? Dan blijkt toch maar dat het een klein wereldje is. Op je vraag over het electrisch, wij hebben een offerte aangevraagd en gekregen omdat er vanaf de openbare weg naar beneden, naar ons huis ongeveer 1km, niets ligt.
  De kosten daarvoor bedragen plusminus 45.000 euro, wat ons toch een beetje te dolletjes werd.
  Dus zodoende hebben wij voor alternatieve stroom gekozen. Het aanleggen e.d. doen wij zelf. Het permanent wonen daar lijkt ons ook geweldig, misschien niet in Pre Bonnet, maar we hikken nog wel enorm tegen de werkgelegenheid daar aan. Pensioen duurt nog zeer lang en rentenieren zit er helaas ook niet in. Maar wij blijven dromen.
  Laat maar weer eens een reaktie achter, erg leuk.
  Groetjes Cilia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog even een kleine reaktie op de foto`s, de foto`s die tot nu toe op de blog staan zijn ook van het begin in 2008, ondertussen is het net een kasteeltje(Grapje), de rest volgt nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Cilia,

  Nou, ik ben erg benieuwd hoe het er uit ziet nu!
  Wel handig dat je nu niet van EDF afhankelijk bent, want dan mag je ook lekker zelf je aansluitingen aanleggen. Bij ons moest echt alles door een vakman gedaan worden omdat in onze schuur ook nog geen eigen meter zat. Die wordt 25 februari aangelegd, inmiddels doen we het al die tijd nog met bouwstroom.Wij hopen met pensioen te kunnen als mijn man Frans 60 is, maar daarvoor moet nog wel flink gespaard worden. Over 6 jaar zouden we dan permanent in St. Clement willen wonen. Werken in die regio lijkt ook ons bijna onmogelijk, en we willen onze opgebouwde carrieres en rechtsposities ook niet opgeven voor een basissalaris in Frankrijk. Voorlopig dus maar heen en weer rijden. Wij gaan elke maand een lang weekend, en alle vakanties. Daar moeten we het dus voorlopig mee doen! IS jullei toegangswegje inmiddels al wat beter begaanbaar?
  Ik zag overigens de link naar Resnova op je blog. Mike heeft bij ons verschillende werkzaamheden gedaan. We zijn daar heel blij mee.
  Groeten, Desiree
  Groeten, Desiree

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Desiree,
  De toegangsweg is nog steeds een crime, moet er wel bij vermelden dat vrienden van ons heel wat gaten gevuld hebben. We zijn ook al bij de burgemeester langsgeweest om dit aan te kaarten, dus wie weet word het nog wat. Tot nu toe is het ons doorgaans wel gelukt om bij het huis te komen, behalve als het heel nat is of erg glad dan laten we de auto boven.

  BeantwoordenVerwijderen