Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

woensdag 10 februari 2010

Relmuizen

De eerste nachten werden we om de haverklap wakker van allerlei vreemde geluiden. Zaklantaarns direct in de aanslag maar niets te zien natuurlijk. In de schuur waar wij sliepen, ligt een soort folie onder de dakpannen wat enorm ritselt als er iets over heen loopt. Wij hoorden daar continu getrippel , zeg maar gerust: er werden hele race wedstrijden gehouden. Ook af en toe over de natuurstenen muren, vlak boven onze hoofden, hoorden we vreemde geluiden. Soms heel hard genies. Net op de momenten dat je dacht: laat maar en een poging deed om te slapen klonk het weer verdacht dichtbij, dus zaklantaarn weer tevoorschijn halen. Ook overdag had je soms het gevoel dat je bekeken werd. Na een paar dagen zagen we ze opeens: relmuizen ook wel zevenslapers genoemd (omdat ze ongeveer 7 maanden per jaar slapen). Wat een snoepjes. Ze zien er erg schattig uit en zijn ook zeer nieuwsgierig. Soms komen ze heel dichtbij om te kijken wat er gebeurd. Wij hebben wat pogingen ondernomen om ze weg te jagen, maar dat zijn zij helemaal niet van plan. Gevolg: ze horen blijkbaar bij het huis dus hebben wij er ongevraagd wat huisdieren bij. Gif o.d. vinden wij geen optie, dus accepteren we ze maar.
Ze vernielen trouwens niets en de geluiden daar wennen we al aan.

2 opmerkingen:

 1. Is er een manier om deze beestjes buiten te houden?

  Vragende groet,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Rob,

   Sinds een paar jaar gaan de katten met ons mee naar Frankrijk, sinds die tijd zijn er aanzienlijk minder relmuizen in het huis. Maar desondanks horen en of zien we zomers zo af en toe nog wel eens één.
   Overigens, ze zijn prachtig om te zien en in al die jaren hebben we nog geen schade geconstateerd van de relmuizen.

   Tja Rob, niet echt een oplossing... helaas. Trouwens in Nederland komt hij bijna niet voor en het is een beschermd diersoort.

   Groetjes, Cilia

   Verwijderen