Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 16 februari 2010

De reis

De reis van ons huis in Nederland naar Le Pre Bonnet. Het eerste stuk van de reis gaan we via Duitsland, daar scheuren we zo'n 250km naar het zuiden (mits er geen files staan), bij Venlo gaan we Nederland weer in, door de Roermond tunnel (als deze open is, wat vaak niet het geval is) naar Maastricht, vanaf Maastricht naar Luik (tuurlijk door de stad heen) en dan door naar Bouillon. Dan even een yes gevoel, omdat we in Frankrijk aangekomen zijn. Via Sedan naar Vouziers, tussen Sedan en Vouziers lassen we doorgaans een lange pauze in. Daarna op naar de Champagne een prachtig gebied, overal waar je kijkt graanvelden verder zo goed als niets. Door naar Troyes, even voorbij Troyes weer een pitstop, dan verder: Auxerre, Nevers, Moulins. Zo gauw we bij Moulins zijn ruiken we bij wijze van spreken ons huis al. Nog even een stuk grote weg naar Lapalisse en dan kringelen we via wat smalle wegen naar ons huis. Ach eigenlijk stelt het echt niets voor, veel proviand mee, wat om ons heen kijken en verder maar zitten. De terugreis gaat exact hetzelfde maar dan in omgekeerde volgorde. Dat ist.

4 opmerkingen:

 1. Oeps, julie moeten een stukje verder dan wij..
  Wij vertrekken meestal op donderdagavond om 24.00 uur, we slapen dan eerst een paar uurtjes. Vanaf ons huis in Bennekom is het naar de grens een uurtje. We rijden de heenweg altijd via Antwerpen en Parijs, waar we in de nacht in 20 minuutjes door heen rijden. Vanaf Parijs is het dan Nevers Moulins Lapalisse. Omdat we op zondagmiddag niet via Parijs willen, gaan we terug meestal via de Ardennen en ook door de stad Luik, via Maasticht weer naar Bennekom. De heenweg doen we in 8,5 uur, terug 9,5. Ik ga jullie route vanaf Bouillon ook eens checken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij reizen overwegend overdag, we vertrekken vaak tegen 7/8uur 's morgens. Drie en half uur later zijn we als alles meezit in Maastricht. Voor ons maakt het dan vooral s'winters niet uit of we om 20.00uur of om 22.00uur bij ons huisje arriveren. Doorgaans doen we er 13 uur over, wel met lange pauzes. Als jullie s'nachts rijden dan is binnendoor waarschijnlijk geen alternatief, zie je toch niet zoveel. Trouwens wij gaan bij Bourtange over de grens Duitsland in.
  Groetjes,Cilia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha, Bourtange.... Wij zijn van origine ook Groningers.... ik ben in de stad Groningen geboren, mijn man Frans in Indonesie, maar hij is op zesjarige leeftijd naar Veendam gekomen.
  We hebben samen ook nog even in Veendam gewoond, maar zijn later voor het werk verhuisd naar midden Nederland. We komen nog wel heel vaak in het noorden. Twee van onze vier kinderen wonen in Groningen en een deel van ons beider familie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dus hier woonde je ook al op een steenworp afstand? Grappig.

  BeantwoordenVerwijderen