Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zaterdag 27 februari 2010

Foto Tomettes 2

Nu alleen de afwerking nog.
Nieuw keukenkastje.
Knutselwerkje bij de trap naar de schuur.
Wandje (rode) onder de mezzanine.
Zo lopen we er altijd bij.

6 opmerkingen:

 1. Jeminee, wat een metamorfose! Het ziet er prachtig uit.
  Wij zitten hier nu in de vliegende storm die via Spanje Frankrijk overraast. We moesten eigenlijk morgen weer terug maar we blijven een dagje extra. Vanwege het weeralarm, maar ook omdat de wegen morgen overvol dreigen te zijn met terugkerende wintersporters. De wind giert hier om het huis. We zitten vrij hoog en krijgen er behoorlijk van langs. Wel spannend en gezellig. Gelukkig is het lekker warm hier binnen.....
  Vandaag hebben we
  onze trap naar de bovenverdieping verplaatst van de slaapkamer naar de woonkamer.... Waarom dat moest vertel ik de volgende keer. MIEN RUG! Ik ben zo stief als een old wief....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, vinden jullie vast wel heel errug, dat je er een dag langer MOET zitten. Wij hebben heel veel medelijden, maar niet heus. Dat verhaal over je trap snap ik tuurlijk niets van, of lopen jullie vaker met de trap in het rond!!!!!! Pas maar op straks moet je nog langer in Frankrijk blijven i.v.m. een zere rug. Is de meter ondertussen al geplaatst? Groetjes uit een, nog steeds, druilerig Nederland

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja het is een ramp...., maar niet heus! Ik moet het alleen nog even verkopen op mijn werk, maar ik heb ze per sms al voorbereid gisteravond. HEt viel mee met de storm tot nu toe, er is niks weggewaaid. Het waait nog wel hard, maar 'k geloof dat het ergste voorbij is...
  De meter is geplaatst! Nu zijn we dus eindelijk, na twee jaar gedoe,officieel zelf klant van de edf.
  Dat de trap verplaatst moest worden heeft daar alles mee te maken.
  In eerste instantie was ons plan de benedenverdieping helemaal als woonruimte/keuken in te richten. Slaapkamers en badkamer boven. Maar dank zij een, zeg maar, "niet zo handige"actie van onze toenmalige aannemer, is er niet meteen "schuur"stroom aangevraagd, en kon het niet meer toen het bouwen eenmaal was begonnen. Toen moest het hele gebouw en de hele installatie dus eerst af zijn, voordat we stroom zouden hebben. Nu is onze verbouwing een tien-jarenplan, dus dat was geen optie.
  Peter Put kwam toen met idee om richting EDF aan te geven dat we een vakantiewoning op alleen de benedenverdieping zouden maken, en dat het daar ook bij bleef. Daarvoor moest wel een slaapkamer en badkamer beneden worden gemaakt. En dat hebben we dus maar gedaan. Alleen zaten de trap en het trapgat al op de plek waar nu de slaapkamer moest komen. Voor de definitieve aansluiting moest de installatie gekeurd worden door de Consuel. Als hij de truc pikte,en de meter was geplaatst kon de trap teruggeplaatst.
  En dat was dus nu!
  Groetjes uit een zonnig maar winderig Riviere!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gedoe allemaal, nou begrijp ik wat je in het begin bedoelde met; dat wij dan niet afhankelijk zijn van de EDF. Wel fijn dat het nou dan eindelijk rond is. Dat tien jaren plan komt me wel bekend voor. Verscheidene mensen vragen ons wel eens of ons huis al af is. Moet ik ze altijd teleurstellen door te zeggen, dat ik denk dat het nooit helemaal af komt. Als het maar gezellig toeven is toch? Slaapkamer beneden lijkt me eerlijk gezegd niet zo heel erg verkeerd trouwens, daar kun je altijd eerst een andere bestemming aan geven. Later als je 75 bent heb je er misschien heel veel baat bij,hahaha... Nee serieus hoor, het lijkt me wel erg gemakkelijk.
  Groetjes uit Groningen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jullie huis ziet er fantastisch uit, heel wat
  anders dan die eerste foto's die we hebben gezien. Wat een mooie combinatie dat zwarte fornuis met die gele kastdeurtjes met bloemetjes.
  Cilia ik wist niet dat je zo mooi kon schilderen!
  Wij zijn weer terug van een klein weekje Canarische eilanden, krijg je weer helemaal zin in de zomer.
  Volgende week weer even in het noorden, een bezoekje aan jullie zit er nog wel in even kijken wanneer precies, hoor je nog.
  Groetjes

  Fred,Monique en Jesse

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi, alledrietjes
  Vast wel even een verademing daar op de Canarische eilanden. Sta je van te kijken hè! van al die verborgen talenten. Leuk om jullie weer even te zien.
  Tot gauw.

  BeantwoordenVerwijderen