Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 31 mei 2013

Kattenluikje...


Zo... even weer over op het serieuzere werk.


Vandaag zijn we achter een kattenluikje aangeweest. Reden hiervan is dat we afgelopen vakantie plots tot de ontdekking kwamen dat het wel erg leuk is dat we een deur naar de 'etable' gemaakt hebben, heerlijk voor de koude dagen zou je denken... lekker de deur dicht, scheelt enorm veel tochterij vanuit de 'etable'.
Maar! De deur kan niet dicht vanwege de katten. De katten moeten via een raampje in de 'etable' naar buiten om hun behoefte BUITEN te doen. Dit raampje hebben wij altijd open staan als we er zijn, in de zomer maar ook in de winter... zodat de katten vrij heen en weer kunnen.
Echter, als de deur dicht zit en wij er niet op tijd bij zijn... tja... dan beschouwen ze onze kokosmat als kattenbak.

Na lang overdenken hoe dat te moeten oplossen, aangezien we eigenlijks geen luikje in de deur willen hebben, kwamen we op het idee om een luikje in de wand onder de trap te maken.

Onder deze trap willen wij een kattenluikje maken in het houten wandje.

Leuk zo'n nieuwe deur, maar ja... als deze dan niet dicht kan vanwege de katten, hm... en ook zonde om er een luikje in te maken.

Zodoende vandaag achter een kattenluikje aangeweest. Zogauw we er weer zijn het luikje plaatsen... Dan nog even de katten leren dat ze door het luikje moeten :)

Alvast een fijn weekend!!!

We zijn alweer bezig met het aftellen, nog een dikke week...

6 opmerkingen:

Franse Brocante zei

Goed idee! De katten zullen er blij mee zijn! Groet van Lilian

Rozen van Papier zei

Handig zo'n kattenluikje! Zouden wij eigenlijk ook moeten maken, als ik dan maar geen andere (wilde) katten naar binnen krijg.
Aftellen? Ga je weer naar Nederland dan?

Fijn weekend,

Janny

Cilia zei

Ik weet niet of de katten er blij mee zijn, ze vinden de kokosmat ook wel leuk... denk ik ;-) Wij wel in ieder geval, hoeven we niet steeds als portier te fungeren.

Groetjes en een fijn weekend Lilian,
Cilia

Cilia zei

Ideaal zo'n luikje, we hebben ze hier in Nederland ook. Hoeven we niet telkens deur open en dicht te doen.

Janny, wij zitten momenteel alweer drie weken in Nederland. Volgende week gaan we voor drie a vier maanden naar Frankrijk... zodoende zijn we aan het aftellen :) Henk gaat zo af en toe even voor een paar dagen naar Nederland voor zijn werk, verder gaat hij in Frankrijk thuiswerken.

Wij hebben ons huis in Frankrijk als tweede huis.

Jij ook een heel fijn weekend gewenst,
Cilia

Ger zei

Hoi Cilia,

Ben er heilig van overtuigt dat met die vier handige handen van jullie saampjes dat kattenluikje er gaat komen.

Denk dat de katten het jullie wel in dank afnemen....
want wanneer ze hoge nood hebben lijkt het me niet zo comfortabel om met je poepertje op die harde kokosmat te zitten;-)
Daar zou ik zelfs van gaan mauwen....☺☺

Lekker vooruitzicht....het schiet al aardig op!!!
Fijn weekeind en lieve groetjes!!
Ger

Cilia zei

Hoi Ger,

Het luikje moet alleen nog even geplaatst worden, een peuleschilletje (denk ik...)

Nou! Dan ken je onze Bulletje (zwart-witte pers) nog niet. Een schat van een kat, een echte grappenmaker... maar! Soms een enorme viezerik, hahaha. Onze Femke zou er wel blij mee zijn, dat is een erg nette meid :)

Ja heerlijk hè! Heb er alweer veel zin in, even voor langere tijd in de stilte van de natuur ons lekker terugtrekken (al is het bij lange na, geen Kreta... het is er wel heerlijk ongecompliceerd rustig).

Jij ook een heel goed weekend en veel liefs,
Cilia