Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zaterdag 4 mei 2013

Vlaggen...


Twee keer in het jaar vlaggen wij... op 4 mei halfstok en op 5 mei hangt ie vrolijk bovenin te wapperen. De rest van het jaar staat de vlag binnen te verstoffen. Jaar in, jaar uit.

4 mei...Halfstok... om de vele, hele vele doden die gevallen zijn in de afschuwelijke vele oorlogen. Ook om de doden die vandaag de dag nog ergens op ons aardbolletje sneuvelen tijdens oorlogen. Wij herdenken niet alleen de Nederlandse slachtoffers... maar alle slachtoffers die gevallen zijn.  Daar staan we jaarlijks eventjes extra bij stil.

5 mei...Vlaggen we, omdat we blij zijn dat we in een vrij land wonen, een land waar veel op aan te merken is, maar... tevens een land waar we redelijk vrij wonen kunnen.

Dit jaar geen gevlag, aangezien we voor een week vertrekken. Niet halfstok en ook niet gewoon vlaggen. Wel gaan we vandaag de vele doden herdenken, laten het niet compleet aan ons voorbij gaan... DUS... een vlag, halfstok, op mijn blog.

4 Mei... dodenherdenking...

Volgende blog weer vanuit Frankrijk, althans... ligt in de bedoeling ;-)

4 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Mooie woorden....waarmee jij alle oorlogslachtoffers wilt herdenken,met of zonder vlag...
  Aan de doden denken en herdenken zit in het hoofd en hart....en het uiterlijk vertoon zit in de wapperende driekleur....zeg ik altijd.

  Goede reis en kom veilig op de plaats van bestemming aan!!!

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Tja... dit jaar zonder vlag. Eén van de reden dat we dan vlaggen is uiteraard uiterlijk vertoon... we hebben namelijk een hele mooie vlag, zoals te zien op de foto (grapje...) Nee Ger, we vlaggen dan gevoelsmatig... alleen op 4 en 5 mei. De rest van het jaar niet.

   Tralala... we zitten alweer heerlijk in ons huis in Frankrijk. Vandaag bijna de gehele dag lekker buiten geweest... genieten!!! :-)

   Jij ook veel liefs en geniet ook heerlijk van het prachtige weer in Nederland,
   Cilia

   Verwijderen
 2. Hallo Cilia en Henk,

  Wat een ontzettende mooie en prettige blog hebben jullie
  Wij Nancy en Gerry, zijn in de Haute Vienne samen een nieuw huis aan het bouwen, en elke tip die we ook maar kunnen krijgen en vinden nemen wij ter harte.
  Groetjes,
  Nancy en Gerry
  www.puymouret.webklik.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Nancy en Gerry,

   Bedankt voor jullie lieve reactie :)

   Ik heb zonet even op jullie mooie website gekeken... tjemig, wat een uitdaging om zelf daar een huis te bouwen. Wel mooi, kun je zelf bepalen hoe je het huis wilt hebben en ook de indeling.
   Een erg mooie omgeving daar waar jullie bouwen, jaren geleden hebben wij in de buurt van La Croisille eens voor een paar weken een huis gehuurd... nog altijd erg mooie herinneringen aan.

   Groetjes,
   Cilia

   Verwijderen