Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 6 mei 2013

Oeps... een duur foutje...


Gisteren (zaterdag) lang onderweg geweest. Gelijk in Duitsland, in het Ruhrgebied, in een lange file. Dik anderhalf uur oponthoud wegens wegwerkzaamheden.
Als ik iets vervelend vind is het wel om in een file te staan, bekruipen me ook vaak negatieve gevoelens... denk bijvoorbeeld : Stel dat ik plots moet plassen. Prompt krijg ik dan aandrang ;-) Maar het is goed gegaan, de broek is droog gebleven en na anderhalf uur tuften we weer vrolijk verder. Fijne pauze genoten in België, honden, katten en wijzelf er even lekker uit op een prachtig plekje in het zonnetje.
Daarna ging de reis weer verder.
Tot in Suippes (Champagne), daar kwamen plots twee motoragenten met zwaailampen en sirene achter ons aan, stuurden ons gelijk aan de kant. Wij waren ons nergens bewust van, zaten heerlijk een broodje weg te peuzelen.
Na veel geharrewar, vanwege de taal, kwamen wij erachter wat ze bedoelden. We hadden in het dorp bij een stopbord op een kruispunt niet stilgestaan, wel goed gekeken... er kwam niets aan... maar niet stilgestaan. Stom, stom, stom... een bekeuring van 90 euro. Onder politie-escorte naar de dichtst bijzijnde pin-automaat, 90 euro's armer konden we weer verder. Schijnt dat Fransen voor dat gebeuren 3 punten kwijt zijn, oef...

Foto met de telefoon genomen vanuit de auto, tja... ons eigen domme schuld :-(

Voor de rest verliep de reis vlekkeloos, ondanks het sneue geld konden we nog lachen. We waren wat laat bij ons huis. Wat gegeten, ons geinstalleerd... en hier zitten we weer, alsof we niet weggeweest zijn.

Vandaag was het een heerlijke dag. De gehele dag zo'n beetje buiten geweest. Wat in de tuin bezig, weer wat nieuwe plantjes meegenomen...

Nou... met deze vrolijke ijsbloemetjes vergeet je die 90 euro toch bijna...

De bloemenvazen gevuld met bremmetjes, zodat het binnen ook weer een gezellige boel is. Buiten volop genoten van onze bomen die in volle bloei staan...

Mooi contrast zo tegen die blauwe lucht...

Kleine wandelingen gemaakt en vele onkruidjes verwijderd...

Wat zorgde voor volle kruiwagens...

Uiteraard goed opgepast dat we niet klakkeloos alles weg plukten, daar...

Er op sommige plantjes beestjes zaten te peuzelen...

Vanmiddag nog even bezoek gehad, gezellig even weer wat bijkletsen in het zonnetje onder het genot van een kop koffie. Gras maaien...uiteraard, Henk zijn bezigheidje... hij leeft zich hier altijd helemaal uit met zijn bosmaaier ;-)
Tussentijds bijkomen van het vele harde werken, nou ja... de meeste tijd zeg maar gerust, op onze tuinstoeltjes...

Een mooie luie zondag, zo willen we er nog wel meer!!!

Op naar morgen...

We zitten weer in Le Pre Bonnet...

2 opmerkingen:

 1. Hallo levensgenieters, super leuk om jullie blog te lezen! Wij hebben twee weken geleden een huisje gekocht in Frankrijk en door jullie verhalen begint het helemaal te kriebelen. We moeten nog even geduld hebben, we krijgen half augustus de sleutel. Maar het lezen van jullie ervaringen is een zeer leuke en nuttige bezigheid. Ook het idee om zelf een blog te beginnen krijgt gestalte. Meteen een mooi dagboek. Blijf vooral genieten en schrijven!
  Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Marijke,

   Bedankt voor je leuke reactie ;-)

   Ooh... wat een spannende tijd gaan jullie tegemoet, al druk aan het dagen afstrepen?
   Nou, ik kan je vertellen dat wij de eerste weken soms kapot van het werken waren, maar wat een schitterende tijd was dat. Zo onrealistisch dat het allemaal van ons was en zo'n rijk gevoel.
   Nu, na 5 jaar, heb ik nog regelmatig dat rijke gevoel als ik daar heerlijk op ons terrasje zit.
   Een blog beginnen is erg leuk, is het niet voor een ander... zeker voor jezelf. Regelmatig kijk ik nog even terug, wat herinneringen ophalen. En... ja, natuurlijk vind ik het erg fijn als ik er anderen ook nog een pleziertje mee kan doen, al is het maar een minuutje ;-)

   Marijke ik wens je ontzettend veel plezier met jullie nieuwe aankoop en laat nog maar eens wat van je weten, ben nieuwsgierig.

   Groetjes,
   Cilia

   Verwijderen