Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 21 mei 2013

Kooplust...


Afgelopen zaterdag werd ik wakker met een gevoel van... kooplust. Zo'n gevoel van : Vandaag heb ik even zin om flink veel geld uit te geven. Het gevoel bleef hangen tijdens het ochtendmaal, zelfs tijdens de douchebeurt... ZIN IN KOPEN...

Nou kwam dat prima uit omdat we nog een hele waslijst hebben met daarop spullen die we nog graag zouden willen hebben voor Le Pre Bonnet.

Eerst even met de honden een flinke wandeling, om ons vervolgens klaar te maken voor de trip naar de grote stad. Een flink gevulde geldbuidel mee, nou ja... creditcards en pinpassen, lijst nog even doorgenomen en huppakee... op naar de stad.

We hadden al van tevoren afgesproken, alleen maar naar leuke winkels te gaan. Niet naar kledingzaken, niet naar doorsnee winkels, niet naar bouwmarkten en al helemaal niet naar de IKEA. Nee!!!... naar echt leuke speciale winkels. Shop, shop, shop...

Auto in de parkeergarage en het feest kon beginnen.

Gelijk al bij het eerste winkeltje, super leuke kast gezien...

De gele kast op de foto... helemaal dol op, maar... er hangt een pittig prijskaartje aan.

Dus... toch nog maar even verder shoppen. Niet omdat we het geld daarvoor niet hadden, welnee... we hebben er speciaal geld voor uitgetrokken. Maar... onze eeuwige zuinigheid kwam plots even om het hoekje kijken.

Na uren shoppen nog helemaal niets gekocht, zelfs nog geen zeepbakje, laat staan stoelen, een bankje, lampen of een kast.
De vrolijkheid waarmee we van huis vertrokken dreigde om te slaan in chagrijn, zodoende maar gauw even op de markt 5 bossen bloemen voor 5 euro's gekocht en weer verder.

Helemaal niets gevonden van onze gading, genoeg gezien maar... niet gekocht.

Uiteindelijk besloten we om nog eens naar het eerste winkeltje te gaan, om de kast te kopen en tevens een leuk bankje, die we daar ook gezien hadden.
In de winkel aangekomen nog even met de eigenaresse gesproken over de kast en de bank, koffie erbij... lekker gezellig, nog even weer kijken... Ja! Mooi! Super!

Om uiteindelijk thuis te komen met...

Twee windlichtjes van 5 euro per stuk.

Ze stonden wel op de super mooie kast, dat dan wel ;-) Nu staan ze hier te wachten, om naar Le Pre Bonnet te gaan. Om eerlijk te zijn stonden ze NIET op onze lijst met spullen die we nog graag zouden willen hebben, van die lijst kunnen we nog niks weg strepen.

De kast en de bank houden we nog even in gedachten... totdat er weer een moment van kooplust op komt borrelen :)

4 opmerkingen:

 1. Prachtig kastje...kan me voorstellen dat het meer kostte dan 50 euro. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zit nog te dubben... denk dat de keuze ietwat gemakkelijker was als de kast 50 euro kostte ;-)

   Verwijderen
 2. Misschien zou je in Frankrijk op zoek kunnen gaan bij jullie in de buurt. Wie weet vind je daar wat naar je zin. De kast is inderdaad heel leuk.
  Ik ben twee weken geleden helemaal gevallen voor een prachtige spiegel bij Maison du Monde. (www.maisondumonde.com)Schitterend met een ovaaltje bovenaan, met een grote guirlande er boven en daaronder een mooi formaat spiegel.
  Niet meer te vinden in de antiekzaken of brocantes, maar hier dus wel. Nieuw kan ook mooi zijn. En voor het eerst hebben we on-line besteld vanuit Frankrijk. Vandaag is de spiegel keurig bezorgd. Het kostte me een half uur om hem uit de verpakking te krijgen (bubbeltjes plastic en dikke lagen karton), maar met dat eerste ben ik erg blij, want daar kunnen al mijn tere vondsten die ik deze zomer op de kop tik in verpakt worden.
  Succes met verder zoeken.. Groeten van Lilian

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Lilian,

   Hahaha... het komt wel goed met ons hoor!
   Grapje, soms heb ik wel eens zo'n kooplustige bui, maar tegelijkertijd denk ik dan ook vaak bij mezelf : HEB IK DAT WEL ECHT NODIG! Tja... Lilian, soms kan een mens gek inelkaar steken.

   Ik heb gelijk even gekeken bij maison du monde, mooie spullen hebben ze daar. In Vichy zit ook een winkel evenals in Clermont-Ferrand, allebei vlakbij ons... denk dat we er eens een keer gaan kijken, ik zag gelijk al een mooie stoel ;-)
   Waarschijnlijk heb ik de spiegel die jij bedoelt gezien... als het die is, nou... een erg mooie hoor!
   Jazekers kan nieuw soms ook erg mooi zijn.

   Heel veel plezier met je nieuwe aanwinst.

   Groetjes,
   Cilia

   Verwijderen