Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zondag 15 juli 2012

Zondagsrust...Even een foto van onze Bellebel, die zich hier heerlijk op haar gemakkie voelt. Een meidje die als een klein achtergelaten hoopje ellende bij ons kwam, schuw en compleet vermagerd. Och... en oo zo'n lief klein koppie, lekker in haar element.

Maar daar ga ik het hier verder dus eventjes niet over hebben, nee nee. Even een terugblik op de afgelopen week, een drukke week met veel visite, een week waarin de wijn af en toe (te) rijkelijk gevloeid heeft en we veel op stap geweest zijn (voor ons doen). Uiteraard ook gewerkt en een beetje geklust.

Tevens een week waarin ons gevraagd werd, wat we verder met ons huis hier willen doen. Tja... klussen en opknappen, dus... En daarna? Eerlijk gezegd nog geen flauw idee. Spookt al een paar dagen door mijn hoofd, de vraag : wat als het huis klaar is. De gehele dagen op een stoeltje zitten, boekjes lezen, puzzeltjes maken, wandelingetje, markten bezoeken, uitstapjes, kokkerellen, beetje schilderen, tuin bijhouden, visiten, feesten... Tja, allemaal mooi, maar ik kan me er eigenlijks geen voorstelling van maken. Misschien verkopen en een andere bouwval kopen, zodat er weer wat te klussen is en er weer te weinig tijd voor al die andere leuke dingen overblijft. Eerlijk gezegd kan ik me er ook geen voorstelling van maken om ons hier voorgoed op onze oude dag (67?) te vestigen. Het gekke is, dat het tevens zo dubbel is. Aan de ene kant lijkt het me heerlijk om het huis klaar te krijgen, zodat er wat meer tijd voor andere dingen overblijft. Maar aan de andere kant beangstigd me dat ook wel een beetje.

Eindconclusie, we doen dus rustig aan met het klussen zodat we er nog jaren over na kunnen denken. Vandaag beginnen we... Zondagsrust...

Fijne voortzetting van de zondag!

12 opmerkingen:

 1. En wat is er dan lekkerder om Bellebel te zijn!
  ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk hè! Zo'n redelijk zorgeloos relaxed leventje. Een hapje en een snapje op z'n tijd voorgeschoteld krijgen en verder de ganse dag luieren ;-)

   Verwijderen
 2. Hallo Celia,

  De afgeopen twee dagen heb ik je blogjes (allemaal ja!) met veel plezier ( en af en toe bijna een traan - tja, het is wat als je een huisdier moet verliezen ) gelezen. Groetjes vanuit een op het moment Zonnig Noord-holland

  Vriendelijke groet, Narda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Narda,

   Erg fijn om te lezen dat je met plezier mijn blogjes gelezen hebt (al best heel veel hè?). Ja... dat met onze Robbie(hond) en Serena(kat) is ook erg pijnlijk gweest, maar heeft uiteindelijk wel een plekje gevonden hoor! Zo te lezen ben je dus ook dol op huisdieren, ze zijn doorgaans ook erg leuk en trouw.

   Nogmaals dank voor je reaktie en een hele vriendelijke groet, Cilia

   P.S. het regent hier momenteel zo af en toe.

   Verwijderen
  2. Wat grappig dat je reageert! ( je bestaat echt!) Ja , goed geraden hoor, we hebben 1 poes, 2 katers, 2 hennen en een haan genaamd Lummel en een hele coole stoere valkparkiet, Binkie. 2 jaar geleden hebben we onze Bordeauxdog Nino moeten laten inslapen op elfjarige leeftijd, en vorige maand ons derde hennetje. enin de llop der jaren (45) al van heel wat poezebeesten afscheid moeten nemen. Verder hebben wij een zoon van 15 . Zo, nu weet je ook wat van je nieuwe volger, anoniem is ook zo wat he! ? Ja, waren er best veel gelukkig!
   P.s. superstoer dat je alleen durft te zijn!!!!

   Verwijderen
  3. Hahaha... ja, bij mijn weten besta ik echt.
   Heerlijk zo'n huis vol dieren, ben ik dol op. Persoonlijk kan ik me geen leven voorstellen zonder dieren, ik heb ze altijd gehad en hoop ze ook altijd te mogen hebben.
   Ah... en nog een overeenkomst, een zoon. Al woont die van mij al 10 jaartjes op z'n eigen, ondertussen reeds 28 jaartjes jong en ik... ben super blij met hem, m'n aller-aller grootste dierbaarste knuffel.
   Leuk om wat van je te weten en laat gerust weer eens een berichtje achter, FIJN.

   P.s. Ik ben bijna nooit alleen, de honden en katten zijn bij mij, daar praat ik gezellig tegen. Grapje, maar ondertussen ken ik hier ook redelijk wat mensen in de nabije omgeving... hè bah, dat maakt het wat minder stoer. Nee hoor, het valt echt dik mee. Alleen soms voelt het behoorlijk stil, vooral op het moment dat de auto (met Henk erin) wegrijdt en het geluid langzaam wegsterft.

   Groetjes, Cilia

   Verwijderen
 3. Hoi, Hoe is het? Als jullie klaar zijn mogen jullie helpen met ons huis als je je verveelt ;-)
  Is Henk aanwezig op zondag 29 juli? Groetjes en tot gauw!,
  Michel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Michel,
   Alles goed hiero, vloer zit er zo goed als helemaal in... nog even in de olie en wat kleine punten afwerken.
   Denk dat we later een klusbedrijf beginnen ;-)... maar niet heus.
   Als Henk de vrijdag ervoor niet in de file blijft steken, is hij de 29ste ook hier. Ik noteer hem in de overvolle agenda, grapje... ik heb heel geen agenda. Leuk om jullie dan even weer te zien.
   Tot ZEER binnenkort,
   Cilia

   Verwijderen
  2. Hoi, 29 juli staat genoteerd! Gr. Michel

   Verwijderen
  3. Gezellig... Tot de 29ste.
   Alvast een goede reis, Cilia

   Verwijderen
 4. Veel Hout heel moooi ! pas wel op voor boktor , zeer vervelend als je er last van krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Siemen,
   Bedankt voor je aardige reaktie. Veel hout zijn wij ook dol op, een mooi levendig, natuurlijk product. De boktor (vnl.de larven) is ook een levendig natuurlijk beestje, maar... liever niet in ons huis ;-) Lijkt me ook echt erg vervelend.
   Groetjes, Cilia

   Verwijderen