Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

donderdag 19 juli 2012

Doorgang 'etable'...


Heerlijk heerlijk heerlijk, weer ruimte om ons op andere klusjes te storten.

Gisteren bijna helemaal niets gedaan, op een leuke lange wandeling en een bezoekje bij kennissen na. Onze Vidor helemaal in zijn element, omdat zij ook twee honden hebben waar hij prachtig mee dollen kon. Vidor is bij tijd en wijle net een klein kind, hij kan zich heel erg goed zelf vermaken tot op een zeker moment. Dan komt hij om je heen dralen, balletjes en stokken voor je neer leggen en je aandacht opeisen. Onze Mitsie totaal niet, die is het allemaal prima, niet te gek en niet te veel dan is het haar allemaal wel goed.

Vandaag zijn we weer wat voorbereidingen gaan treffen voor het eerstvolgende klusje, een doorgang naar de 'etable' (schuur) maken.


Het wandje achter het tafeltje moet eruit, zodat er een doorgang naar de schuur komt. Momenteel moeten we nog buitenom om in de schuur te komen en het lijkt ons wel prettig om ook binnendoor naar de schuur te kunnen.


Lijkt allemaal erg simpel, het wandje op zich stelt ook niet veel voor. Maar de schuur ligt wat lager, zodoende moeten we er een trap maken en verder moeten we ook een nieuwe extra ondersteuning maken voor de mezzanine, daar deze deels op de balk boven het rode wandje steunt. Ook willen we er uiteindelijk een deur in maken, zodat we het afsluiten kunnen.


In de loop van de afgelopen jaren was de schuur BEHOORLIJK onoverzichtelijk vol geraakt met van alles en nog wat, dit tot lichte ergernis van Henk die soms meer tijd kwijt was met het zoeken naar dat éne stukje gereedschap als dat het klusje zelf aan tijd kostte. Zodoende vandaag, als voorbereiding op de doorbraak, begonnen met de schuur op te ruimen. Een paar stellingen erin maken, troep wat weg kan... weg doen (heel veel rommel) en zo proberen om het allemaal wat overzichtelijker te krijgen. Mooi werk, lekker rommelen, veel stuiverij, even weer wat anders.

Trouwens, niet om vervelend te doen hoor, maar... het was vandaag een super mooi weertje hier. Even een bbq-tje, althans dat was de bedoeling ware het niet dat de houtskool het vertikte om te gaan smeulen, zodat alles alsnog gewoon in de pan klaargemaakt moest worden. Het smaakte er niet minder om en de vuurkorf deed wel prima zijn best. Zo tot een uurtje of elf buiten bij het vuurtje gezeten.
Morgen weer verder met de schuur opruimen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten