Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

donderdag 26 juli 2012

Koninginnepage...

Zo maar even op een vroege donderdagochtend, mooi hè!
De vlinders vliegen hier af en aan, de gehele dagen door. Prachtige kleine vlindertjes in velerlei kleuren, hele wonderschone enorme grote vlinders, uiteraard ook weer veel kolibrivlinders en natuurlijk niet te vergeten de doodordinaire, maar o zo leuke dagpauwogen, koolwitjes en ga zo maar even door.
De koninginnepage is een erg mooie, best wel redelijk grote, sierlijke vlinder om in je tuin te hebben. Zelf heb ik hem nog nooit bij ons in de tuin in Nederland gespot, schijnt dat hij er wel veel voorkomt.

4 opmerkingen:

 1. Kijk, daar leer ik weer wat van. Ik kom niet verder dan het Citroentje, het Koolwitje en eh... ja, de kolibrivlinder (prachtig beestje overigens).
  Genieten he? Al die beestjes om je heen. Buiten de mug en de vlieg, die mogen van mij op vakantie naar het verre zuiden...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou... dat zijn er toch al DRIE plus deze... maakt VIER, hahaha.

   Een extra weetje: de koninginnepage werd vroeger ook wel zwaluwstaart genoemd.

   Er vliegen hier tientallen verschillende vlinders rond, als ik ze nou es allemaal op de foto zet? Naam eronder... ;-)

   Groetjes vanuit ZEER warm Le Pre Bonnet.

   Verwijderen
 2. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik elke gele vlinder een Citroentje noem en elke witte een Koolwitje, hehehe. Doe dat maar niet: van die foto's en namen eronder, daar is het veel te warm voor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ooo...jee, kratsch kratsch (even op m'n hoofd krabbelen) Zekers een zonnesteek opgelopen? 'T is ook echt bijna niet te harden, gelukkig zit er weer wat koelere lucht aan te komen.

   Verwijderen