Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

woensdag 25 juli 2012

Doorgang schuur... vervolg.


Zoals al in een vorige blog vermeld, waren wij bezig met de voorbereiding om een doorgang naar de schuur te maken. De schuur is ondertussen 'opgeruimd', wij hebben een paar stellingen gemaakt... zodat het spul allemaal wat overzichtelijker ergens ligt. Vraag me wel af trouwens, voor HOE LANG, ons kennende is het binnen de kortste keren weer een onoverzichtelijke rommelpot... maar voor NU is het even netjes.


Als één van de eerste dingen hebben we het wandje ervoor weggehaald. Daarna moest de balk flink ondersteund worden, daar deze de mezzanine draagt.


Hierna volgde het spannende werk, de balk doorzagen en afwachten of de mezzanine op zijn plek bleef. Eventjes een spannend zweet-momentje.


De balk is doormidden... en de mezzanine staat nog. Op bovenstaande foto zie je dat de balk nu steunt op een nieuwe balk. Later wordt alles netjes afgewerkt.


De doorgang is gereed. We kunnen nu binnendoor naar de schuur. Het voelt haast alsof het huis wat groter geworden is, onzin natuurlijk... maar gemakkelijk is het wel, hoeven we niet meer continu buitenom om even wat rommel in de vuilcontainer te gooien of om wat gereedschap te pakken. Waarschijnlijk plaatsen we er deze zomer nog een deur in, ik hoorde net via de telefoon dat Henk een mooie oude deur gekocht heeft... helemaal feest.
Op de foto hierboven kun je ook goed zien waarom wij destijds het nieuwe stukje mezzanine wat hoger gemaakt hebben. De reden was dat we er een deur onder konden plaatsen, ook in de schuur zelf geeft het een wat ruimtelijker effect.


Voor het gemak hebben we eerst even een noodtrapje gemaakt van dikke houtblokken. Ik kan zeggen dat het formidabel functioneerd, de gehele dagen hobbel ik op en neer.

2 opmerkingen:

  1. Ziet er mooi uit zeg die schuur!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo 'klusser', bedankt voor je aardige reactie.
    Vriendelijke groeten, Cilia

    BeantwoordenVerwijderen