Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 17 juli 2012

Een glaasje rode wijn...Jawel, laat op de middag vonden wij het tijd om samen het glas te heffen.


De rommel laten voor wat het is en samen genietend op de bank, met zelfs een blokje kaas erbij.

Nou op zich is dit natuurlijk in z'n geheel niet zo vreemd, in een land waar veel, heel veel wijn wordt gedronken en kaas ook absoluut niet onbekend is. Maar... wij samen op de bank, het glas heffen, vrolijkheid troef, kaasblokjes wegproppend, op een zonnige middag is niet een alledaags gebeuren (meestal drinken we koffie ;-)).

De reden hiervan is :

DE TOMETTES LIGGEN ERIN ...

Jawel, de vloer is zo goed als af. Op enkele kleine puntjes na, en nog even in de olie. Al met al was het een enorme tijdrovende klus, waar we al behoorlijk lang mee bezig zijn. Zodoende geeft het een behoorlijk goed gevoel dat het nou zo goed als af is. De schuur is geen schuur meer, ziet er gelijk heel anders uit. Een bijkomend voordeel is ook, dat we nu weer wat meer tijd hebben om wat andere klusjes aan te pakken. Die tijd hadden we wel, maar op een gegeven moment wilden we de vloer toch graag als eerste af hebben.


De laatste stukjes afwerken...


Ook het hoekje bij de trap is afgewerkt...

Uiteraard ging niet alles van een leien dakje. We hadden niet genoeg tomettes, ai... gelukkig hadden we nog wat oude grotere tomettes, die we wat kleiner konden maken. Tevens waren we er wat langer mee bezig als dat we van tevoren gedacht hadden. Verder nog één ontzettend ondoordachte stommigheid... Zie foto...


Bij het aanleggen van de waterleiding, warm en koud water, hebben we er totaal geen rekening mee gehouden dat de vloer wel zo'n 5 centimeter hoger zou komen. Met als gevolg, dat de aftapkraantjes nu te laag zitten en er zodoende geen plavuis onder wil. In de winter moeten wij altijd, voordat we weer naar Nederland vertrekken, het water aftappen i.v.m. bevriezen. De leidingen kunnen we niet meer verleggen, dus... moeten we hier nog wat anders voor bedenken. Nou ja zeg, stom stom stom...  Maar een mens kan toch ook niet overal rekening mee houden, toch ????? grrrrrrrr.....

4 opmerkingen:

 1. Complimenten hoor, het is echt prachtig geworden!
  Maar van dat aftapkraantje dat nu te laag zit waardoor de leidingen kunnen bevriezen snap ik niet helemaal. Dus als er wel een plavuis onder zou kunnen zou het probleem opgelost zijn? Zoveel verschil maakt dat toch niet met de kou?
  Ben benieuwd naar de volgende klus...
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor het complimentje, ben er zelf ook erg blij mee. Weer een stukje af.
   Ik zou eventjes proberen om het je uit te leggen.
   Die twee kleine kraantjes zitten er om de leidingen af te kunnen tappen, een bakje eronder... kraantje open... water eruit en klaar (dan kunnen de leidingen niet bevriezen in de winter als wij er niet zijn.
   Als wij er nu een plavuis onder maken, past er geen bakje meer onder, omdat de kraantjes t.o.v. de nieuwe vloer te laag zitten. Zodoende hebben we er nu geen plavuis onder gemaakt, daar moeten we nog wat op verzinnen omdat er nu niks zit... erg onafgewerkt zeg maar. Jaja... ik ben nogal een 'pietje precies' ;-)
   Als de kraantjes hoger gezeten hadden was er totaal niets aan het handje geweest, plavuis eronder en mooi mooi.
   Zo aan de bbq (nieuw klusje), heerlijk weertje hier.
   Groeten...

   Verwijderen
  2. Kraantjes draaien of weghalen en met een compressor de leidingen leeg blazen.

   Groetjes Arno

   Verwijderen
  3. Als we de kraantjes draaien, wil er nog geen bakje onder, althans niet onder de onderste (Henk had al een aangepast bakje).
   Compressor zou een oplossing kunnen zijn, die hebben we ook wel in Nederland. Maar dat ding vreet behoorlijk veel stroom, dus moet dan de aggregaat erbij aan. Allemaal toch wel een gedoetje vlak voor vertrek. We gaan er nog even verder over dubben.
   Beetje ergelijk en stom is het wel ;-)

   Groetjes, Cilia

   P.s. super weertje hier momenteel (bijna 30 graden vandaag)

   Verwijderen