Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 31 juli 2015

Op Jacht, kolibrievlinder en...Deze blog  doe ik in 3 delen... jaja... DRIE delen dit keer, 3 blogjes in 1...

~~~~~~~~~~~~~~~~

DEEL 1

Vaak tijdens de wandelingen ruiken de honden allemaal heerlijke geurtjes...

Vidor gaat dan in de meeste gekke posities staan...


Een erg mooi gezicht, vaak tilt hij dan in slow motion zijn poten op, 1 voor 1. Houdt ze soms een poos in de lucht en blijft zo muisstil staan...


Stevig starend naar de grond...


Er komt versterking bij. Mitsie haar neus vangt ook wat geuren op...


Samen met de neus in de grond...
Helaas... MIS, zoals altijd ;-)


Tijdens de wandeling spurtte Vidor plots ergens achteraan. Even later kwam hij met dezelfde snelheid terug gespurt... voor hem aan rende een boommarter.
Toen deze bijna tegen mij opliep, schoot hij in een boom... uiteraard was ik niet snel genoeg om er een mooie foto van te maken. Jammer, jammer... onderstaande foto is het beste, uitvergrote, resultaat...


~~~~~~~~~~~~~~~~

DEEL 2

De kolibrievlinder...

Ze blijven prachtig om te zien en iedere keer is het een uitdaging om ze leuk op de foto te krijgen. Even een kleine verzameling...


Ze zijn...


telkens weer...


zo ontzettend...


leuk om te zien...


Nog nooit eerder hebben we hier zo ontzettend veel gehad als deze zomer...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

DEEL 3


Henk zit alweer in de auto, onderweg naar HIER...

Rond middernacht verwacht ik hem...

Altijd feest als hij uit Nederland komt... een soort pakjesavond ;-)
Vaak neemt hij allerlei etenswaren mee, zoals paprikachips, kroketten, metworsten... ooh ja... ook wel wat gezonde dingen (soms... ahum...). Wat plantjes... voor in de potten, wat leesvoer uit de bibliotheek... zodat ik de komende weken genoeg te lezen heb, een nieuwe lady shave... zodat ik niet met een snor en baardje hoef te lopen, mijn oude doet het momenteel zeer slecht en daar wordt mijn humeur niet beter van. Tassen vol schoon gewassen spulletjes...eindelijk weer een schone onderbroek aan (grapje...).
Altijd een verassing wat er allemaal uit de auto komt.

Oeps...bijna vergeten... natuurlijk is het ook fijn dat hij zelf weer komt ;-)


De dahlia's, uit eigen tuin, staan al op de vaas, nu nog even aan de poets...
En dan... dan zijn we er hier weer helemaal klaar voor om Henk te verwelkomen :-)

EEN HEEL

FIJN ZONNIG

WEEKEND

TOEGEWENST

vanuit Le Pre Bonnet...7 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia, de sluipgang van Vidor doet me aan de ene kant aan het gedrag van schapenhond denken en aan de andere kant aan de balletdanser Hans van Manen met zijn onverwachte theatrale zetten van sluipen,lopen tot rennen.
  Voor mij heel bijzonder om de kolibrievlinder te zien voor jou steeds normaler omdat ze dit jaar in grote getalen aanwezig zijn. Las net op een blogpost dat het vandaag vlinderteldag is in NL.
  Ben ik snel klaar;-)

  Moest wel lachen toen ik bij je derde deel aangekomen was en las wat jou vannacht allemaal te wachten staat, zal niet zó vrijpostig zijn om te vragen waar je het eerste aan begint;-))
  Wat het ook moge zijn: geniet ervan!!!

  Wat mijn mobiliteit betreft gaat het nog steeds op en af, maar een grote stap voorwaarts toen ik bij de fysio de trappers van hometrainer rond kreeg wat nog steeds niet lukte in de voorgaande weken.
  Liet op verzoek het zadel heel hoog zetten omdat ik anders voor mijn gevoel boven mijn macht moest trappen, en warempel het lukte toen.
  Stap voor stap werd het zadel weer naar beneden gezet en toen kreeg ik de pedalen ook rond, wat moet ik hier nou van denken: dat ik eens goed moet rammelen met het spul tussen de oren.......?

  Heel fijn weekeind gewenst saampjes!!!
  En ik ga nog even genieten van je mooie foto van Dahlia's uit eigen tuin in het venster.

  Liefs,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Dat is werkelijk een erg mooi gezicht om Vidor zo bezig te zien. Het zijn net van die vertraagde opnames en soms blijft het beeld even stil staan.

   Ik denk dat kolibrievlinders ook wel in Nederland voorkomen, al heb ik ze zelf daar nog nooit gezien.
   Hahaha... nou ik begin er hier maar niet aan om vlinders te tellen... zover kan ik niet tellen ;-)

   Henk is weer thuis, de eerste zak chips op, plantjes in potten, een schone onderbroek aan (hahaha...), etc. etc. FEEST... en wat ook vermeldenswaardig is : het ruikt weer heerlijk fris in huis, met de schoon gewassen kleden (al is het hier vaak van korte duur ;-)).

   Fijn dat het telkens toch weer vooruit gaat met je herstel. Grappig verhaal, dat bij je fysio. Tja, die hersentjes hè! Die kunnen vaak heel wat teweeg brengen, als je denkt dat het je niet gelukt dan gaat het meestal ook niet.
   Zo zie je maar... dat je meer kunt als dat je dacht ;-)

   Mooie Dahlia's hè! Ik dacht eerst dat het niks zou worden en zo ging het ook. Tot dat ik hoop kreeg en tegen ze ging babbelen... en zie ;-) Ze zitten vol bloemen en knoppen.

   Fijne zondag Ger, doorzetten met je herstel en hele lieve groeten,
   Cilia

   Verwijderen
 2. Ah inmiddels is je man wel gearriveerd denk ik Ja wat mooi zo in de natuur met al die diertjes en vooral de vlinders en de vogels zijn zo mooi.
  Het wirdt weer warmer he?
  Groeten Janny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Janny,

   Jaaah... Henk is al weer gearriveerd, evenals mijn zoon en vriendin. Weer super gezellig :-)
   Heerlijk hoor, zo midden in de natuur... daar vermaak ik me altijd prima.
   De temperatuur is alweer behoorlijk opgelopen, eigenlijks niets te klagen... ook al had ik een graadje of 22/23 ook wel genoeg gevonden (met zonnetje uiteraard).
   Vriendelijke groetjes, Cilia

   Verwijderen
 3. Ah inmiddels is je man wel gearriveerd denk ik Ja wat mooi zo in de natuur met al die diertjes en vooral de vlinders en de vogels zijn zo mooi.
  Het wirdt weer warmer he?
  Groeten Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Cilia, Je kolibrievlinder foto's zijn nog spannender dan je dacht...De laatste foto is van een glasvleugelpijlstaart. Kijk maar goed hij ziet er echt anders uit dan de kolobrievlinder (zijn kontje is iig anders en zijn vleugels ook maar dat zie je met die snelhied niet). Veel vlinderplezier daar in la douce..!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marijke,

   Wat fijn om te weten zeg, bedankt voor de informatie.
   Ik was in de stellige overtuiging dat het ook een soort kolibrievlindertje was. Ze zijn een ietsje groter als de kolibrievlinder, erg kleurrijk en JAWEL een ander kontje. Prachtig om te zien...

   Een vriendelijke groet en nogmaals bedankt,
   Cilia

   Verwijderen