Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

woensdag 1 juli 2015

Libelle enzo...


Even bijpraten...

Onze Mitsie is vanochtend naar de dierenarts geweest, een Belgische dierenarts... wat wel zo gemakkelijk is voor ons i.v.m. de taal. Weliswaar een Franstalige dierenarts, maar hij verstond Nederlands en sprak het een beetje ;-)
Mitsie heeft een antibiotica-kuur gekregen tegen een ontsteking aan haar baarmoeder. Nu maar hopen dat het goed werkt... waar we natuurlijk wel van uit gaan.
Gelukkig is er verder totaal niets aan haar te merken en is ze gewoon net zo lui als anders, grapje... ;-)

Laat op de middag, begin van de avond, zijn we even met de honden naar een stroompje in de buurt gewandeld. Het wemelde er van de mooie blauwe libellen.Weer thuis, hebben we een heerlijk groot stuk rundvlees op de bbq gelegd, gebakken aardappelen (eerste oogst uit eigen tuin, dit jaar) met sjalotjes (eveneens uit eigen tuin) erbij en groenten. Als toetje : ijs met rum.
Nog geen foto van de aardappelen, maar ze doen het goed en zijn overheerlijk. Ook de sjalotjes doen het uitstekend... evenals de broccoli. Helaas zien we nog geen bloemkolen tussen het blad verschijnen.Ah... en nog even wat foto's van bloemen. Bloemen waar we best wel wat trots op zijn dat ze het doen...

Zoals bijvoorbeeld de oleander, die hier in huis de winter overleefd heeft zonder een drupje water. Zie nou... hoe snoezig er frisse bloemen ontwaken...Zo nog een paar, waar we de hoop al bijna opgegeven hadden dat het wat zou worden. De Dahlia's, ze beginnen allemaal voorzichtigjes te bloeien...


We hadden ze gepoot, om ze op de vaas te zetten. Maar ik kan het nog niet aan om ze af te knippen ;-)
Nog één foto voor de leuk...Dat was het weer... Oo nee, ik doe er nog even een klein filmpje bij, om te laten zien hoe ik deze warme dagen probeer door te komen. Zittend op mijn luie stoel, onder het afdakje, luisterend naar de hele vele vogelgeluiden... denkend aan alle stenen die nog gelegd moeten worden ;-)


In het echt klinkt het nog luider, al dat gekwetter. Een boek lezen gaat maar amper, laat staan een GOED BOEK, omdat ik continu afgeleid word ;-)

Tot slot, van deze blog, nog even een foto van onze Mitsie Pitsie in het water...


Ze heeft er best zin in ;-) ;-) ;-)


2 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Hoop met jullie mee dat de kuur voor Mitsie aan mag slaan en de ontsteking zal verdwijnen als sneeuw voor de zon.
  En zon is er genoeg op dit moment samen met het nodige water geven waar jullie dagelijks druk mee zijn zorgen beiden voor een goede oogst en veel bloemen.
  Kan de gebakken piepertjes bijna ruiken ;-)
  Jij hebt ook werkelijk alles in je achtertuin zelfs de prachtigste libellen aan het stroompje

  Kijk nog even naar je mooie foto's en ik word niet afgeleid door filmpje want zie niks.

  Fijn weekeind en genietse!!!
  Ik ga het weekeind in op een kruk.......weer 'n stapje op de goede weg.

  Liefs,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Bedankt voor je lieve woorden i.v.m. Mitsie, het is ook zo'n aandoenlijk snoepie waar we nog graag HEEL LANG van willen genieten... dus hopen wij ook het beste :-)

   Ondanks de droogte en de warmte valt het ons ook mee dat redelijk veel het nog goed doet, er komen zelfs bloemetjes aan de cherry-tomaatjes. Ik ga ook dagelijks een paar keer door de tuin om ze allemaal even bemoedigende woordjes toe te spreken ;-)

   Doet het filmpje het bij jou niet? Het is ook een behoorlijk stil beeld, vanwege de warmte beweeg ik mij bijna niet ;-)... maar als het goed is hoor je wel de vele vogelgeluiden die hier de gehele dagen de rust verstoren met hun kabaal, hahaha...

   HEEL FIJN Ger, dat het steeds weer een stapje vooruit gaat.

   Jij ook een heel goed weekend en veel sterkte met de KRUK.

   Lieve groetjes, Cilia

   Verwijderen