Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zondag 5 juli 2015

Warme zondagsgroet...

Lijdzaam zitten wij hier de warme dagen uit te zitten, nog een paar te gaan ;-(
Puffend, hijgend en klotsend van het vele water drinken, slenteren we zo af en toe van het ene schaduw plekje naar het andere.
Een puzzeltje maken, een spelletje spelen, hapje, drankje, nog een puf. Zakdoek bij de hand om de zweetdruppels af te wissen.
Het liefst 10 keer op een dag onder de lauwe douche, maar dit niet doen vanwege de angst dat onze watervoorziening ermee stopt.

Even over het water, dat uit een bron komt... bronwater dus.
We zijn nog niet boven bij onze put geweest om te controleren hoe het met de watervoorraad staat. Reden daarvan is, dat het een behoorlijke zware onderneming is om bij de put te komen... hele klauterpartij door vele bramen en brandnetels... ongeveer een kilometer (nou ja... beetje overdreven misschien) door behoorlijk dicht struikgewas en bos omhoog. En... zolang er nog water uit de kraan komt willen we dat eigenlijks ook helemaal niet weten.
Aangezien het nu al een zeer lange tijd behoorlijk droog is, zelfs ons stroompje is bijna opgedroogd, houden wij er al een beetje rekening mee dat we plots geen water meer uit de kraan krijgen.
Op zich zou dat niet zo'n enorm probleem zijn, omdat we alle voorzieningen hebben om de put weer bij te vullen. Op zo'n 5 kilometer afstand van ons huis is een bron die ALTIJD genoeg water geeft. Hier kunnen wij speciale grote watervaten, die we hebben, vullen. Vervolgens kunnen we op die vaten een slang plaatsen, die aansluiten op een slang die van de doorgaande weg naar onze put loopt en zo onze put weer bijvullen (ongeveer 600 liter). Maar het is een behoorlijk gedoe en al helemaal bij 35 graden.
Wel een leuke bijkomstigheid is : dat we noodgedwongen heel bewust met water omgaan... dus geen 10 keer per dag een lauwe douche ;-)

Rond een uurtje of zeven, 's avonds, bloeien we langzaam weer een beetje op. Vaak eerst even een wandeling met de honden, vervolgens 'gieteren' om daarna een hapje te eten in de ondertussen redelijk afgekoelde tuin... onder het vrolijke getjirp van de krekels... DENKEND...

ZO SLECHT IS HET LEVEN NOG NIET...

Een hele warme zondagsgroet...


2 opmerkingen:

 1. Nou wat een warme zomer he? En het duurt nog wel even verder. Ja je kunt niet veel doen met die hitte buiten. Ik ga 'morgens en's avonds wat buiten werken, er is van alles te doen hier. Maar 's middags blijf ik binnen en alle ramen en nodige luiken dicht en dan is het een stuk koeler binnen. De oude huizen zijn er op gebouwd, dikke muren van 50 tot 70 cm dik. Dan maqk ik mijn rozen. En 's avonds ook al weer laat eten ja, je valt vanzelf in het franse ritme. Haha.
  Blijf je nog lang? En hier verschroeien de planten als je ze geeñ water geeft. Soms 2 keer per dag.
  Leuke horretjes heb je gemaakt. Ja echt nodig met het enge ongedierte. Heeft jullie koe genoeg water?
  Fijne dagen nog en ' s avonds sterren kijken.
  Groeten Janny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Janny,
   Ja... ;t is behoorlijk warm de afgelopen tijd. Morgen nog 1 dag van 36 graden en dan... hèhè... eindelijk ietwat minder warm.
   Hier in huis valt het gelukkig ook nog wel wat mee met de warmte. In plaats van alles dicht, hebben wij zo'n beetje dag en nacht alles open... behalve als de zon erop schijnt, dan gaat de deur tijdelijk dicht evenals het slaapkamergordijn.
   Heerlijk om zo'n leuke hobby te hebben... met als resultaat van die prachtige rozen.

   De bedoeling is dat we tot ergens in oktober hier blijven. Henk gaat nog wel een enkele keer in tussentijd naar Nederland voor zijn werk.

   Grappige horretjes hè! Zijn eerst even voor nood, zodat we 's nachts geen onverwachte visite meer krijgen ;-)

   KOE? Ik ben wel dol op koeien, maar wij hebben zelf geen koe.

   Schitterende sterrenhemel zo af en toe. Soms zit ik 's nachts nog even na te genieten op het terras, lekker koel, krekels op de achtergrond en een lucht vol sterretjes. Mooi hoor...

   Hele lieve groetjes, Cilia

   Verwijderen