Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

donderdag 9 juli 2015

Koninginnenpage enzo...


Koninginnenpage... ze blijven prachtig om te zien.


Had ik net, gisteren, foto's op de blog gezet van de bloeiende vlinderstruiken. Zaten we vanmiddag op ons terrasje en wat komt daar aangefladderd en land op de vlinderstruik?... EEN SCHITTERENDE KONINGINNENPAGE.


Blijft indrukwekkend om te zien.

Wat ook erg leuk is, is dat we sinds een tijdje een EIGEN roodborstje hebben...

Zoekplaatje...


Zoek het roodborstje... ;-)


Het roodborstje komt regelmatig heel dichtbij, op zich een heel mooi gezicht... zo'n klein eigenwijs vogeltje. Soms maak ik me wel eens druk om het vogeltje... aangezien hier 3 katten rondlopen, die er niet voor terugdeinzen om een vogeltje te vangen... Nou ja 2... want dikke Bul, de zwart witte pers, vangt bijna nooit iets. Enkel doet hij een poging om een vlindertje te vangen... maar alleen als de vlinder op zijn neus gaat zitten.
Helaas hebben we al enkele veertjes zien liggen, niet van het roodborstje... die was er vanmiddag nog :-)
Zo ook hebben we al menig dood muisje gevonden, de katten presteren het zelfs om muisjes van buiten mee naar binnen te nemen... om daar 'gezellig' met ze te gaan spelen.
Trouwens, voor het eerst sinds wij dit huis hebben, hebben we tot nu toe geen relmuizen in huis gezien of gehoord. Op zich wel jammer, omdat ze erg leuk zijn om te zien... maar tegelijkertijd ben ik er wel blij om, omdat de katten ze pakken als ze de kans krijgen.

Als afsluitertje van deze blog nog even een ander leuk vlindertje...


Geen vlinders in de tuin?  Dan toch maar even overwegen om een vlinderstruik aan te schaffen ;-)


4 opmerkingen:

 1. Tegenwoordig blaf ik en huil als een wolf hihi groetjes xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Walter,
   Al is het verdriet nog zo groot... er komt een dag dat je zomaar eventjes weer geniet. Dat geeft in eerste instantie natuurlijk wel een beetje een schuldgevoel... want tja, je bent nu eenmaal verdrietig. Tegelijkertijd is dat moment een begin van verwerken.
   Komt allemaal weer goed Walter :-) Heeft alleen wat tijd nodig.
   Ik wens je een GOED weekend toe, Cilia

   Verwijderen
 2. Hoi Cilia,

  Prachtig om zulke mooie vlinders in je tuin te hebben en helemaal leuk om ze ook nog op foto te kunnen zetten.
  Denk dat een vlinderstruik niet voldoende zal zijn net zoals een zwaluw nog geen zomer maakt, in Frankrijk in jullie paradijs komen nou eenmaal andere soorten vlinders voor dan in mijn kleine postzegeltuintje.
  Zie hier elke dag een witje,citroenvlinder en mini blauwtje vliegen en dat vind ik al heel wat;-)

  Fijn weekeind en lieve groet,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Mooi hè, die vlinders. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Om ze zo op de foto te zetten dat is hier heel niet moeilijk, aangezien hier ONTZETTEND veel vlinders vliegen... even een foto schieten en er staat pardoes alweer één op ;-)
   In Nederland hebben wij ook vlinderstruiken, altijd vol met vlinders. Nog nooit een koninginnenpage, of blauwe weerschijnsvlinder daar gezien, zelfs geen kolibrivlindertjes... die hier massaal zitten. Maar wel mooie anderen zoals citroenvlinders, dagpauwogen e.d. en die zijn ook prachtig om te zien... vind ik :-)
   Reden dat ik die andere vaker op de foto's zet is, dat ik die niet in onze Nederlandse tuin tegen kom. Maar ik vind ze allemaal EVEN mooi.

   Jij ook een heel fijn weekend, geniet van de leuke vlindertjes bij jullie in de tuin... en die andere zet ik voor jou op de blog ;-)
   Lieve groetjes, Cilia

   Verwijderen