Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 21 juli 2015

Uitstapjes...Afgelopen zondag ons zondagsuitstapje...

We hadden op de kaart gezien dat er niet ver bij ons vandaan twee plassen waren, altijd fijn op van die warme dagen... kunnen de honden lekker zwemmen.
Dus wat later op de middag... hup in onze sauna auto, op zoek naar de plassen.
Na even een verkeerd pad, die eindigde bij een huis met ... tig blaffende honden, vonden we uiteindelijk het goede zandpad.
De auto in een berm geparkeerd, waar we gelijk begroet werden...


Wij vonden het fijn, onze Vidor ietwat minder... die heeft het helemaal gehad met koeien en schrikdraad, hij gaat er met de staart tussen zijn poten langs... onze HELD ;-)

Na een kleine wandeling zagen we de plassen al liggen, mooie grote plassen. Alleen stonden er een paar auto's en hingen er vervelende bordjes 'propriété privé'. Vele van die leuke plassen zijn privé bezit... erg vervelend, aangezien er niet echt veel zwemmogelijkheden voor de honden bij ons in de nabije omgeving zijn. Wel stroompjes, erg veel zelfs, maar daar kunnen ze veelal niet echt in zwemmen, beetje pootje baden.


Bij de plas hadden ze een tent staan, waar ze met een groep mensen aan het kokkerellen waren. Voordat we er erg in hadden zat onze Mitsie in de tent, zij is wat slechthorend... dus roepen helpt dan niet, dan moeten we schreeuwen. Tja... dus er maar achteraan. Mitsie haar neus werkt wel perfect, zodoende had ze gelijk wat eetbaars gevonden. Ietwat gegeneerd, kruipend onder de tafel om Mitsie te pakken te krijgen, vele excuses mompelend, zijn wij afgedropen om onze wandeling voort te zetten... zwemmen zat er niet in ;-(


Langs graanvelden...


Onder laaghangende bomen door...


Vreemde, achtergelaten, objecten onderweg bewonderen...


Om vervolgens weer retour sauna auto te gaan...


Tja... dat werd dus geen fijne zwempartij, maar wel weer een leuke plek, in de buurt, gevonden... waar we heerlijk met de honden kunnen lopen. En... als er GEEN mensen zijn, dan kan er OOK heerlijk gezwommen wor... oeps... :-)

Afgelopen middag, maandag, gezellig bij Michel, Annelies en de kinderen geweest...


Met een mooi uitzicht vanuit hun tuin...
Zo'n mooi torentje had ik wel in mijn tuin willen hebben...


4 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Ondanks dat het geen zwempartijtje werd op die warme zonnige zondag verbleven jullie wel in een prachtig stuk natuurgebied.
  Haha.....die Mitsie😀zie het bijna voor me hoe zij op de reuk afgaat en zichzelf uitnodigd als gast aan tafel.
  Trouwens heel lief en gastvrij van jou om mij uit te nodigen op jullie terras,wie weet komt het er nog eens van.
  Soms kom je de raarste objecten tegen in natuurgebied wat mensen achterlaten, kan ook nog kunst zijn tegenwoordig.

  Lastig dat de airco in de auto niet werkt met die hitte, soms kan die voor enige afkoeling zorgen tijdens de rit.
  Maar ik rijdt ook graag met alle ramen kunnen open en laat maar lekker doorwaaien,als het maar niet op de snelweg is want dat geeft te veel herrie.

  Leuk dat jullie bezoek brachten bij vrienden, is dat torentje een pigeonnier?

  Geniet van het leven in Frankrijk en lieve groet,
  Ger
  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Hier rondom ons, in de nabije omgeving, is het een en al natuur. Zelfs naar de winkel gaan, op zo'n 11 km afstand, is leuk.
   Ja... wat een boefje hè, onze Mitsie. Des te ouder ze wordt des te meer ze belust is op 'lekker' eten. Als de beesten 's avonds allemaal hun vleesmaal krijgen, kan ze het maar amper afwachten tot haar vlees opgeschept is ;-)

   NATUURLIJK ben jij van harte welkom, zou leuk zijn :-)

   Regelmatig kom je hier, in de natuur, achter gelaten auto's of landbouwwerktuigen tegen.

   Met ramen open in de auto wil het wel voorkomen dat ik hoofdpijn krijg... doe mij maar een werkende airco. Maar ach, we redden ons wel ;-)

   Volgens mij is dat torentje geen duiventil, maar zeker weten doe ik het niet. Het torentje is helaas wat vervallen. Het staat op het aangrenzend terrein van Michel.
   Had mij trouwens ook erg leuk geleken, zo'n pigeonnier op ons terrein... ook al was ie wat vervallen. Ooit heb ik eens een verbouwde pigeonnier gehuurd hier in Frankrijk... erg leuk.

   Jij ook een lieve groet vanuit, nog steeds erg warm (graadje of 32), Le Pre Bonnet,
   Cilia

   Verwijderen
 2. Hoi, het was weer gezellig dus je komt nog maar een keer naar het torentje kijken haha. Het is ons ooit wel verteld dat het een pigeonnier was en het zou ook eens te koop komen te staan. Het is mij ook nog gelukt om een foto van een kolibrivlinder te maken, heel bijzonder en later nog veel gezien. De salamander die ik 2 jaar geleden had gezien was trouwens een Alpenwatersalamander, ook wel bijzonder. Nog heel erg bedankt voor het hout, we kunnen ook nog eens in de zomer/winterkeuken zitten bij de kachel kun je naar het torentje kijken. Nog een goede zomer verder hier regent het en is het ongeveer 20 graden.
  Gr. Michel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Michel,

   Tja... zo zit je hier in Frankrijk 35 + graden, volop zon en even later zit je weer in Nederland 20 graden, regen.
   Die 20 graden vind ik persoonlijk best prima... maar regen verveelt mij altijd ERG snel.

   Dus... toch wel een pigeonnier. Wie weet kunnen jullie het er ooit bij kopen... om er een mooi vakantiehuisje (voor de verhuur) van te maken :-)

   Prachtig hè! die kolibrievlindertjes. Er zitten dit jaar hier bij ons ontzettend veel, ik heb al ... tig foto's van ze gemaakt.
   Ja... ik kan me die salamander nog heugen, erg mooi om te zien. Die hebben we hier nog nooit gezien.

   Zeg jammer dat jullie alweer in Nederland zijn, het was erg leuk om jullie weer te zien. Op naar de volgende keer ;-)

   Jullie ook nog een fijne voortzetting van de zomer, nogmaals BEDANKT voor de mooie espagnoletsluiting, die mettertijd een mooie bestemming gaat krijgen en wie weet tot snel weerzien.

   Groetjes, ook aan Annelies en de kinderen van ons,
   Henk en Cilia

   Verwijderen