Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 3 juli 2015

Grote Weerschijnvlinder...


Het vliegt hier af en aan met vlinders, de één nog mooier als de ander.
Dit keer eventjes een blogje over de grote weerschijnvlinder... een prachtige vlinder om te zien.

Er vliegen hier enkele op ons terrein.
Schuw zijn ze bij lange na niet...


Om de haverklap zit er weer één op mijn knie, zodat ik noodgedwongen een tijd stil moet zitten... wat met dit warme weer geen straf is.  Zijn tongetje gaat minutieus mijn knie bij langs. Als ik de vlinder voorzichtig met mijn vinger aanduw, gaat hij gewoon brutaalweg een klein stukje opzij om zijn speurtocht op mijn knie te hervatten. Zelfs Vidor, die even moest ruiken, schuwt hij niet.



Ook zitten ze vaak op de muur van ons huis....



Als het licht er op een bepaalde manier op schijnt, oogt hij prachtig blauw... maar ja... dan moet je dus wel net op het GOEDE moment een fotocamera bij de hand hebben ;-) 



Hier, op bovenstaande foto, had ik toevallig de camera bij de hand. Gaat dat gekke beest, tijdens het lopen, op mijn hak zitten... zodat ik in een haast onmogelijke positie moest staan om hem op de foto te krijgen.

De reden dat ik continu over een 'hij' praat is : dat bovenstaande vlinder n.a.w. een mannetje is. Vrouwtjes zijn wat soberder van kleur.

2 opmerkingen:

 1. Jij zit echt in het paradijs van vochtige bossen waar deze prachtige vlinder zich ophoud hoog in de bomen en jou knie uitkiest om het zoute zweet te likken wat de mannetjes de vrouwtjes meegeven tijdens bevruchting zodat de eitjes zich beter kunnen ontwikkelen.
  Wist het ook allemaal niet hoor maar lees het net toen ik ging zoeken naar deze vlinder met zijn prachtige blauwe weerschijn.

  Leuk dat je hem toch mooi op de foto kreeg........de vlinder hé.......niet je knie;-))
  Zag hier vandaag ook weer iets moois rondfladderen in haar zwarte zonnejurkje,het was geen vlinder maar dochterlief die vanmorgen al vroeg door het huis poetsten toen het nog niet zó heet was.
  De schat wilde niks horen van 'n keertje overslaan.

  Fijn weekeind en lieve groet!!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Ooo... wat een leuk verhaaltje zeg, met dat zout likken. Ik had wel al zo'n vermoeden. Denk dat we hier volgend jaar heel veel en hele gezonde weerschijnsvlinders hebben vliegen... want ik zit me hier soms toch te zweten, zonder dat ik iets doe... pfff... warm hoor. En die vlinder maar genieten van al dat zout ;-)

   Nou zeg malle, NIET MIJN KNIE? Zat te overwegen om een blogje te maken over mijn knie, met BEELDSCHONE foto's ;-)

   Ah, wat ben je toch een bofkont hè! Zo zie je maar dat zo'n knie-operatie toch ergens goed voor is.
   Ik, arme ziel, moest hier zelf bij zo'n 35 graden ons huisje schonen, in een oud voetbalbroekje met uitgelubberd hemdje... zweten. Maar ja, daarna wel een prachtige vlinder op mijn knie, dat dan wel, hahaha...

   Jij ook een fijn weekend in je fris gepoetste huis (wat heerlijk om zo'n lieve dochter te hebben).

   Lieve groetjes, Cilia

   Verwijderen