Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zondag 19 juli 2015

2015... week 7


Week 7 was alweer een erg warme week.

Onze airco in de auto doet het weer eens niet. Henk is er ondertussen al 3 keer mee heen geweest. De 1ste keer is de airco nagekeken en bijgevuld. Weekje later werkte hij al niet meer. Opnieuw heen, voor de 2de keer nagekeken en bijgevuld... ze konden geen lek vinden. Niet veel later werkte de airco alweer niet. Nogmaals heen, voor de 3de keer nagekeken en bijgevuld... toch een klein lekje gevonden.
Nu, weekje of 5 later, werkt de airco alweer niet... pfff... als Henk weer in Nederland is wordt de airco opnieuw nagekeken.
Met dit warme weer is het ontzettend vervelend, vooral om gezellig lange dagtochten met de honden te maken. Tja, we zijn een beetje verwent... want jaren geleden reden we altijd met arko, maar alles went... zo ook airco in de auto.

Maar niet getreurd, we vermaken ons hier nog steeds uitstekend.

De gehele dagen genieten van de vele vlinders, een hapje en een snapje op zijn tijd, op sandalen door de waterstroompjes slenteren.

Even nog wat vlinderfoto's...


Aparte kleur kolibrievlindertje...


Van dit soort kolibrievlindertjes zien we ONTZETTEND veel, dit jaar, in de tuin.


Mooi zwart-wit vlindertje, geen idee wat voor soort het is...


Ah... nog één van de schitterende koninginnenpage...


Na al die droge warme weken zaten we te smachtten naar wat regen, vooral de tuin. Het gras werd met de dag geler, vele planten keken al wat dorstig uit, ons stroompje was compleet opgedroogd, alleen 's avonds laat en 's nachts kwam er nog een dun straaltje water dat we gelijk opgevangen hebben in vele jerrycans voor het besproeien van de tuin de volgende dag.
Afgelopen middag zaten we stevig zwetend, van het warme broeierige weer, onder ons afdakje, toen het plots begon te donderen. Al vrij snel begon het ook wat te regenen. Vrolijk zaten wij te genieten van het buitje die plots overging in een enorme hoosbui, gepaard met enorme windvlagen.
In zeer korte tijd kwam er heel veel water naar beneden. GENIETEN... totdat het ons te binnen schoot dat wij alle ramen en deuren in huis wagenwijd open staan hadden, zelfs ons dakraam.
ALLES NAT... de mezzanine, de slaapkamer, de keuken, de schuur en de 'voormalige' schuur.
Dweilen ;-)

Vele planten zijn platgeslagen door de enorme regenbui... erg jammer.
Maar desondanks wel prettig voor de tuin, die er echt aan toe was. Het is net alsof we het gras gelijk groener zagen worden.


Vanuit Le Pre Bonnet een fijne zondag toegewenst...


2 opmerkingen:

 1. Lekker een buitje regen, hoop dat ons grasveld ook wat regen heeft gekregen. Benieuwd of er bij ons ook veel vlinders zijn, jullie hebben gelukkig weer voldoende water.
  Nog een klein weekje en dan kunnen we het zelf zien.
  geniet van je vakantie en we zien jullie binnenkort. Groetjes Laura

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Laura,

   Zo'n regenbui was echt wel even nodig, erg droog de laatste tijd en... ook erg warm. Helaas is het nog niet echt afgekoeld door de regenbui, maar... volgens weeronline wordt het halverwege deze week wat koeler, zo ook volgende week. Nog wel lekker weer trouwens... zo rond de 25 graden.

   Schiet lekker op hè, jullie vakantie... ik kan me voorstellen dat je er al naar uitkijkt.

   Wij wensen jullie een hele goede reis en tot zeer binnenkort.
   Groetjes van ons beiden, Henk en Cilia

   Verwijderen