Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 7 augustus 2015

2015... week 9


Ai ai... een beetje laat voor week 9, week 10 zit er alweer bijna op...

Druk, druk, druk... (wel gezellig druk...)Vooruit, nog even een kort overzicht.

Week 9 zat Henk deels in Nederland en ik hier in mijn uppie.
Zo middenin het zomerseizoen voelt dat wat minder alleen. Al zit ik hier dan veel in mijn uppie, de wetenschap dat er vele bekenden/vrienden/familie in de nabije omgeving verpozen maakt het alleen zijn hier wat minder alleen ;-)

Week 9 was weer een leuke week. Zo af en toe wat bezoek, vele wandelingen met de honden, dagelijks zo'n beetje herten (reeën) gespot...


Bovenstaande reebok was wel erg grappig...


Hij zag onze Vidor zitten, die stijf uit de reebok zat te observeren...


In plaats van weglopen, ging de reebok wat op Vidor af.
Voor mij, vreemde bewegingen makend en steeds een klein stukje verder naar Vidor toe...


Dit hield een tijdje aan, totdat de reebok mij in de gaten kreeg. Tja... toen was de voorstelling voorbij en zette hij het op een lopen. Vidor ging er voor de schijn nog even achteraan...


Regelmatig gaat onze Morris ook even mee voor een korte wandeling...

Afgelopen weekend kwamen onze zoon en zijn vriendin voor een paar dagen langs...


Altijd weer erg gezellig.
Zij hadden een rondreis op de motor gemaakt en kwamen op de terugreis langs. Eerst zijn ze enkele dagen bij Miranda haar ouders geweest, die hier ook in de Montagne Bourbonnaise een huis hebben.
Samen met Miranda haar ouders en broer (Laura, Rian en Thomas) hebben we hier bij ons, afgelopen zondag, uitgebreid geluncht.
Gisteren hebben we Jeroen en Miranda weer naar haar ouders gebracht, waar we een overheerlijke bbq genoten hebben.
Nog steeds een erg grappig idee, dat Jeroen en Miranda dankzij deze blog bij elkaar gekomen zijn... ondertussen al zo'n anderhalf jaar ;-)
(Miranda en Laura waren al wat jaren volgsters van deze blog. Anderhalf jaar geleden hadden we via de mail, rond de Kerst, afgesproken dat ze hier langs zouden komen. Jeroen was destijds voor een paar dagen hier bij ons... KLIK KLIK ...)
Tja... grappig hoe zoiets kan lopen.
Jeroen en Miranda hebben het samen fijn en ook erg leuk is... wij hebben er een paar leuke lieve mensen bij leren kennen die we hier in Frankrijk regelmatig ontmoeten.

Uiteraard hebben we nog wat leuke uitstapjes gemaakt, ondanks de hitte... daarover later misschien nog wat meer.

Ah... nog even een stukje over de afvoerpijp.
We hadden de afvoer verstopt zitten, het water ging niet weg. Zodoende Henk de pijp controleren. Deze zat compleet verstopt. Wat bleek er nou aan de hand te zijn!!! Er kwam een stuk spijkerbroek uit de pijp zetten, die ervoor zorgde dat de pijp verstopt zat.
Toen Henk bezig was met de afvoer, om de douchebak en de wasbak afvoer aan te sluiten op de afvoerpijp buiten, had hij even een stuk van een oude spijkerbroek in de pijp gestopt om het druppelen tegen te houden terwijl hij bezig was. Hij heeft er keurig een nieuw stukje pijp tussen gemaakt, zodat de douchebak en wasbak afvoer mooi op de grote afvoerpijp aangesloten waren. Alles gelijmd... maar totaal niet meer aan de lap spijkerstof gedacht, die er nog in zat. Tot... dat het flink verstopt zat en er na veel gedoe een stuk spijkerbroek uit de pijp kwam zetten. Euveltje verholpen... het water loopt nu weer zeer snel weg. Tjemig... ;-)

Trouwens, om de paar dagen moeten we momenteel onze put voorzien van water... het is nog steeds ERG droog en ERG warm.

2 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Beetje kat en muis spelletje maar dan anders tussen de reebok en Vidor.
  Fijn dat jullie het zo gezellig hebben met elkaar en wat de kinders betreft kan de vonk zo maar plots overslaan en brand het vuur van de liefde:-)

  Toen onze kleinzoon vorig jaar met de familie voor lang weekeind in de B&B bij de bollenboer verbleef had hij een afspraak met oud klasgenootje die in het dorp half jaar stage liep op groot park met golfbaan,ze wilden even bijkletsen,
  Tijdens die gezellige ontmoeting was ook vriendin van oud klasgenootje daarbij aanwezig, zij liep ook stage.En het viel wel op dat onze kleinzoon daarna regelmatig met de trein de lange reis maakten naar de Kop van Noord-Holland.
  Inmiddels hebben kleinzoon en vriendin van oud klasgenootje al weer ruim jaar verkering.
  Ach zeg ik altijd; wat je van ver haalt is lekker.

  De familie inclusief vriendin zijn op dit moment weer onderweg van Hongarije naar huis waar zij twee weken op het voor hun inmiddels bekende adres vakantie vierden.
  Aan de telefoon gesprekken te horen via de app en aan foto's te zien hebben ze weer een heerlijke tijd gehad waar ze lang op kunnen teren.

  Wat de verstopping betreft: ook de handigste klusjesman vergeet wel eens wat;-)
  Maar weet je wat dan zo fijn is, hij kan het probleem ook zelf weer oplossen.

  Fijn weekeind en lieve groet,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   In gedachten zag ik al Vidor met de staart tussen zijn poten hard wegrennen, gevolgd door een blaffende reebok ;-) Zo ging het dus niet... maar het was wel grappig om te zien hoe de reebok op Vidor afliep.

   Haha... leuk verhaal dat met je kleinzoon. Tja, soms kan het een beetje gek lopen :-) Jeroen en Miranda reizen al anderhalf jaar heel wat af om samen te zijn. En voor ons is het leuk dat ze beiden wat met Frankrijk hebben (Miranda haar ouders hebben een tweede huis hier niet ver bij ons vandaan)... zien we ze hier zo af en toe :-)

   Dus... met 1 persoon extra naar Hongarije geweest. Oef Ger... straks overgrootmoeder ;-) :-) :-)

   Hier afgelopen avond nog even een mooi stuk Griekenland op de tv gezien, dacht gelijk aan jou. Hoop dat het weer een stukje beter met je gaat en dat er langzaam aan weer wat plannetjes gemaakt gaan worden... zou fijn zijn.

   Ja... wat ontzettend dom hè! Dat met die verstopping. We keken wel gek op dat er een grote lap spijkerstof uit de buis kwam zetten. Maar... de verstopping is opgelost, het water stroomt weer normaal weg.

   Hele fijne zondag en lieve groetjes, Cilia

   Verwijderen