Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 24 juli 2015

Maaidag...


Eén keer per jaar komen ze hier bij ons de bermen maaien, vanaf de doorgaande weg naar ons huis.
Ondertussen zijn we erachter dat ze ergens in de tweede helft van juli maaien... hadden wij in de eerste jaren niet door, ook niet dat ze maar 1 keer komen.
Op zich niet zo erg dat ze maar 1 keer komen, al is het soms wel vervelend als de bramenstengels ver over de weg hangen. Maar goed... dan gaan we er met een knippertje bij langs (ongeveer 1 km) in de wetenschap dat ze in juli komen.

Wel erg vervelend is dat we niet precies weten welke dag ze komen, omdat we niet altijd bij huis zijn. Wat tot gevolg kan hebben dat ze zonder pardon onze bloemen weg maaien... of onze heg, of onze mooie grote vlinderstruik...


Momenteel staan de gulden roedes volop te bloeien.
Vanuit de keuken hebben we er een pracht zicht op...

Vanmorgen rond een uurtje of negen hoorden we veel kabaal in de verte. We hadden gelijk in de gaten dat het de 'maaier' was. Toen de 'maaier' wat dichter bij kwam is Henk gaan posten bij de gulden roedes. Eventjes een babbeltje, eventjes handen geschud en...


Gered... de gulden roedes staan er nog... Vorig jaar waren ze weg :-(


Helemaal blij, want ze worden ontzettend veel bezocht door allerlei insecten en ze zijn tevens erg mooi om te zien... althans dat vinden wij...


Ook de vlinderstruik naast ons huis, die vorig jaar weg was, is gered. Hij is wat later als onze andere vlinderstruiken en begint nu pas te bloeien.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Het is hier in de tuin een groot komen en gaan van insecten... het zoemt de gehele dagen door.
Regelmatig leggen we wat afvalfruit neer en tevens zetten we vaak wat schalen met water ergens in de tuin. Vaak wordt daar dankbaar gebruik van gemaakt...


Zo ook deze atalanta vlinder, die zit te genieten van een meloen...


Afgewisseld met een slokje water... ;-)


Tja... dikke vliegen vinden de meloen ook wel lekker...
Ach wat... die horen er ook bij... TOCH!!!

Alvast een...

HEEL FIJN WEEKEND
~~~~~~~~~~~~~~

2 opmerkingen:

Arno zei

Hopelijk hebben ze bij ons ook gemaaid.
We zijn aan het aftellen , eindelijk weer vakantie.
Hier nu vreselijk weer helaas geen zomercarnaval dit jaar in Rotterdam.
Tot over een paar weken.
Goed weekend.
Arno en Pamela

Cilia zei

Hoi Arno,

Ha... dus zoals het er nu naar uitziet komen jullie over een paar weken... LEUK :-)
Geen idee of ze bij jullie ook gemaaid hebben, denk het toch wel. Hier bij ons komen ze trouwens maar 1 keer per jaar, denk daar bij jullie wat vaker.

Tjemig, ik zag op tv dat het daar bij jullie behoorlijk slecht weer was vandaag, ging flink te keer. Hier vandaag ietsje koeler, maar nog steeds een prima zonnig weertje... maar hopen dat er nog wat overblijft voor jullie... over een paar weken ;-)
Jaartje of 25 geleden (oeps... zo lang geleden al?) ben ik eens naar het zomercarnaval in Rotterdam geweest. Kwam er per toeval middenin terecht, van een terugreis met de trein uit Frankrijk. Jammer dat het afgelast is.

Fijne zondag en tot binnenkort.
Groetjes van ons beiden, ook aan Pamela,
Henk en Cilia