Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 30 juni 2015

2015... week 4


VOLOP ZOMER...


Week 4 begon al zeer zomers en zo als het er nu naar uitziet wordt het NOG warmer.

Gelukkig hebben we hier lekker veel schaduw plekken en koelt het 's avonds, tot nu toe, heerlijk af. Geen zwoele zomerse avonden... en eerlijk gezegd zit ik daar ook helemaal niet op te wachten. Zo tegen een uurtje of 8 's avonds trek ik het liefst een paar sokken aan, een LANGE broek en een truitje met LANGE mouwen. Nog fijner... om dan ook nog even een paar houtblokken in de kachel te doen, dit is momenteel niet nodig... allang blij dat het 's avonds wat koeler is.

Week 4 was, zoals de voorgaande weken, alweer een leuke aangename week. Tussen alle andere drukke bezigheden, zoals luieren, lezen, eten, puzzeltjes maken e.d. , zijn we ook nog steeds met ons terras bezig. Denk dat we daar de gehele zomer wel zoet mee zijn. We hebben nog niet echt een plan hoe we het precies willen hebben, vaak ontstaan de idee'tjes tijdens de bezigheden. Wel kan ik verklappen dat het steeds meer naar onze zin wordt... m.a.w. MOOIER.


Onze Mitsie gaat morgenochtend naar de DIERENARTS.

Plotsklaps ontdekten wij dat zij enorm veel afscheiding heeft, echt abnormaal veel... overal waar zij ligt laat ze vieze ietwat slijmerige plekken achter. Zodoende gelijk afgelopen middag kennissen, die hier in de buurt wonen, gevraagd waar een goede dierenarts zit.
Niet heel erg ver hiervandaan zit een Belgische dierenarts, daar gaan we morgenvroeg even voor de zekerheid met haar heen. Hopen dat het allemaal wat meevalt, buiten de lekkage om is er niets aan haar te merken.


Nog even en de oleander begint te bloeien, hij staat vol in de knoppen... sommige knoppen staan op springen. Zo ook de vele lavendels, ze beginnen al heerlijk te geuren. Sommige lavendels hangen helemaal over ons pad, heerlijk... iedere keer als we er langs lopen stijgt er een aangename geur op.

Tja... nu op naar de TROPISCHE dagen. 35 Graden? Hoeveel zou het worden? Ben benieuwd ;-)
Maar... eerst afwachten wat de dierenarts morgen te vertellen heeft.


12 opmerkingen:

 1. Ha Cilia, hè bah wat vervelend met Mitsie, het lijkt zo te zien wat op baarmoederproblemen maar ik hoop niet dat het dat is.Is zij gecastreerd (gesteriliseerd)? Verder, ja ik benijd jullie wel hoor om dat mooie plekkie en dat verschrikkelijke leuke huis!
  Geniet er van, maar net wat je zegt: eerst maar eens even naar de dieernarts . . . lieve groeten van mij

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Yvonne,
   Vanmorgen is Mitsie bij de dierenarts geweest, hij vermoedt dat het een ontsteking aan de baarmoeder is. Hiervoor heeft ze een antibiotica-kuurtje voor gekregen. Als de kuur niet goed werkt moeten we opnieuw heen en is de kans aanwezig dat de baarmoeder verwijderd moet worden... gaan we vooralsnog niet van uit.
   Mitsie is als enigste van de beesten niet 'geholpen'. Reden hiervoor was, dat we de eerste jaren zaten te overwegen om er een nest bij te nemen... maar dat is hem niet geworden omdat ik vreesde dat ik dan geen afstand van de puppy's kon nemen, met als gevolg dat we met wel HEEL VEEL Cockertjes zaten ;-)

   Het is hier ook een super plekje... en zoals waarschijnlijk al eerder gezegd, denk ik dat jullie honden het hier ook PRIMA naar hun zin zouden hebben. Ze kunnen hier heerlijk de hele dagen lekker buiten rennen... nou ja, misschien dat Muisje af en toe even achter een spoortje aan moet ;-)

   Nog even en dan kun je heerlijk beneden slapen hè! Ziet er al mooi uit...

   Jij ook hele lieve groetjes, Cilia

   Verwijderen
  2. Lieve Cilia, even een tipje, aarzel niet om Mitsie snel te laten castreren, baarmoederontsteking is een stiller killer waar een abkuur vaak maar weinig invloed op heeft . . . liefs van mij

   Verwijderen
  3. ik bedoel natuurlijk STILLE killer pffffffffff

   Verwijderen
  4. Hoi Yvonne,
   We zitten ook stevig te overwegen om haar te laten steriliseren. Maar het liefst in Nederland bij onze eigen dierenarts.
   We bekijken eerst hoe het gaat met de antibiotica, als het niet beter gaat laten wij haar hier opereren, omdat we pas ergens in oktober weer van plan zijn om naar Nederland te gaan.
   Verder is er, op de vieze afscheiding na, niets aan Mitsie te merken. Goede eetlust, drinkt niet overmatig veel en tevens had/heeft ze geen verhoging (38).

   Pff... warm hè! Lieve groetjes, Cilia

   Verwijderen
  5. Hi Cilia, je wat een hitte hè grrr en je weet inmiddels wel dat ik daar geen liefhebber van ben als Scandinaviëlover. Maar goed, we maken er het beste van. Gewoon 100% legaal lekker niets doen . . . Effe nog over Mitsie, omdat je dus niets tot weinig aan de hond merkt noemt men het dus met recht een 'stille killer'. . . Er lopen geen zenuwbanen in dat gebied en de baarmoeder is een afgesloten geheel! Nee wij gaan nog niet beneden slapen hoor, dat is zo ouwemenserig en dat willen we nog niet, het is voor de toekomst. En beloofd is beloofd, we komen absoluut met ons hondenteam jullie kant een keer op hoor!
   lieve groeten van mij

   Verwijderen
  6. Hoi Yvonne,
   Nou... hier is het normaal ook NIET zo warm hoor, geen dor geel gras en heerlijk groen hiero... anders hadden wij ons hier geen huis gekocht, want ik ben niet zo dol op die hitte ;-)

   Bedankt voor je informatie i.v.m. Mitsie. Volgende week is haar AB kuur afgelopen, dan nemen we ook nog even contact met onze 'eigen' dierenarts op, om te horen wat hij er van vindt. M.a.w. wij laten haar sowieso steriliseren, alleen weten we nog niet of we dat hier laten doen of begin november in Nederland.

   Hahaha... ouwemenserig. Wij slapen in Nederland beneden... en ik kan je vertellen dat dat HEEL goed bevalt. Hier is dat bijna niet mogelijk, allemaal niveauverschillen... maar anders ;-)

   Zo als al eens gezegd, denk dat de honden het hier schitterend vinden en... jullie vast ook wel. Er zijn zelfs voor Dick wel Geocaches in de buurt, wij hebben er al eens één gelopen ;-)

   Alvast een fijn weekend en lieve groetjes, Cilia

   Verwijderen
  7. Hoi Yvonne,

   Nog even een P.S.

   Mitsie heeft een OPEN baarmoederontsteking, zodoende het vele pus wat uit haar vulva kwam.
   Weet niet of het veel verschil uitmaakt, maar je hebt ook blijkbaar een GESLOTEN baarmoederontsteking.

   Lieve groetjes, Cilia

   Verwijderen
  8. haha goed zo!!!!!!!!!!!! dat is helemaal waar hoor maaruhhhhh . . . keep an eye on it . . .
   liefs van mij

   Verwijderen
  9. Zeker weten dat we haar goed in de gaten gaan houden en NATUURLIJK vele extra knuffeltjes... want het is een echt knuffelmeidje ;-)
   Fijne zondag en een lieve groet, Cilia

   Verwijderen
 2. Hoi Cilia,

  Allereerst hoop ik dat de dierenarts snel gevonden heeft waar de symptomen bij Mitsie vandaan komen en dat er behandeling gaat volgen indien nodig.

  De zeer warme dagen hebben jullie en wij vanaf vandaag aan Spanje te danken, kan niet zeggen dat ik blij ben met de voorspelde 36 graden van gortdroge lucht naar hoge luchtvochtigheid.
  Zoals jullie lekker in de natuur wonen en het wat koeler in de avond wordt is het wel te hebben.
  Heerlijk met de geur van bloemen in de avondbries.
  Hier staan op dit moment 2 ventilators de draaien,ramen en deuren open,ik op mijn bedje,strakke steunkous net uit,ijskoude koeling op stekende knie en het is al weer bijna bedtijd.

  Succes bij de dierenarts,het beste met Mitsie en lieve groet,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Waarschijnlijk is het een ontsteking aan de baarmoeder, daar heeft ze een antibiotica-kuur voor gekregen. Nou maar hopen dat die kuur werkt, gelukkig heeft Mitsie verder niets... ook geen temperatuur verhoging.

   Aiaiai... wat warm hè! Nu is het gelukkig weer wat afgekoeld, maar vandaag was het BEHOORLIJK warm, zo ook waarschijnlijk de komende dagen.
   Vandaag de gehele dag zo'n beetje van de ene schaduwplek naar de andere verhuist, was nog redelijk vol te houden. Tegen de avond pas met de honden gaan lopen naar een verkoelend watertje, waar ze lekker even in konden spartelen.
   Kan me voorstellen dat het wat afzien is met je knie tijdens deze warme dagen, helaas kunnen we er niets aan veranderen...

   Hou je kras Ger en hele lieve groetjes, Cilia

   Verwijderen