Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 17 maart 2015

Tuinieren...


Een lieve blogvolgster van deze blog moet helaas, vanwege gezondheidsproblemen van haar man, hun leuke huis in de Allier verkopen La Fleurette , klik klik...

Bah... ik was natuurlijk liever positiever begonnen op zo'n zonnige dag. Maar heb in het verleden altijd veel genoten van Annette haar leuke reacties hier op deze blog en van haar eigen blog, zodat ik het even nodig vind om dit te vermelden en wie weet... ben jij, lieve lezer van dit stukje, toevallig op zoek naar een huis met de mogelijkheid om kamers te verhuren.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Over naar de dagelijkse bedoeningen...

Een stralende dag was het hier, de gehele dag zon... zodoende de gehele dag in de tuin bezig geweest.
Henk zijn eerste thuiswerkdag zit er ook alweer op. Nou ja... geen volledige werkdag, tegen half één is hij gestopt met het thuiswerk om zich op zijn moestuin te storten.


Mooie blauwe lucht... Trouwens wat ook erg leuk is, is dat de hazelaars volop in bloei staan... een waar feestje.


Zo tussen de bedrijvigheid door buiten zitten, zelfs buiten gegeten.


Vidor vindt het altijd prachtig, de gehele dagen buiten.


Ach... onze Mitsie ook wel... op haar kussentje in de zon :-)


Henk heeft zijn 'moestuin' in gereedheid gebracht, zodat er weer van alles in kan. De pootaardappelen, sjalotjes, bloemkolen, broccoli e.d. liggen al te popelen om de grond in te gaan. Ah... en niet te vergeten de zelfgekweekte rucola... die groeit zo'n beetje uit zijn kweekkasje.



Tuinieren...

Klinkt allemaal misschien wel leuk...

Maar...

Zwarte rouwrandjes onder de nagels, een geploeter en gedoe, afwachten of het wel datgene wordt wat je hoopt dat het wordt, een kromme rug van het vele voorover staan, droge prikkende handen van de bramen en de brandnetels.

Maar...

Wel lekker de gehele dag buiten... dat dan weer wel :-)


Nog even wat anders...

We hebben hier erg veel mollen, woelmuizen of dergelijke in de tuin zitten. De grond is her en der erg rul en om de haverklap verschijnen er nieuwe molshopen. Las ik ergens op het net...
"Mollen krijgen tot zeven jongen per nest, die wanneer ze volwassen zijn ieder een eigen tunnelnetwerk zullen graven. Hun graafsnelheid kan oplopen tot wel vier meter per uur."
Nou zijn wij van mening dat die beestjes ook een recht van bestaan hebben, dus gaan we ze ook zeker weten niet bestrijden... maar vervelend is het soms wel ;-(


Morgen belooft het alweer een aangename zonnige dag te worden... 


2 opmerkingen:

Petra zei

Wat een zaligheid dat jullie al weer hele dagen buiten aan het rommelen zijn. Die ouderdomsprobleempjes ;) van pijnlijke ruggen gaan gelukkig weer snel over! Wat naar dat die lieve Annette haar huis moet verkopen. Ik zal eens even gaan gluren bij haar we hebben stiekempjes ook plannen om ergens anders wat te gaan zoeken. Liefs van Petra B.

Cilia zei

Hoi Petra,

Heerlijk zo de gehele dagen in de buitenlucht aanrommelen, daar kunnen wij alle twee ERG goed over ;-)

Tja... van die irritante 50 plus kwaaltjes hè! Puffend, hijgend en krakend tegen een berg op klauteren, hahaha...

Altijd fijn om leuke plannetjes te maken en wie weet komen sommige van die plannetjes uit :-)

Lieve groetjes, Cilia