Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

woensdag 18 maart 2015

Dahlia's...


Ja ja..


Beetje gekke dahlia's...Vandaag dahlia's gepoot, niet omdat ik nou zo weg ben van dahlia's in de tuin... maar omdat ik ze wel mooi op een vaas vind staan.
Vorig jaar hadden we een stuk grond redelijk schoon gemaakt voor plukbloemen, helaas was dat niet zo'n geweldig succes. Er kwam van alles op, vooral veel leverkruid... wat we in het begin niet door hadden en zodoende verheugd keken naar de enorme opkomst... , maar weinig bloemen die we gezaaid hadden en om die enkele die wel opkwamen op een vaas te zetten vonden we jammer.
Dit jaar gaan we het natuurlijk wel opnieuw proberen met bloemenzaad, maar nu dus ook dahlia's in de grond... hopende dat we de komende zomer de bloemenvazen kunnen vullen met ZEER weelderige boeketten.

Nog geen foto van de weelderige bossen dahlia's (6 stuks als beginnetje...), want tja... zo snel groeien ze niet hè! ;-)

Ook zijn we weer op zoek geweest naar redelijke platte stenen voor het terras onder ons afdakje, zodat we daar weer mee verder kunnen. Een hele klus om platte stenen te vinden, maar stapje voor stapje komen we steeds verder.

4 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia.

  Terwijl jij de deur achter je dicht trekt en nog eens met trots achterom om kijkt naar je leuke lussengordijntjes met haakwerk,'n rit maakt die je intussen kan dromen,even is het Franse ritme moet komen,de zon zich van zijn beste kant laat zien,jullie de moestuin weer op orde brengen,jij in gedachte de vazen al weer vol geurende bloemen hebt staan,de mollen en woelmuizen niks te vrezen hebben van gif of nare vang en lokmiddelen,de dahlias net in de grond zitten en jij ongeduldig wacht op de prachtige bloemen, je heel begrijpelijk te doen hebt met de in Frankrijk wonende blogger die om gezondheidsredenen hun sfeervolle en mooie huis van de hand moeten doen,helaas,kortom.....jullie gezellig druk zijn met het vele werk maar ook op zijn tijd weet te genieten.

  Ben ik druk met bezoeken en onderzoeken bij specialist en zit in het circuit voor eventuele knie operatie.
  Gisteren leuk bezoekje aan kaasboerderij bij onze zuiderburen,proef weer de smaak van boter,kaas,eieren,platte kaas en yoghurt zoals ik ze ken van vroeger,heerlijk rustig in het voorjaarszonneke zaten op terras aan het water en de avond afsloten met lekker etentje onderweg naar huis.

  Lieve groet en ☺fijne dagen gewenst☺ in jullie geliefde Frankrijk!!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Jaaah... heerlijk om hier weer even te zitten. Lekker veel buiten in de natuur, tot nu toe zelfs nog iedere dag tussen de middag buiten gegeten.

   Maar... wat ontzettend vervelend dat jij het druk hebt met HEEL wat vervelendere dingen, zoals je bezoeken en onderzoeken bij de specialist. Hoop echt dat het uiteindelijk een goed resultaat oplevert.
   Gelukkig laat je de moed niet helemaal zakken en blijf je, positief, leuke dingen ondernemen. En Ger zou Ger niet zijn als er niet lekker gegeten zou worden :-)

   Zeg lieve Ger, ik wens je heel veel sterkte met je knie en hele lieve groetjes, Cilia

   Verwijderen
 2. aha jullie zijn er weer. Lekker weer? Altijd leuk om weer te zaaien en bolletjes te planten. Alles loopt nu snel uit hè? Een fijne tijd gewenst. Ik ga 2 weekjes naar Nederland morgen, familie bezoekjes en workshops geven. Ook weer eens gezellig naar Nederland.Verheug me op de tuin als ik terugkom, de bloesem begint al een beetje te bloeien.
  Groeten Janny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Janny,

   Sinds afgelopen zaterdag zitten we weer hier en... het bevalt weer UITSTEKEND :-)
   Prachtig weer tot nu toe, lekker veel buiten en veel in de 'tuin' bezig.
   Ja, je ziet dat het voorjaar zijn best doet. Iedere dag zien we hier onze tuin geler worden van de hele vele (duizenden !!!) wilde narcissen. ERG MOOI.

   Dus... morgen voor twee weken naar Nederland. Gaat vast leuk worden, gezellig de mensen zien die je dierbaar zijn. En tevens workshops geven. LEUK...

   Ik wens je een hele goede en fijne reis toe. Lekker genieten...

   Lieve groetjes, Cilia

   Verwijderen