Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 27 maart 2015

Hout, hout en nog eens hout...


Zagen en stapelen...


Voornamelijk essen...We hebben het eerst overal op de berg gestapeld...Later in het jaar, of volgend jaar, moet alles naar beneden om kleiner gemaakt te worden en gekloofd.
Wij noemden het altijd ons sprietjesbos, omdat er hele vele essen dicht op elkaar staan... en zodoende enorme hoog zijn geworden. De meeste essen hebben onder bijna geen zijtakken, alleen bovenin... op zo'n 30 meter hoogte.
Tussen de essen staan verscheidene jonge beuken en eiken, deze laten wij staan... in de hoop dat zij zich ontpoppen kunnen tot mooie volle bomen.
Het valt maar amper op dat wij héél véél essen gekapt hebben, er staan nog wel honderden.Terwijl wij bezig waren kwamen er, zoals voorgaande jaren in maart, hele vele quads e.d. langs. Er was weer een tocht van Amada- aventure  Altijd wel leuk om te zien, al die quads, crossmotoren, 4x4 e.d. zo vlakbij ons huis.


6 opmerkingen:

 1. Wauw jullie kunnen voorlopig weer even stoken. En als al die voertuigen langs geweest zijn geniet je weer extra van die heerlijke rust! Veel plezier. liefs Petra B

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Petra,
   We zitten hier nog lang niet zonder hout, al moet het eerst nog wel allemaal gezaagd en gekloofd worden, om vervolgens te drogen.
   Altijd wel grappig al die 'monster' voertuigen bij ons huis langs. Al moet ik er niet aan denken dat het een dagelijks gebeuren zou zijn. Maar... dat is het gelukkig ook niet ;-)
   Fijn weekend en een lieve groet, Cilia

   Verwijderen
 2. Zo veel hout moet een lekker gevoel geven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Hent,

   Jazekers... een fijn gevoel. Al moet ik zeggen dat er heel wat hout doorgaat in een jaar... daar weet jij vast ook wel van :-)

   Zag dat je ook weer nieuwe blogs geplaatst hebt. Volgende week even uitgebreid kijken... zitten we weer in Nederland. Onze laptop is momenteel erg traag.

   Fijn weekend en een vriendelijke groet, Cilia

   Verwijderen
 3. Bij mij werkt het in fases. Dan krijg ik de geest zullen we maar zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij zijn. wat warmte betreft, geheel afhankelijk van de houtkachels. Hebben regelmatig twee houtkachels branden om het ietwat behaaglijk te krijgen.
   Hebben er een klein kacheltje bij (om een piepklein beetje bij te verwarmen)... maar deze verwarmt het huis niet.

   Verwijderen