Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zondag 15 maart 2015

Maart 2015... de eerste dag zit er alweer op...


Zoals in de vorige blog al vermeldt... hadden wij het plots afgelopen week druk met het maken van nieuwe vitrage. Vol trots, nou ja... , kan ik vermelden dat het gelukt is.Ze hangen al te pronken voor de ramen en wij...

Wij konden met een gerust hart vertrekken naar Le Pre Bonnet om daar twee weken bij te komen van al dat gestres. Twee weken onderuitgezakt voor de houtkachel, zo af en toe even omhoog voor het nodige hapje en snapje ;-)

Gisteravond (zaterdag) mooi op tijd aangekomen na een rustige reis, in een koud huis... brrr... Altijd even weer opnieuw wennen. Vaak duurt het enkele dagen voordat het een beetje behaaglijk is in huis. Pal voor de houtkachel is het prima vol te houden, maar voordat de muren e.d. een beetje opgewarmd zijn, tja... je moet er wat voor over hebben, brrr... Het huis stond meer dan twee maanden leeg, onverwarmd, zodoende trekt de kou dan in de dikke natuurstenen muren en is het buiten warmer als binnen.
Maar genoeg geleuter, we hebben ruim voldoende dikke truien en vesten bij ons en... nog best een redelijke laag winterspek.

Vandaag, zondag, bijna de gehele dag in de tuin bezig geweest, beseffend dat we hier VEELSTE kort zijn om alles zo te krijgen als dat we ons, in een heerlijk verwarmd huis, onder het genot van een verse bak koffie, zittend in onze luie stoelen, in Nederland, voorstelden.
Soms loop ik dan als een kip zonder kop in het rondte, wil tientallen dingen tegelijkertijd doen en kom uiteindelijk tot niets. Vooral zo'n eerste dag.


De vele narcissen zijn in opkomst, de meesten staan nog in knop... dus het is nog geen gele weelde in de tuin...


Maar... een enkele staat al vrolijk te bloeien...

Ook erg grappig... in onze moestuin hadden wij vorig jaar verschillende soorten sla gezaaid, van een echt succes konden wij toen nog niet spreken. Zien we nu tot onze verbazing een rij sla in de moestuin staan.


Geen flauw idee wat voor sla die rode is en of die wel smaakvol is... maar mooi om te zien is het wel.

Ondertussen is het hier al een ietsje pietsje warmer in huis, de tassen uitgepakt, de buiken goed gevuld, de tuinstoelen staan buiten, de eerste lange boswandelingen zijn gemaakt, de honden en katten liggen voldaan voor de kachel en wij...

Wij zijn in opperbeste stemming ;-)


2 opmerkingen:

 1. Hoi het is eikenbladsla zo te zien, wij zaaide het ook weleens op de tuin. Mooi zijn je gordijnen! Werkse in de tuin. Groetjes Laura

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Laura,
   Het lijkt wel op eikenbladsla. Grappige is, dat we het vorig jaar gezaaid hebben... toen kwam er van alles op, maar deze niet en nu plots zit er een keurig rijtje sla in de moestuin :-)
   We waren ook best blij dat het gelukt is met de vitrage... de gehaakte stroken zijn nog de 'originele' van mijn moeder.
   Vandaag weer veel in de tuin bezig geweest, het was erg mooi weer hier.
   Groetjes, Cilia

   Verwijderen