Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zaterdag 2 augustus 2014

Zo stil in huis...


Na een paar erg gezellige dagen is de stilte hier weer toegeslagen.

Vaak hebben wij dat... als er visite geweest is en deze vertrekt, dat de stilte plots even enorm toeslaat. En... dubbel toeslaat als onze zoon met zijn vriendin weer vertrokken zijn. Alsof het gebeurd is met de pret ;-(

Tja... in een volgend leven neem ik waarschijnlijk minimaal TIEN kinderen, gna gna...

Maar goed met deze één, samen met zijn vriendin...... hebben we ons de afgelopen dagen zeer goed vermaakt. Heerlijk weer gehad, nu op het moment niet meer... nu huilen de wolken een beetje met ons mee.
We hebben zelfs voor het eerst in ons leven GEOCACHING  gedaan. Erg leuk... Ook zijn we nog even naar een avondmarkt geweest. Veel en vaak lekker gegeten en 's avonds onder de sterrenhemel bij een klein vuurtje gezellig de dagen afgesloten.
Feestelijk gebak gegeten, omdat onze zoon een bericht kreeg dat hij aangenomen is voor een erg leuke baan bij de overheid... ambtenaar... dat wordt een krantje meenemen naar het werk ;-)

Al hoe groot en oud kinderen worden, het blijft toch altijd heerlijk om ze voor even weer onder je hoede te hebben... zo heerlijk eigen en vertrouwd.
Maar ja... ze gaan hun eigen weg weer verder, gelukkig wel... zo hoort het. Jeroen op de motor terug naar Nederland en Miranda naar haar ouders op hun prachtige stekkie hier in de Montagne Bourbonnaise, die we de komende weken vast nog wel even zien.

En wij... wij pakken de draad weer op door verder te gaan met klussen, vakantie vieren e.d. Denk dat we met de overkapping bezig gaan, zodat we tijdens regenbuien... die hier met regelmaat vallen deze zomer, buiten kunnen zitten ;-)

Allemaal nog een fijne voortzetting van het weekend...


6 opmerkingen:

 1. Moet me even van het hart, jullie lijken me een leuk stel mensen... ;-) Elke keer gaat mijn hart hier weer open..maar ja misschien kom ik al met een 'open hart' ( Moet niet te bloederig gaan klinken, gnagnagna)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou Walter, we gaan hier niet teveel zitten slijmen hè! Natuurlijk zijn we een ONTZETTEND leuk stel mensen... maar even onder ons, soms ook wel een beetje saai... maar dat zet ik natuurlijk niet op mijn blog... gniffel gniffel...

   Fijn weekend lieve aardige verliefde Walter ;-)

   Verwijderen
 2. Hoi Cilia,

  Denk dat Walter helemaal gelijk heeft met zijn reactie☺!!!
  En wat is er nou fijner dan bij een leuk stel logeren en leuke dingen ondernemen.

  Ik ken dat gevoel van gedag zeggen wanneer kids weer naar huis gaan na gezellig samenzijn,het wordt meteen zo stil.
  Fantastisch dat je zoon een nieuwe baan heeft,haha.....die ambtenaren mopjes gaan er nooit meer uit...

  Onze dochter ,schoonzoon 2 kleinkinderen en broer met zijn vrouw en dochter van Ger onze schoonzoon zitten momenteel voor 2 weken in die prachtige villa met zwembad in Hongarije waar het vorig jaar ook goed bevallen is,heb net ''ff'' zitten Appen,ze vermaken zich uitstekend.
  En het uit eten gaan elke dag dat moet volgens mij ook geen straf zijn,dochter is ook dol op goede en verse producten en ze kunnen er daar wat van in de Hongaarse keuken en heel betaalbaar.
  Heerlijk om te lezen en horen dat de kinderen het naar hun zin hebben tijdens vakantie.

  Jullie gaan tussen het vakantie vieren door ook nog wat klussen,ben heel benieuwd hoe het afdak eruit zal zien wanneer het gereed is..

  Wanneer ik bij dochterlief onder het afdak zit waan ik me altijd even in Frankrijk.

  Heel veel lieve groeten en maak er weer mooie dagen van!!!!
  Ger


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Walter is natuurlijk ook een ERG aardig mens...
   Al zet ik NATUURLIJK niet alles op mijn blog ;-)
   Momenteel zit Henk zo'n 15 meter verderop in een kamer, dan houden we het langer leuk, hahaha...

   Tja... dat is wat met kinderen hè!!! Zelf was ik vroeger nooit zo moederkloekerig. Het gekke is, nu ik wat ouder wordt is het net of het wat toeneemt. Vrees het ergste, bijvoorbeeld dat ik later zo'n oud zeur moedertje ga worden... zo in de trant van : bel je ook eens een keer? of... je vergeet je oude moedertje toch niet? Mijn zoon een flinke dosis schuldgevoel aanpratend ;-)
   Weet je Ger, wat het aller ergste in dat scenario is : mijn zoon is daar niet gevoelig voor ;-( omdat ik hem zo opgevoed heb, hahaha...
   Nee hoor, gekheid... Mijn zoon is in principe mijn allesje en als ik zie dat hij lekker in zijn velletje zit en stralend door het leven stapt dan ben ik helemaal in mijn sas. En de stilte die na zijn vertrek even invalt is gelukkig niet van blijvende aard.
   Zo ook met zijn vriendin, als ik zie dat zij mijn zoon laat stralen... dan ben ik blij met haar.
   Het waren weer een paar erg leuke dagen, zo samen ;-)

   Dat lekkere eten heeft je dochter niet van een vreemde. Heerlijk om 2 weken in een luxe villa te zitten, met zwembad zelfs... en dan ook nog eens dagelijks uit eten... Tja, dat is niet voor een ieder weggelegd (arme ik...).

   Oo Ger volgens mij ben ik een beetje in een gekke bui, dus... stop ik er maar even mee, hahaha...

   Natuurlijk plaats ik foto's van ons afdakje zo gauw deze wat vorm begint te krijgen... misschien wel meer dan dat het je lief is, tenzij het een lelijk afdakje wordt ;-)

   Hele fijne zondag en hele lieve groetjes,
   Cilia

   Verwijderen
 3. Ik vind het een super leuke foto van ons, Jeroen staat er lief op (kan natuurlijk ook niet anders).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Miranda,

   Mooie foto hè! Ik vond hem erg mooi...
   Gelukkig heb ik ook foto's waar jullie alle tweetjes erg LIEF op staan ;-)

   Lieve groetjes,
   Cilia

   Verwijderen