Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vrijdag 8 augustus 2014

Veel bedrijvigheid...


Afgelopen dag was er veel bedrijvigheid in de buurt van ons huis...Geronk van een tractor was te horen... Een boer die rolletjes aan het maken was...Henk maakte VEEL lawaai... met het maken van pen en gat verbindingen...Veel handwerk, maar ook veel zaagwerk... cirkelzaag wel te verstaan. Wat inhoudt dat de aggregaat er zo af en toe ook bij aan stond te brullen...Stapje voor stapje vordert ons toekomstig afdakje...Ook de wilde wingerd is zeer hard aan het werk om te groeien, gelukkig komt er geen lawaai van, wel wat werk. Want ondanks dat ik het prachtig mooi vind zo'n grote wingerd... gaan we hem binnenkort weer wat terug snoeien. Dat hadden we al eerder willen doen, maar er zat een vogelnest met jonge vogeltjes in... deze zijn reeds uitgevlogen.Rondom ons huis, in het bos, is er ook veel bedrijvigheid. Paddestoelen schieten overal spontaan de grond uit, evenals deze mooie sponszwam (?)...Onder aan de voet van een boom tegenover ons huis... Van een afstandje is het net of er een bloemkool ligt ;-)Verder was vandaag het gezaag te horen van de motorzaag die de laatste dikke bomen omzaagde van het voormalige koeienbos vlakbij ons huis. Deze boomstammen werden vervolgens met een tractor naar de weg gesleept...Vandaar werden zij  met een vrachtwagen opgehaald. Veel kabaal...
Ondanks dat het allemaal best wel snel gaat, is het nog lang niet klaar en ligt er nog een hele stapel om getransporteerd te worden.


Zo heerlijk stil daar bij ons in het bos... ;-(


Het ziet er zo vredig uit... maar... een herrie, hahaha...


Nog één dag en dan is het weekend...


Ik wens jou, als lezer van deze blog ;-), een heel fijn rustig relaxed weekend toe...6 opmerkingen:

 1. Oh wat een prachtige sponszwam. Ik dacht eerst dat het een witte hortensia was. En wat geweldig dat jullie niet zijn gaan snoeien aan de wilde wingerd. Zo is echt niet iedereen hoor we leven in een harde wereld. En jullie afdakje wordt echt wel een afdak zo te zien.....nog meer woonvreugde en nog meer buiten zijn. Heerlijk geniet van alles! liefs Petra B.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Petra,

  Wat een mooie zwam hè!
  We gaan de wingerd wel wat terugsnoeien, omdat hij nu in de dakgoten zit... blijft nog genoeg staan.
  Met dat afdakje heb je misschien wel gelijk in. In het begin had ik het over een veranda, bij nader inzien vond ik dat wat overdreven klinken... nog niet helemaal wetende hoe we het afdakje zouden gaan maken... NU NOG NIET ;-)
  Vandaar dat ik een slag om de arm houd en er een afdakje van gemaakt heb... wie weet zeg ik binnenkort AFDAK... of VERANDA.

  Fijn weekend en vriendelijke groetjes,
  Cilia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Cilia,

  Wat een bedrijvigheid bij jullie aan alle kanten,tja en geruisloos gaat dat alles niet,wat het afdak betreft daaraan kan je goed zien dat hier de vakman bezig is.Wat zullen jullie daar veel plezier van krijgen in de toekomst.
  En denk dat je helemaal gelijk hebt wat die sponszwam betreft,ben ff gaan ''zoeken''.Je kunt haar vinden aan de voet van sparren of andere naaldbomen en het is nog eetbaar ook. Volgens Antonio Carluccio in zijn boek Paddestoelen in de keuken van Carluccio weet alleen een kenner haar op waarde te schatten.
  De wingerd moet je een beetje in toom houden,ik zag het bij de buren waar die jaren geleden helemaal de ramen bedekte,wordt het zo donker binnen hé;-)
  Van het ene uiterste naar het andere daar,nou is die helemaal weg van de gevel,die arme musjes waren helemaal van slag want met honderden kwamen ze er elke avond overnachten.
  Geloof dat ze nou mijn hedera ontdekt hebben aan de vele poepjes te zien;-)

  Vanuit een nat Brabant waar de regen met bakken uit de hemel komt wens ik jullie een heel fijn en rustig weekeind!!!

  Liefs,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Henk zag er eerst wel een beetje tegenaan, zodoende schoof hij het wat voor zich uit. Maar... hij kan het wel ;-) En het wordt met de dag mooier, vandaag weer een stukje verder gekomen.

   Die 'sponszwam' heb ik ook opgezocht, vandaar dat ik een sterk vermoeden heb dat dat hem is. Ik las ook dat hij eetbaar is, maar durf het niet aan.
   Zelf heb ik ook wel wat boeken over paddestoelen en zwammen, ik vind ze ook doorgaans erg lekker... maar heb niet de lef om ze zelf te plukken, ondanks dat het hier in het bos vol ermee zit.

   De wingerd wordt zeer binnenkort gesnoeid. We hebben zelf hier niet zo'n lange ladder, mogen altijd een lange ladder van een vriend van ons lenen. Deze halen wij binnenkort even op ;-)

   In Nederland hebben wij ook zeer veel hedera tegen de gevels aan, zit ook altijd helemaal vol met mussen... Helaas hebben wij hier geen mussen, wel vele andere vogels...

   Afgelopen avond heeft het hier wat geregend en... enorm ge-onweerd. Een knallen van jewelste, het huis stond af en toe te trillen op zijn grondvesten. Bah... eng ;-(

   Jij ook een heel fijn weekend toegewenst en hele lieve groetjes,
   Cilia

   Verwijderen
 4. Hoi Cilia,
  Op het platteland is het niet alleen maar stil. Kettingzagen voor omleggen van bomen en haardhout, frezen van de moestuin en dan af en toe het gigantische kabaal van een opgevoerde motobecane of moderne brommer. Toch is me dat liever dan het stadsgeluid van Amsterdam. Veel plezier daar, ik heb het er al weer op zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Hente,
   Ik zit hier nu achter de comp terwijl de aggregaat staat te brullen. Onze accu's zijn hoognodig aan vervanging toe... deze neemt Henk over twee weken mee vanuit Nederland ;-)
   En... ik vind het lawaai hier ook absoluut niet storend. Ik stoor me meer aan bladblowers en kantmaaiers, hahaha...
   Jammer dat je verblijf hier er weer opzit, ik had je nog op de koffie verwacht... jammer jammer. Wie weet een volgende keer :-)
   Hoop dat je een leuke tijd in je mooie huis gehad hebt.
   Vriendelijke groetjes en wie weet tot...,
   Cilia

   Verwijderen