Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zondag 10 augustus 2014

Noodweer...


Gisteravond, vrijdag, rond een uurtje of tien begon het plots te onweren. Enorme knallen en lichtflitsen... zo af en toe hadden we het gevoel dat ons huis stond te trillen op zijn grondvesten.
Zodoende deels de avond doorgebracht met de vingers in mijn oren ;-(
Vanmorgen, nadat wij van ons bed afkwamen, konden we gelijk weer buiten zitten. Heerlijk zo'n beetje de gehele dag buiten bezig geweest... beetje klussen aan het afdakje, eten en drinken, genieten van de bloemenpracht en de vele vlinders.

Zo rond een uur of zes nog snel even in de auto, op naar Mayet de Montagne (ongeveer 10 km bij ons vandaan) om de laatste weekend boodschappen te halen. Honden mee uiteraard, met het idee om op de terugweg even ergens te gaan lopen.
In Mayet aangekomen brak plots het noodweer los, hevige regenval en onweer. Auto geparkeerd, Henk snel naar de Brico en ik de supermarkt in. Plots een giga knal, het licht in de winkel viel even uit... was er gelukkig gelijk weer, en een lawaai van de regen wat op het dak van de winkel viel.
Haast vergat ik waarvoor ik in de supermarkt was, gelukkig kwam mijn 'redder in nood'... nou ja... eraan en konden we alsnog de boodschappen doen.
Nadat we afgerekend hadden wilden wij naar onze auto op zo'n 20 meter afstand. Kleddernat, totaal doorweekt kwamen wij daar aan.

Dat werd geen rondje met de honden wandelen, maar gelijk naar huis.
Op de terugweg naar ons huis, zo'n 10 km, lagen overal dikke takken en bomen over de weg. Halverwege konden wij niet verder, daar waren ze bezig bomen te verwijderen en vertelden zij ons dat we absoluut niet verder konden omdat verderop de weg compleet geblokkeerd was.
Auto draaien, dan maar de andere route proberen... een ommetje van zo'n 25 km (we kunnen van twee kanten bij ons huis komen). Overal waren brandweermannen en vele anderen  bezig om bomen te ruimen langs de weg, her en der wat omleidingen en af en toe wat oponthoud.
Uiteindelijk dik twee en half uur later waren we weer bij ons huis.

Hele vele bloemen liggen er platgeslagen bij, bloemen waar we vanmiddag nog heerlijk van zaten te genieten. Ons kleine stroompje is momenteel een behoorlijke stroom.
Jammer, jammer van die vele mooie bloemen... ik vrees dat velen niet meer overeind komen deze zomer.

Maar... wij zitten weer in lekkere droge kleren in ons huis en zijn achteraf toch blij dat we weer goed thuisgekomen zijn... Je zou maar een boom op je auto krijgen.. tjeminee, daar moet je toch niet aan denken.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Even een foto van het net... , onderweg kwamen wij langs deze auto. Zelf had ik WEL een fototoestel bij me, maar... de batterijen waren LEEG ;-(


Une vue de la voiture de l'infirmière sur laquelle est tombé l'arbre. - Rebiron Lucien
Une vue de la voiture de l'infirmière sur laquelle est tombé l'arbre. - Rebiron Lucien

Morgen de schade in de tuin opnemen, even wat snoeien en dergelijke en hopen dat het een aangename zondag wordt... gaat vast gelukken met al het lekkers wat we in de supermarkt gekocht hebben ;-)

FIJNE ZONDAG...

P.S. Gelukkig valt de schade in de tuin wat mee, sommige bloemen zijn weer wat overeind gekomen.

4 opmerkingen:

 1. Tja dat weer deze zomer, ik zag op meteociel dat er heel veel regen was gevallen. Geen schade aan het huis verder? Ik weet zeker dat er volgend jaar weer heel veel mooie bloemen staan bij jullie , zijn er bij jullie huis ook nog bomen om?
  Fijne dag verder,
  Gr. Michel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Michel,
   Onze kruiwagen stond nog buiten, deze was tot boven aan toe gevuld met water.
   Nee, gelukkig geen schade aan het huis. Wel hadden we nog een raam open... dus dweilen ;-)
   Onze auto staat nu op de 'driesprong', er lagen wat kleine bomen over de weg naar ons huis. Deze hebben wij alweer verwijderd.
   Jij ook een fijne zondag,
   Groetjes, Cilia

   Verwijderen
 2. Hoi Cilia,

  Wat het weer betreft zat het jullie niet mee,jeetje zeg alweer zoveel bomen om door de harde wind,goed dat er heel veel staan anders zou er intussen geen boom meer te bekennen zijn in jullie omgeving.
  Het weer is echt van slag in half Europa,hoor steeds de verhalen van vakantiegangers die in het buitenland wisselvallig weer hadden,ook de familie is vannacht weer thuis gekomen en in Hongarije hebben ze warme dagen gehad maar ook 3 regenachtige zodat ze binnen moesten ontbijten.
  Was blij met de app vannacht van kleindochter Britt om half drie dat ze thuis waren na een rit met veel files door baustellen en ongelukken op de autobahn.

  Was vandaag ook huismus;-) veel regen en de deur niet uit geweest.

  Lieve groet en hopelijk morgen weer op met stralende zon!!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Beetje een gekke zomer wat het weer betreft... Vandaag was het hier weer stralend kortebroeken weer. De gehele dag zo'n beetje buiten geweest :-)
   Onweer vind ik vervelend en zoals gisteravond, brrr... maar of het nu regent, zonnig is, koud of warm, sneeuwt of hagelt, ik vind het hier doorgaans erg prettig om te verpozen.

   Kan me voorstellen dat je blij was om te horen dat de familie weer goed aangekomen is. Hoop dat het een fijne vakantie was en jij weer prachtige verhalen te horen krijgt.

   Een goede nacht en hele lieve groetjes,
   Cilia

   Verwijderen