Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 25 augustus 2014

2014...week 13...


En... huppakee, we zitten alweer in week 13. Laat in augustus... maar nog steeds zomer. Al gaat hier momenteel 's avonds de houtkachel wel al zo af en toe aan, dan wil het namelijk nogal behoorlijk afkoelen.
Ook al zitten we soms 's avonds laat nog wel eens onder ons afdakje... met vuurkorf erbij aan, dat dan wel... anders is het te koud.Vorige week was ik hier grotendeels alleen. Bijna dagelijks was er wel even bezoek, maar het grootste deel van de dagen zat ik hier alleen met de honden en de katten.
Aan de ene kant is dat best enorme stil, maar aan de andere kant vind ik het tevens ook wel altijd weer een prettige uitdaging.
Soms wordt me wel eens gevraagd of ik dat niet erg vind... maar het is puur mijn eigen keuze. Ik zou in die weken mensen kunnen uitnodigen, maar dat wil ik niet. Die enkele weken wil ik de confrontatie met het alleen zijn hier aangaan en... over het algemeen bevalt het me goed. Natuurlijk is het niet altijd even leuk, maar desondanks wil ik dan alleen zijn.
Het leuke in dat soort weken is, dat er bijna niets hoeft... behalve voor de honden en katten zorgen.

Maar... 'natuurlijk' vind ik het altijd dubbel fijn als Henk weer terug komt. Gelukkig wel, want anders... ;-)

Ook erg leuk was het dat er twee van Henk zijn zusters met zwagers hier even, voor de allereerste keer, waren. Konden ze met eigen ogen zien waar hun 'kleine' broertje zich met grote regelmaat ophoudt.


Even lachen...


Henk zijn zwager had wat last van de zon op zijn ietwat kale bolletje... geen probleem... ik had nog wel een leuk hoedje. Wat toch snoezig hè!!!


Vandaag gaan we weer verder met het afdakje, we konden er trouwens met 6 personen en twee grote tafels onder zitten te eten... wat ons enorm meeviel :-)
Het hout wat op het afdakje komt staat klaar om opgehaald te worden... vandaag dus...Het afdakje van onder uit de tuin bekeken. Ben erg benieuwd hoe het er uit gaat zien als de dakpannen erop liggen... nog de vraag of we ze er wel goed op krijgen. Wie weet stort het hele gebeuren in onder het gewicht van de pannen ;-(  Best wel spannend...Trouwens... momenteel staat de hele tuin weer vol met springbalsemienen, een prachtig gezicht al die rozige bloemen. Ze staan zelfs in het bos, ook zijn ze vrolijk naar het buurveldje gesprongen ;-)

Nog even twee rommelmarkten bezocht, helemaal totaal niets van onze gading gevonden. 


De tweede rommelmarkt die we bezochten lag bij een leuk meer, waar de honden heerlijk konden zwemmen en wij even konden bijkomen... pfff... en een sinaasappel verorberen...En nagenieten van alles wat we niet gekocht hebben... ik bedoel van de leuke weerspiegeling in het water ;-)
6 opmerkingen:

 1. Hoi Henk en Cilia.
  Wat hard opgeschoten jullie afdak geen afdakje hoor, ben benieuwd hoe het er in het echt uit ziet.
  Onze site staan weer nieuwe verhaaltjes. dus als je tijd hebt. Groetjes Laura

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Laura,

   Heerlijk zo'n afdakje, we hebben er al onder gezeten tijdens regen. We zijn nu bezig om er hout op te maken en binnenkort waarschijnlijk de pannen. Tja... dan wordt het weer tijd dat jullie deze kant opkomen hè ;-)

   Ik heb net even op jullie site gekeken en de laatste verhalen gelezen. Leuk dat de site weer bijgewerkt is. En wat wordt het allemaal mooi daar bij jullie... zelfs jullie dak glimt ;-)
   De tomettes liggen hier al in de kelder, maar nog geen tijd ervoor genomen om ze te leggen. Zo blijft er nog wat te doen.

   Allemaal daar bij jullie in Zeeland hele lieve groetjes van ons beiden,
   Henk en Cilia

   Verwijderen
 2. Hoi Cilia,

  Henk zijn zwager is vast de leukste thuis;-) kan niet anders zeggen dan dat het Franse hoofddeksel hem goed staat,hij kan ermee zo achter een kraampje op marktje met home made producten.

  Ook leuk om het afdak van onder uit de tuin te zien tegen het trappetje op met al die springbalsemienen.

  Succes verder met de werkzaamheden aan het afdak!!!

  Lieve groet en fijne zomerse dagen gewenst,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Staat hem geweldig hè ;-) En wie weet, als hij ooit van baan switchen wil, hahaha... Nee hoor grapje, het is een alleraardigste zwager.

   Wat jaren terug heb ik ooit wat handjes zaad van springbalsemienen in de tuin gestrooid, er stond geen één hier. Momenteel staat het er helemaal vol mee, het fleurt de tuin hier mooi op... zo tussen de varens en de bramen. Vlakbij ons huis houd ik het wel wat in de hand, want de springbalsemien verspreidt zich ENORM. In een kleine tuin is het niet echt een aanrader, al zijn het schitterende bloemen waar vele bijen en hommels op af komen.

   Het afdakje wordt met de dag mooier, nog even en ik ga het veranda noemen, hahaha...

   Hoop dat bij jullie de zon ook weer volop gaat schijnen.

   Lieve groetjes,
   Cilia

   Verwijderen
  2. Zit er heel gezellig uit .
   Binnenkort zal ik kunnen zien want we zijn aan het plannen.
   Het is nog steeds heel lastig om een gaatje te kunnen vinden maar het zit ernaar uit dat we binnen 14 dagen er zijn.

   Groetjes Arno

   Verwijderen
  3. Hoi Arno,

   Tjemig... dat wordt tijd zeg. We dachten al : die komt deze zomer niet meer.
   Als je langskomt kunnen we zelfs bij regen buiten zitten... is dat luxe! ;-) Je zou haast gaan hopen dat het dan regent, hahaha...

   Groetjes en wie weet... TOT BINNENKORT,
   Cilia

   Verwijderen