Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 19 augustus 2014

De Spaanse vlag...


Het was weer een STRALENDE dag hier...Niet te warm, niet te koud, lekker zonnetje erbij... PRIMA vol te houden :-)

Vandaag alle tijd om eens weer wat vlinders te observeren en mooie vlinders dat er soms tussen zitten, zoals...

De Spaanse vlag... een mooie dagactieve nachtvlinder.


Van binnen is hij rood, als hij vliegt dan zie je dat rood zeer duidelijk.
Waarom ze het een dagactieve nachtvlinder noemen is mij een raadsel... maar goed het zij zo, mooi is hij wel om te zien.

Henk is vandaag weer vertrokken, ERG STIL...
Gelukkig kwam een vriend van ons vanmiddag even langs om bij me onder het afdakje te zitten, de stilte wat te verbreken. Dat was even weer tranen met tuiten lachen.
We communiceren altijd in het Frans, Duits, Engels en Nederlands... een mengelmoesje...alleen dat al is om smakelijk om te lachen.

Na zijn vertrek trad de stilte weer in... dubbele stilte, omdat mijn telefoon plots er geen zin meer in had. Na enkele uren, beetje gepruts eraan, deed hij het plots tegen een uur of elf vanavond weer.
Dan wordt het opeens wel erg stil hier, gevoelsmatig stil, als de telefoon het opeens niet meer doet...

Maar... ik heb weer bereik :-)


3 opmerkingen:

 1. Hoi Cilia,

  Jij vermaakt je maar even met die prachtige vlinders en natuurlijk nog veel meer ander leuks in huis en tuin,nu Henk de Franse sfeer even ingeruild heeft voor het op dit moment kille Nederland.
  Hoe dat zit met die dag en nachtvlinders was voor mij een
  poos geleden ook een vraag waar ik al snel antwoord op kreeg:in NL komen ongeveer 2000 soorten vlinders voor, waar er zeker 1900 nachtvlinders van zijn
  Dagvlinders zal je ’s nachts niet zien vliegen, maar er zijn wel een aantal nachtvlinders die overdag druk op zoek zijn naar voedsel. Dit noemt men ‘dagactieve nachtvlinders’.

  Maar er is wel een kenmerk dat de dagvlinders van de nachtvlinders onderscheidt? Dat zijn de antennen. En dan wel het uiteinde van de antennen: lopen deze uit in een knopje (verdikking) dan is het een dagvlinder. Zijn de antennen geveerd of zit er geen knopje aan het uiteinde, dan is het een nachtvlinder.

  Nou hoop ik voor jou dat de vele vlinders braaf stil blijven zitten in de warmte van al die mooie bloemen zodat jij alle tijd krijgt om die antennes eens goed te bestuderen;-)en nog mooier zou zijn wanneer jij ze ook nog op de foto zet,kan ik meegenieten,net als al die andere keren dat jij er met camera goed in slaagde om de vlinders te fotograferen.

  Geniet van de stilte (muv geen telefonisch bereik) en het mooie weer,dat laatste laat hier te wensen over.

  Lieve groet,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Aha.. zo zit het dus met het verschil tussen een dagactieve nachtvlinder en een dagvlinder. In het vervolg op de knopjes aan de antennes letten. Dus... n.a.w. vliegen de dagactieve nachtvlinders 's nachts ook... eerlijk gezegd heb ik ze 's nachts nog nooit zien vliegen. Wellicht overdag de buikjes te vol gegeten zodat ze 's nachts even weer op verhaal moeten komen ;-)

   Bah... dus het wil daar bij jullie nog niet gelukken met het weer.
   Hier is het wel wat afgekoeld, maar momenteel schijnt de zon en geen regen... zo dadelijk even een kop thee buiten drinken ;-)

   Hoop dat er in Nederland ook nog een fijne na-zomer komt.

   Hele vriendelijke groetjes...
   Liefs, Cilia

   Verwijderen
  2. P.s. Ger, nog BEDANKT voor de uitgebreide informatie.

   Doehoeg... Cilia

   Verwijderen