Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

zondag 1 september 2013

Brug bouwen...


Ja ja... vandaag zijn we bezig geweest om een brug te bouwen. Nou ja... een klein bruggetje ;-)
We hadden een tijdje terug twee brugliggers gekregen, zodoende vandaag een begin gemaakt met de toekomstige brug...We kunnen hier alweer goed merken dat de zon wat lager staat, vanwege het bos hebben we dan wat meer schaduw bij ons huis (tot een uurtje of zeven 's avonds is er bijna altijd wel een plekje met zon te vinden, maar toch...). Dan is het vaak heerlijk toeven op ons hoger gelegen stuk grond, waar vaak volop zon is.Door het hoger gelegen stuk grond kabbelt een leuk klein stroompje, deze stroomt het gehele jaar door. Bij veel regen is het soms een behoorlijk gekletter. Maar altijd als wij naar het bankje willen, op de foto te zien, moeten wij over het stroompje heen. Ook met de kruiwagen, om het hout daar weg te halen. Dus... er komt een bruggetje, wat nog een heel gewurg is. Dit komt omdat het er behoorlijk steil is, dat zie je op de foto niet zo terug... maar wat ik je brom, als je eenmaal bij het bankje aangekomen bent dan wil je graag even zitten uitpuffen :-)
Aangezien de twee brugliggers een beetje waterpas moeten zijn, is het nog best een gedoe. Ook zit de grond vol met stenen.Het was vandaag hier heerlijk weer, zo'n beetje de gehele dag zon. Wat inhoud dat wij zo'n beetje de gehele dag buiten verpozen. Natuurlijk de honden ook. Vaak zoeken ze dan ieder een eigen stok en bewaken deze, laten de stok uitbundig aan de ander zien maar oo wee als de ander er aan komt.Ze kijken mekaar niet echt aan, maar houden elkander met een scheel oogje flink in de gaten... altijd een prachtig gezicht. Een spel die ze vaak een hele tijd vol weten te houden...Het vliegt hier nog de gehele dagen af en aan met prachtige mooie vlinders, zoals deze keizersmantel... die hier in zeer grote getale rondvliegen. De vlinderstruiken en leverkruiden, waar de tuin vol mee staat, zijn erg geliefd.

Trouwens gisteren werd de idylle hier ruw verstoord. We zaten heerlijk in het zonnetje te genieten van een kop koffie en een stuk stokbrood, werden we plotsklaps opgeschrikt door veel kabaal vlakbij ons. Zaten er een paar eekhoorns op de grond ruzie te maken of dergelijke. Met dat wij ze zagen en hoorden, hoorde Vidor ze ook. Voor we er erg in hadden had hij een eekhoorntje in zijn bek, een paar anderen vlogen de boom in. Vidor liet het eekhoorntje wel gelijk los, maar helaas... het was te laat. Het eekhoorntje was behoorlijk verwond, kon zijn achterpootjes niet meer goed bewegen. Zo ontzettend sneu, maar Henk heeft een eind aan zijn lijden gemaakt. Bah, bah en nog eens bah, wat een ellende.
De eekhoorntjes hebben het hier momenteel behoorlijk druk, vaak een erg mooi gezicht om ze bezig te zien.

Even voor Otje ;-), de brug is nog niet klaar... maar het begint er al wat op te lijken.

Een fijne zondag...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten