Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

woensdag 11 september 2013

De stilte van de nacht...

Mijn eerste nacht hier weer alleen liep behoorlijk lawaaierig.

Nadat ik wat gelezen had, trok ik mijn knuffelzacht flanellen dekbedovertrek tot zo'n beetje over mijn neus... om heerlijk weg te dommelen in de stilte van de nacht. Al vrij snel was ik in dromenland tot ik plots wakker schrok van een enorm kabaal.
De relmuizen waren bezig op het zoldertje boven onze slaapkamer, waarschijnlijk waren zij bezig om hun winterverblijf gereed te maken ;-( dit ging gepaard met zeer veel kabaal. Rennend over het plastiek wat er ligt en scheurend aan andere rommel. Krijsend van plezier... of vanwege ergernis, geen flauw idee waarom. Dit alles in de stilte van de nacht... LOL, maar niet heus.

Op de foto zie je ons slaapkamerraam, daar boven loopt het in een punt... daar zit een klein zoldertje die we misschien ooit willen wegbreken zodat we een mooie hoge slaapkamer met puntdak krijgen.

P.s. Deze zomer hadden we niet zoveel last van relmuizen als voorgaande jaren. Ze waren er wel en er is ook wel een enkele door onze Femke opgesnoept (bah... zielig...), maar aanzienelijk minder als in het verleden. 

8 opmerkingen:

 1. Relmuizen zijn misschien toch iets minder lawaaierig dan relnichten, hihi.
  Best wel een sprookjeshuis wat jullie daar hebben!
  Veel plezier ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met mensen die voor hun geaardheid opkomen heb ik absoluut geen probleem, helaas is dat in onze leefwereld nog steeds erg nodig. Ik had het wel leuk gevonden als hier allemaal versierde auto's, toeterend en lawaaiend met vrolijke halfontblote gasten langs kwamen... al denk ik wel dat ik vreemd opgekeken had ;-)
   Tja...dat zit er hier denk ik niet in, dus moet ik het dan maar met de relmuizen stellen.

   Groetjes,
   Cilia

   Verwijderen
 2. Prachtig plaatje Cilia! Ziet er zo gezellig en sfeervol uit! En ach, de relmuisjes denken er ook zo over, vandaar dat ze jullie stulpje hebben uitgekozen!
  Groetjes,Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Te bedenken Marijke dat het in het echt nog VEEL gezelliger en sfeervoller is ;-)

  Veel plezier in JULLIE huis in Normandië.

  Groetjes,
  Cilia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Cilia,

  Nou roep ik wel altijd hard dat ik een natuurmens ben,maar is dat eigenlijk wel zo....?
  Weet zeker dat ik geen oog dicht zou doen wanneer ik ergens in huis,boven of onder me geluiden van (rel)muizen zou horen,en als ze in de ruimte zitten waar ik mij bevind dan zet ik het op een lopen.
  Soms zie ik een muisje op de schutting of langs de muren van ons plaatsje lopen wanneer ik buiten zit,doe de dagen daarna niks dan rondkijken en heb de beentjes op andere tuinstoel liggen.
  Heb dat paniekerige ook wel met dikke grote zwarte spinnen.....maar verder met geen andere diersoort,gelukkig;-)
  Jij slaapt gelukkig ''rustig'' door met dat lawaai boven je en raakt niet in paniek...

  Slaap lekker en lieve groet!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Hahahaha... ik zit je verhaal te lezen met een enorme lach.
   Ben bang dat je hier dan wel heel erg wennen moest, zo midden in de natuur. Dikke spinnen zitten hier ook, hahaha... heel veel zelfs.
   Maar ja Ger, dan kun je het hier wel op een lopen zetten, maar in het donkere bos is dat een beetje lastig en ook daar heb je allerlei 'enge' geluiden, muizen en spinnen.
   Onze Femke (kat) komt regelmatig van buiten met een levend muisje, die ze dan voor mijn voeten dropt. Pak ik bij het staartje en breng ze weer naar buiten.
   Spinnen zet ik ook vaak even weer naar buiten.
   Ach Ger, alles went ;-) En ja, ik slaap normaal rustig verder, ben niet bang voor ze... alleen maken ze soms een behoorlijk kabaal.
   Muizen en dikke/kleine spinnen doen doorgaans niets... ze bijten alleen maar (grapje...)

   Fijn weekend en heel veel liefs,
   Cilia

   P.s. Gaat het al wat beter met je ogen?
   Groetjes...

   Verwijderen
 5. Whahaha.....de kriebels lopen over mijn rug bij het lezen van je reactie en de voetjes gingen als vanzelf een trapje hoger aan PC tafel;-)

  Helaas gaat het nog niet goed met mijn oog,ik merkten al enige dagen na staaroperatie dat ik wazig bleef zien alsof ik door plasticfolie kijk,vervelende halo strepen etc.
  Wilde niet ongeduldig zijn en eerst ff afwachten,na bijna 2 weken aanmodderen heb ik naar kliniek gebeld met wat vragen,kon vanmiddag terecht bij oogchirurg.
  Zij heeft oog na druppel zodat ze ook goed achter het oog kon kijken met speciale apparatuur onderzocht en na twee tellen zei ze de oorzaak van mijn klachten gevonden te hebben.
  Na-staar,komt vaker voor maar dan pas jaren na operatie,bij mij dus al na enige dagen.
  Het bestaande oogzakje waar eigen vertroebelde lens uit verwijderd is en nieuw kunst lensje geplaatst werd is aan achterkant weer meteen troebel geworden.
  Kan verholpen worden met laserbehandeling,maar arts wil gaan voor veiligheid en oog moet eerst helemaal genezen,na 4 weken gaat ze oog pas laseren en dan zullen mijn klachten verdwenen zijn en zal ik met brillenglazen in de juiste sterkte weer helder zien.
  De operatie voor ander oog die gepland stond voor 3 oktober heb ik tijdelijk laten vervallen,daar had ze alle begrip voor,haar woorden:ik ga voor veiligheid,jij voor veiligheid én zekerheid.
  Ook werd er nog scan van het oog gemaakt om 100% uit te sluiten dat er toch niet iets anders in het oog aan de hand is,alles verder goed volgens arts.
  Nou zeg.....tis bijna een medisch dossier geworden op jou blog.
  Heel lief dat je belangstelling hebt in mijn oogje☺☺

  Fijn weekeind en veel liefs!!!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ger,

   Ja zeg, wat een verhaal ;-)
   Als ik het goed begrijp zie je de komende 4 weken dus nog erg 'slecht', maar... als het goed is kunnen ze het dan verhelpen met een laserbehandeling.
   Wat een vervelend langdurig gebeuren zeg!
   Maar... toch maar goed dat je er weer mee heen gegaan bent... dan weet je tenminste waar je aan toe bent.
   Groot gelijk, lijkt mij, dat je met je andere oog nog even wacht... eerst even afwachten hoe het met dit oog afloopt. Komt vast en zeker goed :-)

   Heel veel liefs en goeds,
   en...
   een heel goed weekend,
   Cilia

   Verwijderen